ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περίπατος στο Ελλάνιον Όρος της Αίγινας

Ο Σύλλογος της Παχειάς Ράχης «Το Ελλάνιον Όρος» διοργάνωσε το πρωί της πρώτης Κυριακής του Οκτώβρη περίπατο με ξενάγηση στον Βυζαντινό Ναό των Ταξιαρχών στους πρόποδες του Όρους στην Αίγινα, με ομιλία από τον Έφορο Βυζαντινών αρχαιοτήτων Δρ. Χ. Πέννα.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1992 με αριθμό μελών 120 και έλαβε χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Κωστόπουλου υπέρ της αποκαταστάσεως των αγιογραφιών του Ναού, που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Το θέμα των αγιογραφιών είναι τα θαύματα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και του Παντοκράτορα, ενώ ο Ναός είναι μονόκλιτος του τύπου των εγγεγραμμένων σταυροειδών και χρονολογικά είναι οι αρχαιότερες τοιχογραφίες που έχουν ανακαλυφθεί στην Αίγινα.

Η εκδήλωση, η οποία στη συνέχεια της είχε κεράσματα και βόλτες στο βουνό, ήταν επιτυχημένη αποσπώντας θετικότατα σχόλια από όλους όσους παρευρέθηκαν. Άλλωστε, σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση του λαογραφικού πλούτου, του παραδοσιακού πολιτισμού, η προστασία και ο σεβασμός του περιβάλλοντος. Επισημαίνουμε πως ο Σύλλογος αναπαλαίωσε το παλαιό Δημοτικό Σχολείο του Παραδοσιακού Οικισμού της Παχειάς Ράχης με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να μάθουν γράμματα.

Διαβάστε επίσης

Αρχαιολόγοι σύνεδροι στην Αίγινα Αίγινα

Ημερήσια επίσκεψη στην Αίγινα της διαχρονικής ιστορικής παρουσίας και του πολιτισμού ,πραγματοποίησαν στις  17/10/2014   οι Σύνεδροι του 5ου Φόρουμ που για πρώτη φορά διοργανώνεται...

Ποιοτικές εισηγήσεις, αλλά και προβληματισμός στην ημερίδα για την αναβάθμιση της ζωής στην ΑίγιναΑίγινα

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ημερίδα με τίτλο "Η ζωή στην Αίγινα: χωρίς σκουπίδια; με βιολογικό, με αυτάρκεια νερού, χωρ...