ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολλανδία: Συμμορία διακίνησης ναρκωτικών βασάνιζε αντιπάλους της σε ειδικό θάλαμο

Η ανακάλυψη ενός ηχομονωμένου θαλάμου βασανιστηρίων στην Ολλανδία που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από συμμορία ναρκωτικών θα πρέπει να υπενθυμίζει στους περιστασιακούς χρήστες κοκαΐνης τις συνέπειες των συνηθειών τους, δήλωσε ολλανδός εισαγγελέας.

 

Ο Koos Plooij δήλωσε σε δικαστήριο του Άμστερνταμ ότι η βία των εμπόρων ναρκωτικών είναι ένα «αποκρουστικό, αλλά προφανώς αναπόφευκτο» αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης παράνομων ναρκωτικών στις Κάτω Χώρες αλλά και τα γειτονικά κράτη. 

 

«Το ερώτημα είναι πόσοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν ότι υπάρχει πράγματι σχέση μεταξύ της χρήσης κοκαΐνης -είτε για να διασκεδάσουν, είτε για να αντιμετωπίσουν το εργασιακό άγχος είτε για να καταστείλουν ψυχολογικά προβλήματα- και του υποκόσμου που ανταποκρίνεται με χαρά στη ζήτηση, αλλά σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες: διαφθορά, υπονόμευση, σκληρότητα, που δεν λυπάται τίποτα και κανέναν», δήλωσε ο Plooij.

 

Τα σχόλια έγιναν κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση 11 υπόπτων, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως αρχηγού, γνωστού ως Roger "Piet Costa" P, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αντιπάλους σε ένα χώρο βασανιστηρίων.

 

 

 

Πριν από δύο χρόνια, αστυνομικοί, ενεργώντας βάσει υποκλαπέντων μηνυμάτων, ανακάλυψαν επτά εμπορευματοκιβώτια στο Wouwse Plantage στο Brabant, έξι από τα οποία φέρονται να χρησιμοποιούνταν ως κελιά που περιείχαν χειροπέδες και αλυσίδες για τα πόδια.
Στο έβδομο εμπορευματοκιβώτιο υπήρχε μια ανακατασκευασμένη οδοντιατρική καρέκλα, με ιμάντες για το δέσιμο των χεριών και των ποδιών, σφιγκτήρες δακτύλων, νυστέρια, σφυριά με νύχια, πένσες, κλαδευτήρια, ψαλίδια κλαδέματος, καυστήρες αερίου, περιτυλίγματα δεσίματος και μονωτική ταινία. Το κοντέινερ ήταν ηχομονωμένο.

 

Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης έναν καταψύκτη αρκετά μεγάλο για να χωρέσει περισσότερα από ένα άτομα και μια σκάφη ανάμιξης κονιάματος που φέρεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για τα θύματα τους.

 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης

Διαδηλωτές που συμμετέχουν στο γαλλικό «κονβόι της ελευθερίας» ξεκινούν για το Παρίσι και τις ΒρυξέλλεςΚόσμος

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη νότια Γαλλία σήμερα, στο πλαίσιο ενός «κονβόι της ελευθερίας» (freedom convoy), όπως το αποκάλεσαν, το οποίο θα καταλήξει στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες...

Η Μόσχα πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει γρήγορα αποκλιμάκωση αν η Δύση σταματήσει να στέλνει όπλα στην ΟυκρανίαΚόσμος

Η Ρωσία πιστεύει ότι η διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και η απομάκρυνση από το έδαφός της των στρατιωτικών συμβούλων της Δύσης θα συμβάλλει πολύ σύντομα στην α...

Κατεχόμενα: Εκτέλεσαν αρχιμαφιόζο – Είχε 400 βίντεο για πολιτικούς του Ερντογάν κι όχι μόνοΚόσμος

Ενέδρα θανάτου έστησαν άνθρωποι του οργανωμένου εγκλήματος ή του παρακράτους που δρα στην κατεχόμενη Κύπρο στον τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη καζίνο -και μαφιόζο- Χαλίλ Φαλιάλι, ο οποίος ...