Πρεμιέρα για το 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας

 
Η βραδιά ήταν εορταστική αλλά και νοσταλγική συνάμα. Η πρώτη του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου ήταν μια βραδιά ιδιαίτερη γεμάτη αναμνήσεις, λόγους ευχαριστίας και συγκίνηση.
 
 
Μεγάλη προσκεκλημένη της βραδιάς και ίσως οικοδέσποινα του Φεστιβάλ Θεάτρου η κ. Άννα Γεραλή που σήκωσε αυλαία με την ερμηνεία  της στο μονόπρακτο  του Α. Τσέχωφ "Όλια μια ψυχούλα".
 
 
 
 
 
 
Λιτή επιβλητική με τη τεχνική των μαθητών του Εθνικού Θεάτρου η κ. Γεραλή ξεδίπλωσε  τις πτυχές της ζωής μιας τον ψυχισμό μιας γυναίκας που γνώρισε τρεις άνδρες στη ζωή της και στο τέλος και οι τρεις την εγκατέλειψαν.
 
 
 
 
 
 
Μια αγνή και καλοσυνάτη γυναίκα, η Όλια ξεδίπλωσε παραστατικές εικόνες και υποβλητικά δρώμενα μέσα από τις εμπειρίες του κόσμου της, που δεν ήταν άλλος από τους πρώην συζύγους της: έναν ηθοποιό, έναν ξυλοκόπο καθώς και έναν κτηνίατρο, που αν και την εγκαταλείπει, ξαναφτιάχνοντάς τα με τη σύζυγό του, της αφήνει το παιδί του. Διαφοροποιώντας αισθητά τον ρόλο της Όλια από την παλαιότερη ερμηνεία της, η κ. Γεραλή επέλεξε αυτή τη φορά να μεταμορφώσει τον χαρακτήρα από μια αυστηρά αστή γυναίκα, σε μία ξεκάθαρα λαϊκή φιγούρα, δίνοντάς της ακόμα περισσότερο φως και βάθος.
 
 
 
 
 
 
Να θυμίσουμε ότι η κ. Α. Γεραλή είχε ερμηνεύσει το ίδιο μονόπρακτο στην παράσταση  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο "Καποδίστριας" το 2010 στον ίδιο χώρο.
 
 
Ετούτη τη φορά αφιέρωσε την παράσταση στη μνήμη της Έλλης Λαμπέτη η οποία είχε πρώτη ερμηνεύσει το ρόλο.
 
 
 
 
 
 
Μετά την παράσταση ο Δήμαρχος Αίγινας έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και ευχαρίστησε  την κ. Γεραλή για την προσφορά  της στο Θέατρο της Αίγινας, απονέμοντας της ως αναμνηστικό δώρο το πρωτότυπο έργο του κ. Ν.Καπάνταη από την αφίσα  του Φεστιβάλ. Μεγάλο μερίδιο στις ευχαριστίες είχε και ο πρώην Δήμαρχος Αίγινας κ. Σ. Σακιώτης που επί δημαρχίας του ξεκίνησε το Φετσιβάλ  Θεάτρου.
 
 
 
 
 
 
 
Λίγο πριν από το τέλος της βραδιάς προβλήθηκε ένα βίντεο με την ιστορία  των δέκα χρόνων του Φεστιβάλ με επιμέλεια  Ανέστη Κορνέζου.

Διαβάστε επίσης

"Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα": Συναυλία - Αφιέρωμα για τον Οδυσσέα Ελύτη -27 Ιουλίου Ίδρυμα Ανδρέα Καψάλη στην ΑίγιναΑίγινα

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Καψάλη στην Αίγινα, με τίτλο "Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα". Πρόκειται για συναυλ...

Οι σφουγγαράδες της ΑίγιναςΑίγινα

Τιμητική εκδήλωση τον Αύγουστο στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.   Του Γιώργου Μπήτρου   Τιμή στους σφουγγαράδες της Αίγινας θα αποδώσει η έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στ...

Η Αλίκη στον Προφήτη ΗλίαΑίγινα

  Το μακρινό Σεπτέμβριο  του 1958 και καθώς η "Εθνική μας σταρ" έκανε τα πρώτα κινηματογραφικά της βήματα, βρέθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας "Διακοπές στην Αίγινα"...