ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Κινέζοι στενάζουν στα στρατόπεδα καραντίνας

Έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι  είναι μεταξύ εκείνων που στοιβάζονται  σε μικροσκοπικά κοντέινερ με ξύλινα κρεβάτια  και μτουαλέτα, στους τεράστιους καταυλισμούς καραντίνας που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Κίνα.

Οι «ύποπτοι» ως πιθανόν κρούσμα,  είναι αναγκασμένοι να παραμένουν εκεί για 14 μέρες, ενώ δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν.


Βίντεο δείχνουν ανθρώπους να βγάζουν μόνο το κεφάλι τους από ένα μικρό παράθυρο.

 


Υπάρχουν καταγγελίες πως ανάμεσά τους βρίσκονται 4.000 μαθητές που μεταφέρθηκαν ως ύποπτοι φορείς, ενώ  άλλοι απομακρύνθηκαν νύχτα από τα σπίτια τους.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την Κίνα, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα αυτής της στρατηγικής», αναφέρει ο Γιανζόνγκ Χουάνγκ, στέλεχος του διεθνούς συμβουλίου δημόσιας υγείας.

Δύο χρόνια από το πρώτο κρούσμα COVID-19 στην πόλη Γουχάν συνολικά 20 εκατ. άνθρωποι ζουν σε απόλυτο lockdown στις πόλεις Ανγιάνγκ, Γιουχζού και Σιάν,  εξαιτίας μερικών μόνο κρουσμάτων του στελέχους Όμικρον.

Οι πολίτες καταγγέλουν πως δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, ούτε καν σε ιατρική περίθαλψη.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις για δύο κρούσματα της Όμικρον, τα 14 εκατομμύρια κατοίκων της πόλης Τιαντζίν υποβάλλονται μαζικά σε τεστ και δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.

Η πόλη βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Πεκίνο, όπου σε λιγότερο από έναν μήνα πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

 

Διαβάστε επίσης

Ιταλία – Η αστυνομία διαμαρτυρήθηκε γιατί παρέλαβε… ροζ προστατευτικές μάσκεςΚόσμος

Η ιταλική αστυνομία διαμαρτυρήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών επειδή παρέλαβε ροζ προστατευτικές μάσκες για να φορούν οι άνδρες της εν ώρα υπηρεσίας, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο χρώ...

 Συνομιλία Λαβρόφ με τον Έλληνα ΥΠΕΞ – Τι είπε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις ΗΠΑΚόσμος

«Κατανοώ ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Όμως, επίσης, βλέπουμε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να ακολουθήσει την οδό της επιδείνωσης των αντιρωσικών κυρώσεων, η Ελλάδα καταρχήν...

The Telegraph: Γιορτή στην Ντάουνινγκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα ΦιλίππουΚόσμος

Μέλη του προσωπικού που εργάζεται στο γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ διοργάνωσαν πέρυσι γιορτή εν μέσω πλήρους λοκντάουν και την πα...

Ισπανία: Στα 2,94 ευρώ το ανώτατο όριο στις τιμές των rapid test - Στους 5 μήνες η αναμνηστική δόσηΚόσμος

Η Ισπανία θα θέσει όριο στις τιμές για rapid test κορωνοϊού και θα ανοίξει την πλατφόρμα για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε όλους ηλικίας άνω των 18 ετών, δήλωσε σήμερα η κυβέρ...