ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνής καταδίκη της Χαμάς για την επίθεση κατά του Ισραήλ

Για "σοβαρές επιπτώσεις" από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων προειδοποίησε η Αίγυπτος με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Το Κάιρο απευθύνει έκκληση για "επίδειξη της μέγιστης αυτοσυγκράτησης και αποφυγή της έκθεσης αμάχων σε περαιτέρω κίνδυνο".

Από την πλευρά της η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με το Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους και τις αραβικές χώρες μετά την νέα κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Την καταδίκη της για τις επιθέσεις στο Ισραήλ εξέφρασε η ευρωπαϊκή ηγεσία. «Οι σκέψεις μου είναι με όλα τα θύματα. Η ΕΕ στέκεται αλληλέγγυα με τον ισραηλινό λαό σε αυτή τη φρικτή στιγμή» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε «απερίφραστα την επίθεση που πραγματοποίησαν οι τρομοκράτες της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Είναι η τρομοκρατία στην πιο απεχθή μορφή της. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται έναντι τέτοιων αποτρόπαιων επιθέσεων».

«Αυτή η φρικτή βία πρέπει να σταματήσει αμέσως. Η τρομοκρατία και η βία δεν λύνουν τίποτα» σημείωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσθέτοντας ότι «η ΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Τέλος, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα υπογράμμισε : «καταδικάζουμε τον τρόμο και τη βία που ασκείται εναντίον αθώων ανθρώπων. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που βρίσκονται υπό πυρά, όλους τους πρώτους ανταποκριτές και αυτούς που αμύνονται ενάντια σε αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις. Ο τρόμος δεν θα επικρατήσει ποτέ».

"Καταδικάζω σφόδρα τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο το Ισραήλ. Εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μου προς τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους οικείους τους", έγραψε ο Μακρόν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Η Βρετανία «καταδικάζει απερίφραστα» την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς σήμερα κατά του Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

 

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι νεκροί – Νέα κλιμάκωση την περασμένη νύχτα Κόσμος

Στην αντεπίθεση έχει περάσει ο ισραηλινός στρατός, την επομένη της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σφυροκοπώντας τη Λωρίδα της Γάζας. Στη διάρ...

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Μεσανατολικό ανακοίνωσε η ΒραζιλίαΚόσμος

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, κεκλεισμένων των θυρών, ζήτησε η Μάλτα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν διπλωμάτες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή...

Αμπάς: ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό – Πως αντέδρασαν Χεζμπολάχ και Τεχεράνη Κόσμος

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην "τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κ...