Μπρόκολο και λάχανο περιορίζουν τις δερματικές παθήσεις – Έρευνα του Ινστιτούτου Inserm
Η κατανάλωση μπρόκολου ή λάχανου μπορεί να περιορίσει τη σοβαρότητα των δερματικών αλλεργιών, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (Inserm) στη Γαλλία.
Σε αυτή την έρευνα, η οποία έχει δημοσιευθεί στο αγγλόφωνο επιστημονικό περιοδικό eLife, ερευνητές και ερευνήτριες του Inserm και του Ινστιτούτου Κιουρί απέδειξαν αρχικά ότι μια διατροφή ελλιπής στα συστατικά που βρίσκονται σε κάποια λαχανικά, κυρίως το μπρόκολο και το λάχανο, μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές αλλεργίες στα ζώα.
Είναι ήδη γνωστό ότι οι δερματικές αλλεργίες οφείλονται σε μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ουσίες που υπάρχουν στο περιβάλλον και ότι ο βαθμός σοβαρότητάς τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η διατροφή.