ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει Διευθυντή Δευτεροβάθμιας που έφερε υποψήφιο βουλευτή να μιλήσει στους εκπαιδευτικούς - Τι απαντά ο διευθυντής και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, που καταγγέλει ενέργεια Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, ενημέρωσε πως θα επισκεπτόταν σχολείο του Αργοσαρωνικού, προκειμένου να συγκεντρωθούν εκπαιδευτικοί, ως οφείλουν, για να ακούσουν το Διοικητικό τους Προϊστάμενο.


Εκεί όμως, οι εκπαιδευτικοί ήρθαν αντιμέτωποι με μία έκπληξη, αφού ο Διευθυντής κάλεσε στο πλευρό του βουλευτής της ΝΔ της Α’ Πειραιά, τον οποίο παρουσίασε, λέγοντάς τους ότι σάς έφερα εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει το «πρωτοφανές και απαράδεκτο περιστατικό» σε ανακοίνωση και θέτει μία σειρά από ερωτήματα, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί την «υπηρεσιακή του ιδιότητα για να συγκεντρώνει τους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια να φωνάζει απροειδοποίητα βουλευτή να τούς μιλήσει ενόψει εκλογών».

Ειδικότερα, η ΕΛΜΕ Πειραιά δηκτικά σχολιάζει «πραγματικά, άλλος Άδωνις μάς βρήκε… Το περιστατικό αυτό θυμίζει εκείνο που είδε όλη η Ελλάδα πριν λίγες ημέρες, το Διευθυντή Ασφαλιστικής Εταιρείας να συγκεντρώνει τους εργαζόμενους για να τούς μιλήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης (και μάλιστα ο συγκεκριμένος να τούς τρομοκρατεί ως προς το τι θα ψηφίσουν)!».

Μάλιστα, η ΕΛΜΕ Πειραιά προσθέτει «στην συγκεκριμένη περίπτωση, η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, γίνεται από ένα δημόσιο λειτουργό, στα πλαίσια της υπηρεσιακής-θεσμικής του επίσκεψης σε σχολείο, καλώντας, ωστόσο, απροειδοποίητα έναν συγκεκριμένο Βουλευτή της κυβέρνησης».

Τέλος η ΕΛΜΕ Πειραιά διερωτάται «αλήθεια, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ τι λέει αυτή τη φορά; Θα εξετάσει την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά ή θα δώσει ξανά «πράσινο φως», όπως στην απαράδεκτη ημερίδα-διαφήμιση της ΔΙΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων;»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:


«Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΚΑΛΕΙ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ενημερώθηκε για το εξής πρωτοφανές, απαράδεκτο περιστατικό!

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους κι έχουν έχουν ως εξής:


Ο ΔΙΔΕ Πειραιά ενημερώνει ότι θα επισκεφθεί σχολείο του Αργοσαρωνικού, όπως και γίνεται. Οι εκπαιδευτικοί, ως οφείλουν, συγκεντρώνονται στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων για να ακούσουν το Διοικητικό τους Προϊστάμενο. Στη διάρκεια της ομιλίας του ΔΙΔΕ Πειραιά προς τους εκπαιδευτικούς, χτυπάει το τηλέφωνό του και ακούγεται να λέει σε κάποιον πως είναι ήδη μέσα και τον περιμένει. Σε λίγα δευτερόλεπτα, ανοίγει η πόρτα κι εμφανίζεται βουλευτής της ΝΔ της Α’ Πειραιά, τον οποίο παρουσιάζει ο ΔΙΔΕ Πειραιά, λέγοντας ότι σάς έφερα εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου! Οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν εμβρόντητοι το βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο να ξεκινάει να μιλά στους εκπαιδευτικούς για διάφορα ζητήματα, όπως αν έχουν προβλήματα, την ανάγκη να αξιολογηθούν κ.α.! Μάλιστα, ο ΔΙΔΕ Πειραιά παρεμβαίνει στην συζήτηση, προτρέποντας τον Βουλευτή Α’ Πειραιά να πει στους εκπαιδευτικούς για … κάνα επιδοματάκι, γιατί έχουν οι εκπαιδευτικοί οικονομικά προβλήματα!

Αποτελεί πρόκληση κυριολεκτικά! Προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά:

Από πού και ως πού ο ΔΙΔΕ Πειραιά οργανώνει, παραμονές εκλογών, επισκέψεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος σε σχολεία;
Με ποια ιδιότητα ήταν στο σχολείο ο ΔΙΔΕ; ΜΕ την υπηρεσιακή του, όπως είχε πει ή με αυτή του κομματάρχη του κυρίου Βουλευτή και εκ νέου υποψήφιου;
Από πού και ως πού μπορεί ένας υπηρεσιακός Προϊστάμενος να αξιοποιεί την υπηρεσιακή του ιδιότητα για να συγκεντρώνει τους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια να φωνάζει απροειδοποίητα βουλευτή να τούς μιλήσει ενόψει εκλογών;
Αφού ήθελε να μιλήσει για τα προβλήματα, γιατί δεν κάλεσε βουλευτές από άλλα κόμματα; Μάλιστα, όταν ρώτησαν οι εκπαιδευτικοί ποιος είναι αυτός που θα έρθει και ανέφεραν (ρωτώντας) άλλο όνομα βουλευτή της ΝΔ, ο ΔΙΔΕ Πειραιά αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είναι μόνο αυτός, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές!
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, ο πειθαρχικός Προϊστάμενος του ΔΙΔΕ Πειραιά τι λέει για όλα αυτά;
Πραγματικά, άλλος Άδωνις μάς βρήκε… Το περιστατικό αυτό θυμίζει εκείνο που είδε όλη η Ελλάδα πριν λίγες ημέρες, το Διευθυντή Ασφαλιστικής Εταιρείας να συγκεντρώνει τους εργαζόμενους για να τούς μιλήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης (και μάλιστα ο συγκεκριμένος να τούς τρομοκρατεί ως προς το τι θα ψηφίσουν)!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, γίνεται από ένα δημόσιο λειτουργό, στα πλαίσια της υπηρεσιακής-θεσμικής του επίσκεψης σε σχολείο, καλώντας, ωστόσο, απροειδοποίητα έναν συγκεκριμένο Βουλευτή της Κυβέρνησης! Για να δώσουμε ένα ακόμα παράδειγμα, είναι σαν καλέσει ένας/μία Διευθυντής/Διευθύντρια σχολείου συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και εκείνη την ώρα, να καλέσει κάποιον εκπρόσωπο Κόμματος της αρεσκείας του να μιλήσει στους εκπαιδευτικούς!

Μετά τη διαφήμιση των ιδιωτικών σχολείων, ο ΔΙΔΕ Πειραιά σε ρόλο κομματάρχη! Έλεος!

Την ίδια ώρα:

Ένας Δημόσιος Υπάλληλος αναγκάζεται σε παραίτηση, αν θέλει να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να μην επηρεάσει τους ψηφοφόρους! Αλλά ο ΔΙΔΕ Πειραιά μπορεί να οργανώνει συσκέψεις εκπαιδευτικών ως ΔΙΔΕ και μετά να εμφανίζει βουλευτές του κόμματος της αρεσκείας του!
Σε μια σειρά ΔΙΔΕ (όχι του Πειραιά οφείλουμε να πούμε) οι Διευθυντές Εκπαίδευσης απαγορεύουν με αντιδημοκρατικό τρόπο τις περιοδείες εν ενεργεία ή υποψήφιων Βουλευτών, ακόμα και αν τηρείται απαρέγκλιτα η κείμενη νομοθεσία (εγκύκλιος του 2019)!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει δημόσια το απαράδεκτο αυτό περιστατικό.

Αλήθεια, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ τι λέει αυτή τη φορά; Θα εξετάσει την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά ή θα δώσει ξανά “πράσινο φως”, όπως στην απαράδεκτη ημερίδα-διαφήμιση της ΔΙΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων;

Τέλος, τονίζουμε ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υπερασπίζεται το δημοκρατικό δικαίωμα όλων των Κομμάτων (εκτός των εγκληματιών-ναζί φυσικά, που αποτελούν εγκληματική-φασιστική οργάνωση με το μανδύα πολιτικού κόμματος) να έρχονται σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς, να ενημερώνουν για τις θέσεις τους, να ενημερώνονται για τα προβλήματα (βλέπε και ανακοίνωση ΕΛΜΕ 18/6-2-2023). Είναι όμως προφανές ότι, αποκλειστικά υπεύθυνα να οργανώσουν την πολιτική τους δραστηριότητα, είναι τα ίδια τα Κόμματα και οι εκπρόσωποί τους. Ο ΔΙΔΕ Πειραιά, αλλά και ο κάθε ΔΙΔΕ, δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αξιοποιεί την υπηρεσιακή του ιδιότητα για να πράξει κάτι τέτοιο!».

 

Η απάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά στην καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά 

 

"Ο κ. Πατιδης πρόεδρος Α ΕΛΜΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ  καταγγέλλει αγνοώντας συστηματικά  τα του οίκου του ...η επίσκεψη βουλευτή έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης του για θέματα εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής μονάδας του Πόρου , χωρίς συνοδούς, χωρίς αστυνομικούς,  χωρίς φυλλάδια, χωρίς κάρτες  ή λόγους υπέρ του κόμματος του . Όλα τα υπόλοιπα γραφόμενα αποτελούν αήθη ψεύδη σκοπιμότητας".

Τη δήλωση αυτή έκανε στο esos ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Δρ. Διονύσης Αναστασόπουλος,με αφορμή τη σχετική καταγγελία της  τοπικής ΕΛΜΕ ότι ο ΔΙΔΕ Πειραιά οργάνωσε , παραμονές εκλογών, επίσκεψη Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος σε σχολείο.

Όπως εξήγησε στο esos ο Διονύσης Αναστασόπουλος"η επίσκεψη περιορίστηκε σε ενημέρωση του στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού του έργου και αποκλειστικά σε καθηγητές συλλόγου διδασκόντων,  χωρίς παρουσία μαθητών ή περιήγηση του στη σχολική μονάδα".

O Βουλευτής , σημείωσε ο ΔΔΕ Πειραιά,είχε ενημερώσει  δύο ημέρες πριν την ΔΔΕ Πειραιά  για την επίσκεψη του στο γυμνάσιο Πόρου και αποκλειστικά  σε αυτό και φυσικά είχε λάβει στα πλαίσια της νομιμότητας των κοινοβουλευτικών θεσμών την σχετική  άδεια..

 

Μάλιστα ο Διευθυντής ΔΔΕ Πειραιά απέστειλε στο esos και δημοσιεύματα , σύμφωνα με τα οποία καιΒουλευτές του ΚΚΕ έχουν επισκεφθεί σχολικές μονάδες:

https://m.902.gr/eidisi/politiki/328346/sholeia-tis-athinas-episkeftikan...

https://www.kerkyrasimera.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B5%...

Η ΕΛΜΕ Πειραιά σχετικά με τον Διονύση  Αναστασόπουλο, θέτει τα εξής ερωτηματικά:

  •     Από πού και ως πού ο ΔΙΔΕ Πειραιά οργανώνει, παραμονές εκλογών, επισκέψεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος σε σχολεία;
  •     Με ποια ιδιότητα ήταν στο σχολείο ο ΔΙΔΕ; ΜΕ την υπηρεσιακή του, όπως είχε πει ή με αυτή του κομματάρχη του κυρίου Βουλευτή και εκ νέου υποψήφιου;
  •     Από πού και ως πού μπορεί ένας υπηρεσιακός Προϊστάμενος να αξιοποιεί την υπηρεσιακή του ιδιότητα για να συγκεντρώνει τους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια να φωνάζει απροειδοποίητα βουλευτή να τούς μιλήσει ενόψει εκλογών;
  •     Αφού ήθελε να μιλήσει για τα προβλήματα, γιατί δεν κάλεσε βουλευτές από άλλα κόμματα; Μάλιστα, όταν ρώτησαν οι εκπαιδευτικοί ποιος είναι αυτός που θα έρθει και ανέφεραν (ρωτώντας) άλλο όνομα βουλευτή της ΝΔ, ο ΔΙΔΕ Πειραιά αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είναι μόνο αυτός, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές!
  •     Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, ο πειθαρχικός Προϊστάμενος του ΔΙΔΕ Πειραιά τι λέει για όλα αυτά;

 

 

Δήλωση – Απάντηση του Ηλία Πατίδη, Προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά και υποψήφιου Βουλευτή του ΚΚΕ
 
"Σε απάντηση της διαδικτυακής δήλωσης του ΔΙΔΕ Πειραιά στην ιστοσελίδα esos.gr, σχετικά με την επίσκεψή του σε σχολείο του Αργοσαρωνικού από κοινού με βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και εκ νέου υποψήφιο κι επειδή αναφέρεται προσωπικά σε εμένα, έχω την υποχρέωση να επισημάνω τα παρακάτω:
1. Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά στις 8/5/2023 δεν ήταν προσωπική μου καταγγελία, αλλά απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά. Η δήλωση του ΔΙΔΕ δεν απαντάει σε κανένα από τα ουσιώδη και κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε η ανακοίνωση, αλλά αναφέρεται σε εμένα προσωπικά και στο ΚΚΕ, πράγμα που βεβαίως δεν είναι καθόλου τυχαίο.
2. Αφού η επίσκεψη του βουλευτή δεν είχε κομματικά-προεκλογικά χαρακτηριστικά (μία εβδομάδα πριν τις εκλογές…), τότε γιατί ο υποψήφιος ζήτησε σχετική άδεια που αφορά την προεκλογική επίσκεψη κομμάτων, υποψηφίων και δημοτικών συνδυασμών στα σχολεία;
3. Γιατί ζητήθηκε άδεια απευθείας από τη ΔΙΔΕ και όχι από το σχολείο (οι συνάδελφοι/ισσες δεν γνώριζαν το παραμικρό για την επίσκεψη…), όπως προβλέπεται από την σχετική εγκύκλιο;
Αλήθεια, τυχαία συνέπεσε η θεσμική επίσκεψη του ΔΙΔΕ στο σχολείο, με αυτήν του υποψηφίου βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος;
4. Για να πάμε στην ουσία: με ποια θέματα απασχόλησε ο υποψήφιος βουλευτής τον Σύλλογο Διδασκόντων; Η μισθολογική πολιτική της κυβέρνησης και η αξιολόγηση δεν είναι πολιτικά θέματα ή μήπως είναι εκτός της προεκλογικής ατζέντας; Είναι προφανές ότι το “επιχείρημα” πως ο Βουλευτής ήθελε να ενημερωθεί για τα προβλήματα του σχολείου (ένα σχολείο που τράβηξε τα πάνδεινα φέτος), στο τέλος της τετραετίας και 10 μέρες πριν τις εκλογές, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική...
5. Επειδή όντως κρίνουμε από τα … του οίκου μας, η παρουσία μου στα σχολεία σαν υποψήφιου Βουλευτή γίνεται αποκλειστικά με βάση αυτή την ιδιότητα. Εγώ ουδέποτε αξιοποίησα την ιδιότητά μου σαν Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά για να πραγματοποιήσω επίσκεψη-περιοδεία με την ιδιότητα του υποψήφιου Βουλευτή του ΚΚΕ. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανέντιμο από την πλευρά μου.
Αλλά εμείς αυτοί είμαστε, δεν κρυβόμαστε, μιλάμε ανοιχτά, καθαρά και έντιμα στους/ις συναδέλφους/ισσες. Και γι’ αυτό μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια.
Τέλος, δηλώνω ρητά ότι αποτελεί δικαίωμα όλων των κομμάτων (εκτός των εγκληματιών – ναζί) να έρχονται σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς, να ενημερώνουν για τις θέσεις τους, να ενημερώνονται για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Είναι όμως αυτονόητο ότι αποκλειστικά υπεύθυνα να οργανώνουν την πολιτική τους δραστηριότητα είναι τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους. Ο καθένας έχει δικαίωμα να στηρίζει όποιο κόμμα ή υποψήφιο επιθυμεί, με τον τρόπο που επιλέγει… Αλλά να το δηλώνει έντιμα, δημόσια και να λειτουργεί με αυτή την ιδιότητα. Αυτά, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
11/5/2023
Ηλίας Πατίδης
Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά"

Διαβάστε επίσης

Ο Πειραιάς υποδέχεται τις "Ημέρες Θάλασσας" τη μεγάλη γιορτή - θεσμό της πόλης: 24 Μαϊου έως 4 ΙουνίουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Οι  «Ημέρες Θάλασσας»  η μεγάλη γιορτή-θεσμός για τον Πειραιά επιστρέφει για ένατη συνεχόμενη χρονιά και υπόσχεται μοναδικές στιγμές στην πόλη με ένα πλούσιο, πολυσυλλεκτικό πρόγρα...

Ντιμπέιτ υποψήφιων βουλευτών της Α’ Πειραιά διοργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Πολιτικό ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών της Α' Πειραιά και Νήσων Γιάννη Μελά (ΝΔ), Φωτεινή Μπακαδήμα (ΣΥΡΙΖΑ), Μάρα Κουκουδάκη (ΠΑΣΟΚ), Αλέξανδρο Κοτέα (ΚΚΕ) και Παναγιώτη...

Lamda: Συμφωνία με ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. για την αγοραπωλησία των 4 μη πλόιμων αεροσκαφών στο ΕλληνικόΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η LAMDA Development ανακοινώνει ότι προχώρησε μέσω της θυγατρικής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. στην υπογραφή σύμβασης με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α...

Ν. Μανωλάκος: Η Γυναίκα είναι σταθερή ιερή αξία - Η ισότητα των δύο φύλων  αδιαπραγμάτευτηΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Εκδήλωση αφιερωμένη στις Πειραιώτισσες διοργάνωσε ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς Νήσων Νίκος Μανωλάκος Πειραιώτισσες, όλων των ηλικιών και από κάθε συνοικία της πόλης, αποδέχ...

Θερμή υποδοχή Τσίπρα από τον Μητροπολίτη Πειραιά: Τα λόγια που αντάλλαξανΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προεκλογική περίοδος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις περιοδείες του. Σήμερα, Τρίτη 9/5 ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Α΄ Πειρα...

Θοδωρής Δρίτσας: Σήμερα υποδεχόμαστε στον Πειραιά τον πρόεδρο Αλέξη ΤσίπραΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

O υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α΄ Πειραιά Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, φιλοξενήθηκε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», από τους δημοσιογρά...

Ν.Μανωλάκος: Η Γυναίκα είναι σταθερή ιερή αξία - Η ισότητα των δύο φύλων αδιαπραγμάτευτηΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Εκδήλωση αφιερωμένη στις Πειραιώτισσες διοργάνωσε ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς Νήσων Νίκος Μανωλάκος   Πειραιώτισσες, όλων των ηλικιών και από κάθε συνοικία της πόλης, αποδ...