ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η 1η συνάντηση της Επιτροπής Διαβούλευσης

Πραγματοποιήθηκε 11/11/2014 η 1η Συνεδρίαση της νέας Επιτροπής Διαβούλευσης στο Μεριστό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα θέματα που ετέθησαν από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαβούλευσης κ.Δημήτριο Μούρτζη προς συζήτηση ήταν το σχέδιο του προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2015.

Η παρουσία των μελών της επιτροπής ήταν πρωτόγνωρη και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από του κάτωθι συλλόγους: Σύλλογος Προόδου και Αλληλεγγύης, Σύλλογος Επιβατών Ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας Αίγινας, ο Σύλλογος Αλιέων ο Αγ.Νεκτάριος, Σύλλογος Αίγινα Εθελοντής, Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων ο Αγ.Νικόλαος, Μορφωτικός Σύλλογος Κυψέλης, Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας, ΔΑΟΑ, Ένωση Επαγγελματικής Αγ.Μαρίνας, Σύλλογος Δ/Ν Νήσων Αργοσαρωνικού, Σύλλογος Φίλων Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αίγινας «Η ΑΦΑΙΑ» και Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».

 Ο κ. Δήμαρχος χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τα μέλη της Επιτροπής. Επισήμανε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουν οι Δήμοι και την αδυναμία για την σύνταξη προϋπολογισμού καθότι πρέπει να συνταχθεί με βάση τα εισπραχθέντα.

Ο κ. Δήμαρχος έκανε έκκληση μαζί με τους Αντιδημάρχους κ.Δέδε Ευάγγελο και κ.Γεννίτσαρη Κων/νο να αποπληρώσουν άμεσα οι οφειλέτες τον Δήμο και τόνισαν ότι σαν νέα διοίκηση θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν προκειμένου να αποπληρώσουν σε πολλές δόσεις και με ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκαν πολλές ιδέες οι οποίες κατεγράφησαν στα πρακτικά, ενώ όσον αφορά το σκοπό της συνεδρίασης τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν να προτεραιοποιηθούν σπουδαία έργα για το νησί μας όπως είναι το Λιμάνι του Λεοντίου, το Λιμάνι της Σουβάλας, το Λιμάνι της Αγ.Μαρίνας, το Λιμάνι της Πέρδικας και ο Βιολογικός καθαρισμός.

Τέλος, έκλεισε η συνεδρίαση με την δέσμευση του Δημάρχου να πραγματοποιηθεί ημερίδα με όλους τους συλλόγους με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και το πώς θέλουμε να ζούμε στο νησί μας.

Διαβάστε επίσης

Επιμήκυνση του ωραρίου της Αφαίας  Αίγινα

Την δέσμευση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Κώστα Τασούλα για την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Αφαίας στη Αίγινα κατά την νέα τουριστική...

Συνάντηση του Τ. Χατζηπέρου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιώς και ΝήσωνΑίγινα

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Διευθυντή Αστυνομικό Πειραιώς και Νήσων κο Τσαρδινάκη Κωνσταντίνο στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων.Συζητήθηκαν θέματα κοιν...

Νεκταρία Μπήτρου: "Είχα εξιδανικεύσει την Αίγινα και περίμενα να την βρω καλύτερη..."Αίγινα

Η Νεκταρία Μπήτρου, αρχιτέκτων - μηχανικός, με σπουδές και στην αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, μιλάει για την επιστροφή της στην Αίγινα, τα σχέδια και τα όνειρα της για το νησί πο...

Ο κατάλογος με τις πόλεις και πλοία που πήραν μέρος στον τρωικό πόλεμο... Αίγινα

Ο “νηών κατάλογος” (ο κατάλογος των πλοίων) είναι από τα πιο πολυσυζητημένα εδάφια της Ιλιάδας. Είναι κατά τον Όμηρο ο κατάλογος των πλοίων και των στρατευμάτων ανά ελληνική πόλη, ...