Αίγινα: Νέα για τα μονοπάτια της Αίγινας

Με  δελτίο  τύπου ο Σύλλογος  Ενεργών Πολιτών και τα "Μονοπάτια  της Αίγινας" μας ενημερώνουν  για την πορεία  και  τη δράση  της ομάδας που εδώ και χρόνια έχει αναλάβει  τον καθαρισμό, την ανάδειξη και την χαρτογράφηση  των υπέροχων μονοπατιών της Αίγινας.

Ακολουθεί  το κείμενο:

 

Παρά την αναστάτωση και τις ανατροπές που έφερε ο κορονοϊός στη ζωή μας οι περιπατητές και οι εθελοντές πληθαίνουν και οι δουλειές στα μονοπάτια προχωράνε. Μέσα στο Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο, για όσο επιτρεπόταν, και ως σήμερα πολλά προγραμματίσαμε και αρκετά κάναμε.

 • Στις αρχές του καλοκαιριού συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για την προετοιμασία μιας εβδομάδας δράσεων για τη συντήρηση και προβολή των μονοπατιών μας.
 • Μαζί οργανώσαμε για τον Οκτώβριο του 2020, και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές (Δήμο Αίγινας, ΚΕΔΑ, Επαγγελματική Ένωση, Κοινότητα Πέρδικας), την επίσκεψη της ομάδας Trace Your Eco που έχει ως σκοπό τον καθαρισμό και την συντήρηση των μονοπατιών, την διοργάνωση παρουσιάσεων/συζητήσεων για τον Περιπατητικό Τουρισμό και την γνωριμία τους με το νησί. Παράλληλα και μέσα στο ίδιο πλαίσιο σε συνεργασία με την ομάδα Slow Food Αίγινας ετοιμάσαμε ένα γιορτινό Σαββατοκύριακο στο βουνό με πεζοπορίες και γνωριμία με τοπικά προϊόντα. Οι δράσεις αυτές για την ώρα αναβλήθηκαν αλλά η ομάδα έμεινε και συνεχίζει να εργάζεται.
 • Για την ευκολότερη πρόσβαση στον ιστότοπο των Μονοπατιών Πολιτισμού της Αίγινας αποκτήσαμε το domain name, aegina-hiking.com. Σας προσκαλούμε να τον επισκεφτείτε και να τον διαδώσετε για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του.
 • Τα κείμενα της ιστοσελίδας μας μεταφράστηκαν στα Ρουμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.
 • Βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε τακτικά τον ιστότοπό μας με νέες πληροφορίες και φωτογραφίες.
 • Η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στην Ξάνθη και τα εγκαίνια του δικτύου Μονοπατιών Πολιτισμού της Σαλαμίνας όπου είχαμε προγραμματίσει να συμμετάσχουμε αναβλήθηκαν.
 • Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ΕΛΛΕΤ, δουλεύουμε για την επέκταση του δικτύου με άλλες τρεις διαδρομές καθώς και ενώσεις μεταξύ των υπαρχόντων μονοπατιών.
 • Σε συνεργασία με εργαστήρια κεραμικής του νησιού προετοιμάζουμε την κατασκευή κεραμικών πλακιδίων για τη σηματοδότηση των νέων διαδρομών αλλά και την αντικατάσταση των παλιών μεταλλικών πλακιδίων σε όλες τις υπάρχουσες διαδρομές του νησιού.
 • Συνεχίζεται η συνεργασία με ένα τμήμα του ΕΠΑΛ όσο οι συνθήκες μας το επιτρέπουν.
 • Οι βάσεις για το δίκτυο των μονοπατιών της Αίγινας έχουν μπει εδώ και καιρό χάρη στην εθελοντική εργασία πολλών ανθρώπων του νησιού και τη συνεργασίας μας με την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ΕΛΛΕΤ.
 • Καθώς το δίκτυο διευρύνεται και αυξάνεται η επισκεψιμότητά του, οι υποχρεώσεις για την φροντίδα και την προβολή του πολλαπλασιάζονται. Εάν θέλουμε να αξιοποιηθεί αυτή η προσπάθεια ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου χρειαζόμαστε την βοήθειά σας!
 • Επισκεφτείτε το aegina-hiking.com και δηλώστε συμμετοχή ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά.
   
 • Για τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας και τα «Μονοπάτια Πολιτισμού της Αίγινας»,
 • P. Coulon 
 • Επικοινωνία:
 • P. Coulon: hp@art-aigina.org
 • Ελίκα Βλαχάκη: elika@hotmail.co.uk
 • Τηλ. 6977133730

 

Διαβάστε επίσης

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων: Δεν επηρεάζονται τα νησιά του Σαρωνικού από τα νέα μέτρα - Παραμένουν στο "κίτρινο" Ελλάδα

Σύμφωνα με ανάρτηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, τα νησιά του Σαρωνικού, παραμένουν στα μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα και δεν εντάσσονται στα μέτρα ...

Αίγινα: ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας: Ανακοίνωση για την εστίαση και τις εποχικές επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια.Αίγινα

   Για  τα προβλήματα της εστίασης αλλά και γενικότερα της τοπικής οικονομίας κάνει λόγο η Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Οι  χαμηλές χρηματοδοτήσεις, το φάσμα της χρεωκοπίας πολλώ...

Ο Παύλος Σάμιος στο SM το 2011 για την Αίγινα: «Ζω ανάμεσα στο Βυζάντιο και την αρχαία Ελλάδα...» Αίγινα

Μια τυχαία επίσκεψη στην Αίγινα, πριν από πολλά χρόνια, έκανε τον γνωστό ζωγράφο Παύλο Σάμιο... δέσμιο του νησιού. Καταλυτικό ρόλο ωστόσο έπαιξαν οι μεγάλοι δάσκαλοι της Τέχνης Νίκ...

Αίγινα: Ανακοίνωση για τη λειτουργία των Αγροτικών ιατρείων Αγίας Μαρίνας -Πορτών.Αίγινα

Αλλαγή στην ημέρα λειτουργίας  των αγροτικών ιατρείων στην Αγία Μαρίνα και στις Πόρτες σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Κοινότητες  Αίγινας και Μεσαγρού.  Ανακοίνωση Κοινοτήτω...

Υποθαλάσσιος αγωγός Αίγινας: Η γενναία αποζημίωση του εργολάβου που δικαιώνει την Περιφέρεια – Στις 21 Φεβρουαρίου αρχίζει η διαδικασία ολικής πόντισηςΑίγινα

 Με μια γενναία αποζημίωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προς την ανάδοχο εταιρεία, που υπερβαίνει τα… εσκαμμένα, έληξε η διαμάχη εργολάβου και δημοσίου και άνοιξε ο δρόμος...