ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανησυχίες προκαλεί εγκαταλελειμμένο ΙΧ στην Κολώνα

Στον πευκόφυτο χώρο της Κολώνας, πάνω από την παραλία, με …θέα στη θάλασσα, βρίσκεται εγκαταλελειμμένο (μάλλον), εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Το σημείο, δίπλα ακριβώς στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Απόλλωνα, προστατεύεται -όπως είναι γνωστό- από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία δεν επιτρέπει ούτε τον καθαρισμό της ακτής από τα φύκια χωρίς τη δική της επίβλεψη. Και, παρά το γεγονός ότι πολλοί λουόμενοι επιλέγουν την παραλία της Κολώνας για το μπάνιο τους, ουδείς διανοείται να παρκάρει το αυτοκίνητό του  μέσα από την πύλη εισόδου. Μόνο κάποιο ποδήλατο ή μηχανάκι βλέπει κανείς μέσα κι αυτό για λίγη ώρα. Απ’ έξω άλλωστε υπάρχει χώρος στάθμευσης για αρκετά οχήματα.

Είναι λοιπόν απορίας άξιο πώς παραμένει στο σημείο το εν λόγω Ι.Χ. επί τόσο μεγάλο διάστημα και ουδείς αρμόδιος έχει ανησυχήσει. Τα σημάδια εγκατάλειψης του αυτοκινήτου που είναι εμφανή, πολύ πιθανό να υποκρύπτουν οποιασδήποτε μορφής εγκληματική ενέργεια. Αλλά και τίποτε ύποπτο να μην συμβαίνει, η μακρά παραμονή του στον συγκεκριμένο χώρο θα έπρεπε να έχει κινήσει υποψίες ή έστω τις διαδικασίες απομάκρυνσής του.

Γιατί εκτός όλων των άλλων η παρουσία του εκεί «παροτρύνει» και άλλους οδηγούς που δεν γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται η είσοδός αυτοκινήτων στον χώρο (δεν υπάρχει σχετική πινακίδα) να παρκάρουν μέσα προκειμένου να  κατέβουν για μπάνιο στην παραλία.

Ποντάροντας στην ευαισθησία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ευελπιστούμε πως θα κινητοποιηθεί η Αστυνομία της Αίγινας ώστε να λυθεί αυτός ο γρίφος και να απαλλαγεί το τοπίο από μια εξόφθαλμη …παραφωνία.

Στο όνομα άλλωστε της βαριάς πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που εκπροσωπείται στην πόλη της Αίγινας από τον Ναό  του Απόλλωνα, την Κολώνα όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, καθώς έχει απομείνει μόνο  ένας κίονας που κρύβει από κάτω ιστορία 6.000 ετών (!), ο παρακείμενος κόλπος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Κι αυτό γιατί θεωρείται μέρος του αρχαιολογικού χώρου και συνεπώς δεν επιτρέπονται από την Εφορία Αρχαιοτήτων οποιεσδήποτε παρεμβάσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα:  Η Πέρδικα φόρεσε τα γιορτινά της  για την εορτή του Αγίου Σώζοντα.Αίγινα

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου τελέστηκε ο πανηγυρικός εορτασμός για την εορτή του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα. Η μεγάλη επισκεψιμότητα οδήγησε την αστυνομία να ρυθμί...

Αίγινα: Δελτίο τύπου της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. για την απώλεια του 18χρονου συμπολίτη μας.Αίγινα

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας συμμερίζεται τις δραματικές ώρες που περνάει η οικογένεια του Δημήτρη Δαρεμά -Κορίνας Ζορμπαλά.Η τραγική απώλεια του Ιάσωνα μας συγκλονίζει όλου...

Αίγινα: Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θάνατο του 18χρονου συμπολίτη μας.Αίγινα

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας με πόνο πληροφορήθηκε το χαμό, από πνιγμό, ενός νέου ανθρώπου συμπολίτη μας και νιώθει βαθιά την ανάγκη να εκφράσει προς τους οικείους του, τα θερμά τη...

Αίγινα: Συγκλονισμένη η κοινωνία  της Αίγινας από το θάνατο του 18χρονου αλιέαΑίγινα

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Αίγινας από το θάνατο  του 18χρονου που χθες εντοπίστηκε στην περιοχή της Βλυχάδας, νότια του κόλπου της Αγίας Μαρίνας. Ο άτυχος νέος εντοπίστηκε και α...