ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθηγητές πηγαίνουν στο σχολείο με φούστα – Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν

Άντρες καθηγητές στην Ισπανία φορούν φούστα και πηγαίνουν για μάθημα στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που έχει ως στόχο να αμφισβητήσει τα στερεότυπα για το φύλο.

Το κίνημα «Τα Ρούχα Δεν Έχουν Φύλο» (#LaRopaNoTieneGenero) ξεκίνησε από τον καθηγητή Μαθηματικών Jose Pinas τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ένας από τους μαθητές του αποβλήθηκε και υποχρεώθηκε να επισκεφτεί ψυχολόγο επειδή φόρεσε φούστα στο σχολείο.

Τον περασμένο μήνα, ο 37χρονος Manuel Ortega και ο 36χρονος Borja Velaquez από το σχολείο Sacedon στην περιοχή Valladolid αντικατέστησαν τα παντελόνια τους με φούστες.

 
 

Οι δυο τους αποφάσισαν να το κάνουν αυτό για έναν μήνα όταν ένας μαθητής τους δέχτηκε bullying με ομοφοβικές προσβολές επειδή φόρεσε ένα μπλουζάκι με χαρακτήρα anime, κάτι που τον ανάγκασε να αλλάξει ρούχα.

Ο Ortega δήλωσε «τρομοκρατημένος» από το ανελέητο πείραγμα, κάτι που τον έκανε να συνεργαστεί με τον Velaquez και να «προωθήσει την ανοχή», φορώντας φούστες για τον μήνα Μάιο.

«Ένα σχολείο που διδάσκει με σεβασμό, πολυμορφία, συν-εκπαίδευση και ανοχή. Ντύσου όπως θέλεις! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οι δυο τους δήλωσαν στην El Pais ότι παρατηρούν μια θετική αλλαγή στη συμπεριφορά των μαθητών από τότε που ξεκίνησαν να φορούν φούστες. Επιμένουν όμως ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και λένε ότι το σχολείο πρέπει να κάνει περισσότερα για να προωθήσει τον σεβασμό και την ανοχή εντός της σχολικής αίθουσας.

Ο Pinas ξεκίνησε το κίνημα τον Νοέμβριο, όταν συνειδητοποίησε ότι ελάχιστα είχαν αλλάξει από τότε που ο ίδιος πήγαινε σχολείο, 20 χρόνια πριν.

Αναρτώντας μια φωτογραφία του με φούστα μπροστά στον πίνακα, έγραψε: «20 χρόνια πριν δέχτηκα δίωξη και προσβολές για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου στο ίδρυμα όπου σήμερα είμαι καθηγητής.

Πολλοί καθηγητές κοίταξαν από την άλλη. Θέλω να ενταχθώ στον σκοπό του μαθητή Mikel που αποβλήθηκε και τον έστειλαν σε ψυχολόγο επειδή πήγε στην τάξη με φούστα».

Ο 15χρονος Mikel Gomez καταγράφει μέσω TikTok το κίνημα υποστήριξής του από τον περασμένο Νοέμβριο. Πολλοί ακόμη, ανάμεσά τους και μαθητές, τον στηρίζουν, βάζοντας και οι ίδιοι φούστες στο σχολείο. Άλλοι πάλι ασκούν κριτική στους εκπαιδευτικούς, διερωτώμενοι αν το κίνημα αυτό είναι απαραίτητο.

 

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους έχουν βιώσει στιγματισμό για το βάρος τουςΚόσμος

Πάνω από το 50% των ενηλίκων έχουν υποστεί κοινωνικό στιγματισμό για το βάρος τους, όπως δείχνει μία νέα δειγματοληπτική έρευνα σε έξι χώρες, σύμφωνα με την οποία όσοι εσωτερικεύου...

Οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν να «χάσουν έναν πολύτιμο φίλο», προειδοποιεί ο ΕρντογάνΚόσμος

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε χθες Τρίτη τις ΗΠΑ ότι διακινδυνεύουν να «χάσουν έναν πολύτιμο φίλο» καθώς «βάζουν με την πλάτη στον τοίχο» την Τουρκία, δύο ...

Κομισιόν: H Ελλάδα και ακόμη έξι χώρες είναι οι πρώτες που αρχίζουν να εκδίδουν το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικόΚόσμος

  Η ευρωπαϊκή πύλη για το ψηφιακό πιστοποιητικό ενεργοποιείται σήμερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν με την Ελλάδα να είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που αρχίζουν να τα εκδίδ...

Έρευνα: Πιο επιρρεπείς στον κορωνοϊό όσοι έχουν μειωμένη ή μηδενική αίσθηση της πικρής γεύσηςΚόσμος

Ο φαινότυπος των ατόμων ως προς τους υποδοχείς της πικρής γεύσης σχετίζεται με τη φυσική ανοσία έναντι στη λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2, καθώς και με την κλινική έκβαση των ασθενώ...

Ο ΠΟΥ ονοματίζει τις παραλλαγές του νέου κορονοϊού με γράμματα του ελληνικού αλφάβητουΚόσμος

B.1.617, B.1.1.7, B.1.351... Το να θυμάται κανείς τις επιστημονικές ονομασίες των παραλλαγών της Covid-19 αποδεικνύεται πραγματικός πονοκέφαλος. Έτσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία...