ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεμιέρα του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αίγινας με προεδρείο και ψήφο… ανοχής!

Με επτά (7) μόνο θετικές ψήφους και δεκαεπτά (17) λευκά εξελέγη τελικά την Κυριακή το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου της νέας διοίκησης του Γιάννη Ζορμπά στον δήμο της Αίγινας.

 

Η σύνθεση του προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας είναι: πρόεδρος ο κ. Στέλιος Θεριανός από την παράταξη του δημάρχου, αντιπρόεδρος ο κ. Χρυσόστομος Μαυραθολασσίτης της παράταξης Μούρτζη και γραμματέας η κυρία Μαίρη Κουκούλη επίσης από την παράταξη του δημάρχου, αφού ο κ Κουκούλης δεν πρότεινε κανένα πρόσωπο αρνούμενος να νομιμοποιήσει την όλη διαδικασία.

 

Ήταν βέβαια ένα ξεκίνημα της νέας διοίκησης Ζορμπά, ουσιαστικά με ψήφο… ανοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, οι εκπρόσωποι της οποίας στηλίτευσαν την αυθαιρεσία της έκτακτης νομοθετικής ρύθμισης του νέου υπουργού Εσωτερικών κ Τάκη Θεοδωρικάκου, η οποία παρακάμπτει την εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία και εξασφαλίζει άνετη… κυβερνησιμότητα μειοψηφίας.

 

Από την πλευρά τους, τόσο ο δήμαρχος Γιάννης Ζορμπάς όσο και ο προεδρεύων της συνεδρίασης, πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Σκαλτσιώτης στο σημείο αυτό σχολίασαν πως είναι «σεβαστές» οι απόψεις που εκφράστηκαν, αλλά η διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουν, είχαν προηγηθεί κάποιες μάλλον άτολμες παρασκηνιακές επαφές διαβούλευσης για συνεργασία μεταξύ του νέου δήμαρχου Γιάννη Ζορμπά και του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον δήμο Τάκη Κουκούλη, οι οποίες ωστόσο απέβησαν άκαρπες και έτσι ο νέος δήμαρχος αποφάσισε να προχωρήσει τελικά με μοναδικό… σύμμαχο τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

 

Η διαδικασία που προβλέπεται για την συνέχεια είναι: Θα ακολουθήσει η δημοσίευση της συνεδρίασης για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και βέβαια η ανακοίνωση των 4 αντιδημάρχων της διοίκησης Ζορμπά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ Νίκος Πτερούδης θα ορισθεί ως Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, με ευρύτερες αρμοδιότητες όχι μόνο στην καθαριότητα αλλά και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία ζωής της πόλης και του νησιού της Αίγινας, ο κ Αντώνης Μούρτζης θα είναι και πάλι ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, ο κ Δημήτρης Καραγιάννης θα αναλάβει ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και ο κ Γιώργος Σκαλτσιώτης ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Την προεδρία της ΚΕΔΑ θα αναλάβει η κ Μαίρη Κουκούλη.

 

Τέλος, την αρμοδιότητα ευθύνης του… πολυσυζητημένου και περιζήτητου Λιμενικού Ταμείου Αίγινας θα κρατήσει ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Ζορμπάς, κάτι που ήδη συμβαίνει και σε πολλούς άλλους νησιώτικους η παραθαλάσσιων δήμους της χώρας. Εν προκειμένω πάντως, η εν λόγω αρμοδιότητα φαίνεται πως ήταν το… μήλον της έριδος και στην άκαρπη διαπραγμάτευση Ζορμπά – Κουκούλη για συνεργασία.

* Η φωτογραφία είναι από το AEGINA'S LIGHT

 

Διαβάστε επίσης

Μια... περιήγηση στο «νέο και απέραντο λιβάδι με τους μαργαρίτες» - Παρουσίαση βιβλίου του Μιχάλη ΜουτσάτσουΑίγινα

"Το νέο και απέραντο λιβάδι με τους μαργαρίτες, είναι ο τίτλος του βιβλίου του Μιχάλη Μουτσάτσου  που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αναφέρεται στα λεκτικά μαργαριτάρια που συνέλεξε ο συ...

Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά έκλεισαν το 14ο Μουσικό Φεστιβάλ ΑίγιναςΑίγινα

Δύο γνώριμες κυρίες του Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας, έκλεισαν το φετινό Φεστιβάλ, με μια μεγάλη συναυλία  που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της αύρας το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα ...

H Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα για την ορκωμοσία της νέας Διοίκησης του ΔήμουΑίγινα

Στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31/8, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά καθώς και των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του νησ...