Η Εύα Καϊλή δια του συνηγόρου της ζήτησε και πέτυχε να πάρει αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου.

 

Την παραπάνω είδηση της τελευταίας στιγμής έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Jack Parrock της DW και του Euronews,  ο οποίος αναφέρει:

 

«ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΈΝΟ: Η Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα σήμερα στο δικαστήριο αλλά οι υπόλοιποι 3 κατηγορούμενοι ήταν παρόντες, σύμφωνα με έναν δικηγόρο.

Η Εύα Καϊλή ζήτησε και κέρδισε να αναβληθεί η δίκη της για τις 22 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχει ακόμα εξήγηση για τους λόγους»

 

 

Η ανταποκρίτρια των NYTimes, Monika Pronczuk, μετέδωσε νωρίτερα ότι η κα Καϊλή εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγόρο στο δικαστήριο, από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

  • Νωρίτερα, η βελγική αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες από τα συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκαν στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των ερευνών για το λεγόμενο Qatargate.

 

Στις φωτογραφίες φαίνονται δεσμίδες με χαρτονομίσματα μέσα σε βαλίτσα, σε χαρτοφύλακες, σε μία τσάντα, ένα κουτί και ένα δέμα.   

Η Εύα Καϊλή, ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, και άλλο ένα τέταρτο άτομο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Οι βελγικές αρχές έδωσαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντο με όλα τα χρήματα που βρέθηκαν κατά τις έρευνες για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η πρώην ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Σημειώνεται πως στη δημοσιότητα έδωσε εχθές (13/12) η Le Soir φωτογραφία με τα κατασχεθέντα χρήματα από το σπίτι της Εύας Καϊλή και του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι.