ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Παρουσίαση δύο παιδικών βιβλίων από την Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας.

Εξαιρετική η προσέλευση κόσμου στην τέταρτη κατά σειρά "Αυγουστιάτικη βραδυά" της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας την Τετάρτη 25 Αυγούστου στην αυλή του Ιστορικού Εϋνάρδειου.

Δύο βιβλία για την Καποδιστριακή Αίγινα με κεντρικό πρόσωπο  τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού που από νωρίς κατέκλυσε  το χώρο. Οικοδεσπότης της βραδιάς το Εφορευτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του κ. Γ. Καλόφωνος που καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε  τους συντελεστές  της βραδιάς.

Το βιβλίο της κ. Προνόης Θεολογίδου "Ο Ξάστερος που έγινε Αστέριος" παρουσίασε η Διευθύντρια  της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Εύη Δρούλια, ενώ το βιβλίο της κ. Μαρίας Ανδρικοπούλου "Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας" ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Μπήτρος. Προηγούμενα η ηθοποιός κ. Όλια Λαζαρίοδυ διάβασε αποσπάσματα και από τα δύο βιβλία.

Μετά  το τέλος  των παρουσιάσεων ακολούθησε διάλογος και πολλοί από τους παριστάμενους ζήτησαν το λόγο για να εκφέρουν άποψη για θέματα τοπικού ιστορικού ενδιαφέροντος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι: Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Φ. Τζίτζης, Κ. Σαλπέα, Π. Μεθενίτης, Π. Ηλίας, Αντ. Ντελής, Γ . Πούντος, ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, ο πρώην δήμαρχος κ. Θ. Σακκιώτης, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ. Ν. Μπακουνάκης και Δ. Καλαμάκης, ο πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων για τον Καποδίστρια κ. Γ. Τσατήρης, η Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Αμαλία Παππά και ο κ. Νίκος Καραπιδάκης,  η Έφορος Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων κ. Στέλλα Χρυσουλάκη, η πρόεδρος του Φ. Φιστικιού κ. Μ. Γιαννούλη και οι εκδότριες κ.Μ. Καλέντη και Ελ. Σταμπόγλη.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Τιμητική βραδιά για τους εκπαιδευτικούς της Αίγινας που συνταξιοδοτούνται.Αίγινα

Η τιμητκή βραδιά που οργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων που συνταξιοδοτούνται την 31 η Αυγούστου ήταν γεμάτη συγκίν...

Αίγινα:Ανακοίνωση  Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας για θέματα Παιδείας - Εμβολιασμών - Υποστελέχωσης Κ. Υγείας.Αίγινα

Μια  ενημερωτική ανακοίνωση για τα τρέχοντα θέματα εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας- Προοδευτική Συμμαχία. Κάνει λόγο για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας σε ιατρικές ειδ...