ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Storm Z»: Η Ρωσία σχηματίζει νέες εξειδικευμένες μονάδες

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να σχηματίζουν νέες εξειδικευμένες μονάδες «Storm Z», στο μέγεθος ενός λόχου, που θα εμπλέκονται σε αστικές μάχες με σκοπό την κατάληψη βασικών ουκρανικών οχυρών.

 


Αυτό αναφέρει η τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) που επικαλείται ανώνυμο Ουκρανό αξιωματικό, τον οποίο χαρακτηρίζει «αξιόπιστο».

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι μονάδες «Storm Z» φαίνεται να αποτελούνται από νεοσύλλεκτους εφέδρους. Οι εξειδικευμένες μονάδες θα έχουν επίσης «ευέλικτη δομή» και η σύνθεσή τους θα διαμορφώνεται ανάλογα με τους στόχους της μονάδας και το περιβάλλον έδαφος.

Κάθε μονάδα «Storm Z» φέρεται να περιλαμβάνει 100 άτομα προσωπικό και «προορίζεται να διεξάγει αστικές πολεμικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις σε περίπλοκες γεωγραφικές περιοχές για να καταλάβει  σημαντικά και στρατηγικής σημασίας στόχους, όπως οχυρά, θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας».

Οι αναλυτές του αμερικανικού think tank αναφέρουν επίσης ότι το προσωπικό που στελεχώνει αυτές τις μονάδες εκπαιδεύεται για 10 με 15 ημέρες, σημειώνοντας ότι είναι ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα για να εκπαιδευτεί επαρκώς το προσωπικό να εκτελέσει πολύπλοκα καθήκοντα στις μάχες και να δημιουργήσει συνοχή μονάδας, ακόμη και αν πρόκειται για εφέδρους με εμπειρία.

Σύμφωνα με το ISW, οι νέες μονάδες «πιθανότατα θα αναπτυχθούν κατά κύριο λόγο κατά μήκος της πρώτης γραμμής της πόλης Αβντιβκά–Ντονέτσκ, όπου οι μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας (SMD) έχουν κολλήσει σε μεγάλο βαθμό σε συνεχείς ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις».

Πάντως, οι αναλυτές του ISW καταλήγουν δεν είναι είναι σαφές εάν αυτές οι νέες μονάδες ταιριάζουν στην τρέχουσα δομή διοίκησης της Ρωσίας.  «Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα επιδιώκει να δημιουργήσει μονάδες ”Storm Z” και να τις εντάξει σε ρωσικά στοιχεία που ήδη δρουν στο πεδίο, προκειμένου να ενισχύσει την περιορισμένη τακτική επιτυχία και να ενθαρρύνει περαιτέρω επιθετικές επιχειρήσεις και κέρδη», αναφέρεται στην αξιολόγηση του ISW.

«Ωστόσο, λόγω της ακανόνιστης κατασκευής αυτών των ρωσικών μονάδων, καθώς και της ήδη υποβαθμισμένης ποιότητας και του κακού ηθικού που είναι διάχυτο στις μονάδες στο Ντονέτσκ, είναι απίθανο η χρήση αυτών των σχηματισμών να εξασφαλίσει στις ρωσικές δυνάμεις που δρουν σε αυτή την πρώτη γραμμή ένα σημαντικό επιθετικό πλεονέκτημα», καταλήγουν.

 

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

Τα αφεντικά θέλουν ανθρώπους να εργάζονται σκληρά. Για αυτό προσλαμβάνουν μεγάλης ηλικίας εργαζομένουςΚόσμος

Ο Κιπ Κόνφορτι θέλει να προσλάβει ένα άτομο για θέση μερικής απασχόλησης σε έναν σταθμό αποστολής δεμάτων, που διαχειρίζεται στην Πενσιλβάνια. Επί δύο δεκαετίες συνήθως κάλυπτε τέτ...

Ευθύνες σε Τραμπ για τη χαοτική αποχώρηση των αμερικανών από το ΑφγανιστάνΚόσμος

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ για τη χαοτική απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, αν και παραδέχθηκε...

ΗΠΑ: Η δίωξη του Ντόναλντ Τραμπ διχάζει τους Αμερικανούς – Τι δείχνει δημοσκόπησηΚόσμος

Η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δίχασε τους Αμερικανούς και αύξησε τις πιθανότητες του μεγιστάνα να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε...

Qatargate: Πάσχα με την οικογένειά του θα κάνει ο Παντσέρι – Εξοργισμένος ο Βέλγος συνήγορος της Εύας ΚαϊλήΚόσμος

Εκτός φυλακής, με βραχιολάκι, θα βρεθεί τις επόμενες ώρες ο φερόμενος εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι. Ο Παντσέρι αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του με βραχιολάκι πιθ...

Ρωσία: Βουλευτές της Δούμας προτείνουν ανταλλαγή του δημοσιογράφου της WSJ με τον Ασάνζ ή τον ΤραμπΚόσμος

Εάν η Μόσχα αποφασίσει για ανταλλαγή κρατουμένων με τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Έβαν Γκερσκόβιτς, θα πρέπει να ζητήσει την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ από το βρετ...