ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στο Ντουόμο του Μιλάνου (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου, όπου η σορός του έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 15:00 (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 16:00). 

 
Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, οι περίπου 2.300 άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στον ναό, τον αποχαιρέτησαν χειροκροτώντας το φέρετρο που είχε στολιστεί με άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, όπως είχε ο ίδιος ζητήσει. 

Παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα των υποστηρικτών του, που είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί στην πλατεία του καθεδρικού ναού, πριν το φέρετρο μπει και πάλι στη νεκροφόρα.  Το φέρετρο συνοδεύουν τα μέλη της οικογένειάς του. 

 
 
Watch live: State funeral for former Italian Prime Minister Silvio Berlusconi
 



Εμφανώς συγκινημένες, στην πρώτη σειρά καθισμάτων, βρίσκονται η τελευταία σύντροφος του Μπερλουσκόνι, Μάρτα Φασίνα, η πρωτότοκη κόρη του Μαρίνα και τα αδέλφια της Πιερσίλβιο, Λουίτζι, Μπάρμπαρα και Ελεονόρα. Συντετριμμένος, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών και συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι, κοντά στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και σε ολόκληρο του υπουργικό συμβούλιο.



 
LIVE Funerali Berlusconi, la diretta da Piazza del Duomo: diretta video


 



Στον καθεδρικό ναό ήδη είχαν φτάσει ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι. Νωρίτερα, μεταξύ άλλων έφτασαν ο Ματέο Ρέντζι, ο Μάριο Ντράγκι και οι πρόεδροι της Ίντερ, της Νάπολι και της Λάτσιο.

Επίσης, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν από τη δεύτερη σειρά των καθισμάτων, είχε στενό εναγκαλισμό με τον Ματέο Σαλβίνι.  Παρών και ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Αλ Θάνι.



 
Πλήθος πολιτών έφτασε από νωρίς στην περιοχή, βρίσκεται στην περιοχή, όπου έχουν εγκατασταθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ελεύθεροι σκοπευτές. Σήμερα είναι ημέρα εθνικού πένθους για την Ιταλία, ενώ ήδη, στην είσοδο του καθεδρικού ναού έχουν παραταχθεί αγήματα του στρατού για να αποδώσουν τιμές στον πρώην πρωθυπουργό. 

berlu_fe
Το φέρετρο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτασε στην πλατεία του ναού
berlu_fe1
Το φέρετρο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτασε στην πλατεία του ναού



Οι υποστηρικτές του Μπερλουσκόνι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όταν μέσω από τις γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί στην πλατεία, είδαν εικόνες από το φέρετρο να βγαίνει από το Άρκορε. «Υπάρχει μόνον ένας πρόεδρος» φώναξε ένας υποστηρικτής. 

berlu_nekrof
Καραμπινιέρι απευθύνουν χαιρετισμό, καθώς το φέρετρο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βγαίνει από τη βίλλα



Στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού εισήλθαν 2.300 άτομα. Αν και στο παρελθόν και σε άλλες εκδηλώσεις, έχουν καθίσει έως και 5.000 άτομα, λόγοι ασφαλείας οδήγησαν στην απόφαση για τη σημαντική μείωση της προσέλευσης.

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται στη συνέχεια να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.


berlusconi_tremonti
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Τζούλιο Τρεμόντι


berlusconi_capello
Ο πρώην προπονητής της Μίλαν Φάμπιο Καπέλο φτάνει στον καθεδρικό ναό





 



Διαμαρτυρία με μπλούζα «Δεν πενθώ»

 

Ένταση προκλήθηκε έξω από την Πιάτσα Ντουόμο, όταν εμφανίστηκε μία γυναίκα που φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «Δεν πενθώ».

 

Οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του Μπερλουσκόνι την κάλεσαν να φύγει από την πλατεία, ενώ στη συνέχεια την έβρισαν.

 

Η γυναίκα κρατούσε ένα βιβλίο για τη ζωή του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε και θεώρησε πρόκληση και προσβολή ότι για τον θάνατο του Μπερλουσκόνι κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

 

berlu_mour
Ένταση προκλήθηκε όταν στην πλατεία εμφανίστηκε μία γυναίκα που φορούσε μπλούζα που έγραφε «Δεν πενθώ»



Ποιοι βρίσκονται στον καθεδρικό ναό

Μέσα στην εκκλησία, στα δεξιά κάθεται η οικογένεια και  στα αριστερά οι αρχές.

Στην πρώτη σειρά καθισμάτων, στο εσωτερικό του ναού, κάθετε η μεγαλύτερη κόρη του Καβαλιέρε Μαρίνα, η τελευταία του σύντροφος Μάρτα Φασίνα και, στη δεύτερη σειρά, η πρώην σύζυγος Βερόνικα Λάριο.

kideia-berlusconi-2


Στην κηδεία δεν βρίσκεται ο επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Τζουζέπε Κόντε, αλλά ούτε ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, καθώς χθες, πέθανε αιφνίδια η σύζυγός του .

kideia-berlusconi-3

Διακόπηκε η οδική κυκλοφορία για να περάσει η νεκροφόρα 

Πριν φτάσει στον καθεδρικό ναό, η σορός του Μπερλουσκόνι, συνοδευόμενη από αυτοκινητοπομπή, ξεκίνησε από το Άρκορε. 

Η διαδρομή κράτησε περίπου μισή ώρα. Κατά μήκος των περίπου 30 χιλιομέτρων, η οδική κυκλοφορία διακόπηκε. 

Μόλις έφτασε στο Ντουόμο η νεκροφόρα, υπήρξε διακρατική τιμητική περιφρούρηση. 

Από το πρωί, ο κόσμος αψηφώντας τη βροχή, άφηνε λουλούδια, εισιτήρια και κασκόλ της Μίλαν μπροστά από τη Βίλα Σαν Μαρτίνο στο Άρκορε.


kideia-berlusconi-1


Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Πάπας Φραγκίσκος για το ναυάγιο στην Πύλο: Πόνος, είναι ένας τεράστιος πόνοςΚόσμος

Ο πάπας Φραγκίσκος πήρε σήμερα το πρωί εξιτήριο από το νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης, όπου πριν μια εβδομάδα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο έντερο. Ο ποντίφικας βγήκε από ...

15 νεκροί σε τροχαίο στον ΚαναδάΚόσμος

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη όταν συγκρούστηκαν φορτηγό με ρυμουλκούμενο και μικρό λεωφορείο στον κεντρικό Καναδά, ανακοίνωσε η α...

Οι Ρώσοι στρατιώτες που καταστρέφουν δυτικά άρματα μάχης θα παίρνουν πριμΚόσμος

Πριμ θα παίρνουν ρώσοι στρατιώτες που καταστρέφουν γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard και τεθωρακισμένα οχήματα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ και τα οποία χρησιμοποιούνται από την...

Έρευνα: Πρώτη προτεραιότητα στους νέους η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωήςΚόσμος

Οι νέοι που πρόκειται να εισέλθουν στον κόσμο της εργασίας ή που ήδη εργάζονται αναζητούν διακαώς την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, ενώ, παράλληλα, ανησυχούν...

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation για το ναυάγιο στην Πύλο: «Το νεκροταφείο τους»Κόσμος

Με εκατοντάδες επιβαίνοντα άτομα και μόνο 104 διασωθέντες, το ναυάγιο ενός καραβιού ανοιχτά της Ελλάδας, στην Πύλο, την Τετάρτη (14/6) είναι μια από τις χειρότερες τραγωδίες των τε...

Πύλος: Παγκόσμιο σοκ για την πολύνεκρη τραγωδία – Εκτενή ρεπορτάζ από τα ξένα ΜΜΕΚόσμος

Tο  ναυάγιο  με τους νεκρούς στην  Πύλο  έχει προσελκύσει την προσοχή των  ξένων μέσων ενημέρωσης  με ευρεία κάλυψη του γεγονότος.   Χαρακτηριστικό είναι πως το αμερικανικό τηλεοπτ...

Ντόναλντ Τραμπ: Σφοδρή επίθεση στον Εισαγγελέα που τον διώκει – Σκυθρωπός και θυμωμένος μετά την απαγγελία κατηγοριώνΚόσμος

Για την πολύκροτη υπόθεση των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στον πρώην Αμερικανό προέδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, όπως ήταν αναμενόμενο, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για ...

Newsweek: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας άμεσης σύγκρουσης με τη ΡωσίαΚόσμος

Η πλήρους κλίμακας εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία ενθάρρυνε τα μέλη του ΝΑΤΟ να σχεδιάσουν λεπτομερώς αυτό που ήταν αδιανόητο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, δηλαδή μι...