ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Τεχνολογία και "χειρουργική" εργασία, κέρδισαν τις εντυπώσεις στην επιθεώρηση από την Βάσω Θεοδωρακοπούλου της τσιμεντόστρωσης του αγωγού (ΕΙΚΟΝΕΣ- VIDEO))

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής και επιχειρησιακής αρτιότητας από την κατασκευάστρια εταιρία Χριστόφορος Κωνσταντινίδης Α.Ε,  εξελίχθηκε η επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στο εργοτάξιο κατασκευής του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού, στο Λεόντι.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιθεώρηση τμήματος των εργασιών πόντισης των τσιμεντοστρωμάτων (τσιμεντόστρωση) για την προστασία του αγωγού, που είναι και η τελική φάση ολοκλήρωσης του έργου.

Η… επίδειξη έγκειτο στο γεγονός ότι, όπως εξήγησε ο εργοταξιάρχης κ. Αλέξανδρος Πετρόπουλος που υποδέχθηκε την κ Θεοδωρακοπούλου, η εργασία πόντισης είναι ιδιαίτερα αργή και απαιτητική, είναι χρονοβόρα, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες, εξ ου και η εταιρεία, όπως είπε, «έχει η κινητοποιήσει μοναδικό εξοπλισμό στον ελλαδικό χώρο έτσι ώστε η εργασία αυτή να γίνει με αρτιότητα.»

 Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τις τεχνικές προδιαγραφές, την περιγραφή και την γενικότερη εικόνα των εργασιών, η κ Θεοδωρακοπούλου δήλωσε στο Saronic Magazine:

«Βρισκόμαστε στον πλωτό γερανό «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» και παρακολουθούμε την τοποθέτηση των προστατευτικών τσιμεντοστρωμάτων πάνω στον υποθαλάσσιο αγωγό, μια πολύ δύσκολη διαδικασία που απαιτεί «χειρουργικές» επεμβάσεις και παρεμβάσεις, γιατί τα τσιμεντοστρώματα ζυγίζουν 17 τόνους το κάθε ένα(!), και χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να τοποθετηθεί πάνω στον αγωγό…»

Η κ Θεοδωρακοπούλου στη συνέχεια, σε έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας πόντισης, είπε ότι έχουν τοποθετηθεί ήδη στον αγωγό περί τα 600 τσιμεντοστρώματα, ενώ υπολείπονται ακόμη περί τα 2000. Ο δε ημερήσιος ρυθμός πόντισης, υπολογίζεται στα 33 τσιμεντοστρώματα ανά ημέρα, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.    

Μέρος της… επίδειξης τεχνολογικής υπεροχής, βέβαια αποτέλεσε και το ξεχωριστό γεγονός ότι, όπως διαπιστώσαμε, η διαδικασία πόντισης ακριβείας των τσιμεντοστρωμάτων γίνεται με ένα ειδικό ρομποτικό υποβρύχιο μηχάνημα, εξ ου και η «χειρουργική» του όλου έργου.

Η επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στην Αίγινα, εκτός από το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού, περιελάμβανε και την επιθεώρηση των εργασιών στα λιμάνια της Αγίας Μαρίνας και της Πέρδικας, καθώς και στον Δημοτικό Σταθμό της Χλόης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΟΗ

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Με τον ερχομό του Μάη ξεκινάει κάθε χρόνο η  αντιπυρική περίοδος  που διαρκεί έως την 31η Οκτωβρίου. Μαζί όμως, δυστυχώς, αυξάνεται και ο κίνδυνος πυρκαγιών ανά την Ελλάδα, που, σχ...

image descriptionΑίγινα

Λύση στο φλέγον για την Αίγινα πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, έδωσε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολι...

image descriptionΑίγινα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1 η ΜΑΪΟΥ στις 11.00, στην παλιά προβλήτα (απέναντι από την Εθν. Τράπεζα)  Τιμάμε την 1 η  ΜΑΗ με νέους αγώνες. Βαδίζουμε περήφανα και αισιόδοξα στο δρόμο της ανυποχώρη...

image descriptionΑίγινα

Μια εικόνα από τα μαρτυρικά χώματα της Σμύρνης βρίσκεται  στην Αίγινα.  Η εικόνα  της Παναγίας, όπως και πολλές άλλες διασώθηκαν χάρη στην ευλάβεια και την πίστη των Ελλήνων της Μι...

image descriptionΑίγινα

Ξεμπλοκάρονται οι διαδικασίες και ανοίγει ο δρόμος για την επιτάχυνση του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», για την εκπόνηση μελετών Τοπικών Πολεοδο...

image descriptionΑίγινα

Με πρωτοβουλία  της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας συγκαλείται συάντηση των μελών της και ιδιαίτερα των θυμάτων που στα καταστήματά τους σημειώθηκαν κλοπές. Σχετικά  στο Δελτίο  Τύπ...