ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Επιστολή κ. Νίκου Αλεξίου για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Αίγινας.

Ο  υποψήφιος για το Δήμο Αίγινας στις εκλογές  του 2023, μαζί με τις ευχές του για τη νέα χρονιά, επισημαίνει με επιστολή του τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και ζητά άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Υγείας.

 

Προς Δημοτικό Συμβούλιο &

Κον. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας


Θέμα: Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Αίγινας
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, κ. Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αίγινας:



Σε σχετική, από 22/12/2021, ερώτηση του Διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά κ. Νίκου Παρασκευά για θέματα υγείας στο νησί της Αίγινας, ως υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας, επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Παράταξης "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα" απάντησα σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αίγινας:

 α) Έκανα εκτενή αναφορά στα πολύ σπουδαία πράγματα που συμβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, την μοναδική κρατική μονάδα Υγείας του νησιού. Ειδικότερα αναφέρθηκα στην πρόσφατη εγκατάσταση σύγχρονης μονάδας ακτινολογικού αλλά και σε πλήθος σημαντικών εργασιών που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, με δράση και πρωτοβουλία της Διευθύντριας ιατρού κας Σβετλάνα Λεονίδη συνεπικουρούμενης από τον υπεύθυνο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας κ. Μωρόγιαννη Κων/νο. Παράλληλα μίλησα για την μεγάλη Δωρήτρια κα Φωτούλα Πιτσιλού η οποία με μια δωρεά χιλιάδων Ευρώ κατάφερε να εξοπλιστούν με καινούργια και σύγχρονα μηχανήματα τα ιατρεία: Οφθαλμολογικό, Καρδιολογικό και ΩΡΛ του Κέντρου Υγείας Αίγινας.


β) Δεν θα μπορούσα όμως να παραλείψω το "μελανό" σημείο ότι έχουμε ένα Κέντρο Υγείας το οποίο έχει τρομερές ελλείψεις από ιατρούς.


Ανέφερα χαρακτηριστικά: Δεν υπάρχει παιδίατρος (είναι ένα πάγιο αίτημα) το οποίο δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα, επίσης δεν υπάρχουν οδοντίατροι παρόλο που υπάρχουν δύο θέσεις, δεν υπάρχει καρδιολόγος (είπαμε πριν πως εξοπλίστηκε το καρδιολογικό και δεν υπάρχει καρδιολόγος), ΩΡΛ, Ακτινολόγος, φημολογείται αναμένεται να αποχωρήσει ο Μικροβιολόγος και στο προσεχές διάστημα θα υπάρχουν ελλείψεις στους οδηγούς, επισκέπτες υγείας, διοικητικούς και στο προσωπικό καθαριότητας, αφού λήγει η θητεία τους.


Γίνεται λοιπόν μια διαρκής προσπάθεια από την Διευθύντρια, από ιδιώτες, από προσωπικό και από γιατρούς αλλά κάπου υπάρχει το παράπονο από την κεντρική εξουσία και από το Δήμο.


Ο Δήμος δεν έχει προσφέρει το παραμικρό.. με μοναδικές φωτεινές εξαιρέσεις: Τον κ. Σκαλτσιώτη Γιώργο τον Αντιδήμαρχο ο οποίος ο οποίος όπου μπορεί, έχει προσφέρει καθώς και τον Πρόεδρο του ΚΥ Αίγινας κ. Στέλιο Θεριανό.

Ζητάμε λοιπόν να πέσουν τα φώτα στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας και δεν μπορούμε να έχουμε ένα στολίδι, ένα διαμάντι το οποίο να υπολειτουργεί.
Με την παρούσα Επιστολή μου καλώ τον κ. Δήμαρχο Αίγινας να προσκαλέσει άμεσα σύγκληση της Επιτροπής Υγείας καθώς και έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα ώστε η διοίκηση του Δήμου να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αίγινας.


Δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί παράγοντες της περιφέρειας μας (Με τρανταχτή εξαίρεση τον Βουλευτή Α' Πειραιά της ΝΔ κ. Νικόλαο Μανωλάκο, ο οποίος είχε καταλυτικό και πρωταρχικό ρόλο στην έλευση του πλωτού ασθενοφόρου) και στενοί συνεργάτες της διοίκησης του Δήμου να παρίστανται μόνο σε φιέστες και κορδέλες αλλά πρέπει και οφείλουν να δίνουν το ουσιαστικό παρών στα πραγματικά προβλήματα του νησιού. Κι αν το λησμονούν, είναι καθήκον της διοίκησης και του κ. Δημάρχου να τους το θυμίζει.


Χρόνια Πολλά Καλές Γιορτές.


Νίκος Ευστ. Αλεξίου,

Υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας

 "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Τα  "Σούπερ κουτάβια" μια ταινία για τους μικρούς θεατές στον κινηματογράφο "ΤΙΤΙΝΑ"Αίγινα

Τα  “Σούπερ κουτάβια!/ PawPatrol” είναι η ταινία που προτείνει ο κινηματογράφος "ΤΙΤΙΝΑ" για  τις ημέρες  της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο, στους  μικρούς θεατές. Παιδικό – Κινούμενα ...

Προς πώληση το "φιλέτο" των 116 στρεμμάτων της Lamda Develpment στην Πέρδικα της Νότιας Αίγινας! Αίγινα

Η είδηση έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς σηματοδοτεί μια κινητικότητα υψηλής έντασης στο Real Estate για την Αίγινα: Το ακίνητο των 116 στρεμμάτων της κατασκευαστικής εταιρείας Lamda...

Αίγινα: Ματαίωση όλων των δια ζώσης Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της ΚΕΔΑ.Αίγινα

Αίγινα, 24 Δεκεμβρίου 2021                                                                                                 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Φίλες και φίλο...

Αίγινα: Αρνητική απάντηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου προς τον ιατρό κ. Ν. Πουλάκη.Αίγινα

Η  2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου απαντά  στον ιατρό κ. Νικόλαο Πουλάκη ο οποίος προ ημερών προσφέρθηκε να εργασθεί  στο Κέντρο Υγείας  εθελοντικά λόγω της ιδιαίτερ...