ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ο Σύλλογος Φίλων Φιστίκι Φέστ  θύμισε σε μικρούς και μεγάλους τις παραδοσιακές τηγανίτες.

Ο Σύλλογος Φίλων Φιστίκι Φέστ  θύμισε σε μικρούς και μεγάλους τις παραδοσιακές τηγανίτες. Χθες Δευτέρα 2/1 δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς το απόγευμα, στα πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ΚΕΔΑ δημιούργησε και κέρασε παραδοσιακές κουταλίτες με Αιγινήτικο μέλι της Μελισσοτροφίας Παναγιωταρά και Αιγινήτικο πετιμέζι του Ωπωροπωλείου Λαμπαδάριος, με  κανέλα και φιστίκι Αιγίνης.

Οι τηγανίτες είναι το απλό και εύκολο γλυκό των ανθρώπων της υπαίθρου που παρασκευάζεται από λίγα και φτηνά υλικά. Αλεύρι νερό για τη ζύμη και μέλι ή πετιμέζι  για γαρνίρισμα. Πολλές φορές τρώγονται και με απλή ζάχαρη και κανέλα.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο «Εστουδιαντίνα» Αίγινας μικρή συναυλία που χάρισε το  γιορτινό τόνο με την μουσική της ενώ παράλληλα τα παιδιά χάρηκαν παιχνίδι.

Χορηγοί  της εκδήλωσης  το Λιμενικό Ταμείο και η Κοινότητα Αίγινας.

Διαβάστε επίσης

Η Αίγινα μας εμπνέει…Επιλεγμένα Άρθρα

Η Ντία Φιλιππίδου, ομότιμη καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών του Boston College, περιγράφει στο «SM» πώς το αγαπημένο της νησί έγινε ιδανικός τόπος μελέτης και ποιοτικής ζωής.   Γράφει η...

Αίγινα: Κοντά στους ανθρώπους  του καθήκοντος βρέθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας την Πρωτοχρονιά.Αίγινα

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές επισκέψεις στις υπηρεσίες  όπου οι ά...