ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρετανία: Επεισόδια στο Μπρίστολ σε διαμαρτυρίες εναντίον νομοσχεδίου που περιορίζει τις διαδηλώσεις

Ταραχές ξέσπασαν στο Μπρίστολ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον του νομοσχεδίου που θα δίνει στην αστυνομία ευρύτερες εξουσίες για να περιορίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, αψηφώντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω της πανδημίας και αγνοώντας την έκκληση της τοπικής αστυνομίας να εκφράσουν την άποψή τους μέσα από διαδικτυακές κινητοποιήσεις.

Ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν στο σημείο είπε ότι είδε κάποιους από τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών, να ανατρέπουν ένα βανάκι, να σκαρφαλώνουν σε ένα αστυνομικό τμήμα και να ζωγραφίζουν γκράφιτι στους τοίχους του.

Είδε επίσης τους αστυνομικούς να προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας τα γκλομπ και τις ασπίδες τους.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Η ημέρα που η Δημοκρατία μετατράπηκε σε Δικτατορία» και «Δεν θα μας φιμώσετε τόσο εύκολα».

Η αστυνομία του Έιβον και Σόμερσετ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν στην περιοχή της οδού Μπράιντγουελ, όπου οι ταραχές συνεχίζονταν και αφού έπεσε η νύχτα.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των διαδηλωτών, που όπως λέει εκτόξευαν αντικείμενα και εξύβριζαν τους αστυνομικούς, προειδοποιώντας ότι όσοι διέπραξαν αδικήματα θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και επί του παρόντος εξετάζεται από το κοινοβούλιο θα δίνει στην αστυνομία τη δυνατότητα να επιβάλει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη χρονική διάρκεια και τον θόρυβο στις διαδηλώσεις στον δρόμο.

Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει τους ακτιβιστές, ιδίως μετά τη βίαιη διάλυση μιας αγρυπνίας στη μνήμη της Σάρας Έβεραρντ, στις 13 Μαρτίου, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό ενώ επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι της.

 

 

Διαβάστε επίσης

Τεταμένες οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα - Κυρώσεις εκατέρωθεν Κόσμος

Η Ευρωπαϊκή Ενωση επέβαλε κυρώσεις κατά τεσσάρων κινέζων αξιωματούχων και ενός κρατικού οικονομικού και παραστρατιωτικού οργανισμού για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επ...

Λαβρόφ: Η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να αποδεσμευθούν στις συναλλαγές τους από το δολάριοΚόσμος

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ξεκίνησε σήμερα την επίσκεψή του στην Κίνα, δηλώνοντας σε συνέντευξή του σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Μόσχα και το Πεκίνο πρέπει να...

 Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα - Kαταρρέει το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης Κόσμος

Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διέκοψε σήμερα το πρωί τις συναλλαγές μετά την ισχυρή πτώση του κύριου δείκτη του, που ακολούθησε την πτώση της τουρκικής λίρας η οποία υποτι...

Χαμός στην Ρουμανική TV - Γυμνή γυναίκα έκανε ντου και πέταξε πέτρα στην παρουσιάστρια (βίντεο)Κόσμος

Χαμός έγινε στα στούντιο του Αnt1 TV της Ρουμανίας όταν, κατά τη διάρκεια της δημοφιλούς εκπομπής «Access Direct», γυμνή γυναίκα εισέβαλε μαινόμενη και πέταξε πέτρα στην παρουσιάστ...

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικής νόσησηςΚόσμος

Το εμβόλιο που ανέπτυξαν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca κατά της covid-19 είναι σε ποσοστό 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσησης, σύμφωνα με ευρ...

  Απτόητοι οι Γάλλοι: 6.500 στη Μασσαλία για το καρναβάλι παρά τα μέτρα για κορωνοϊό (video)Κόσμος

Η αστυνομία εξέφρασε τη λύπη της για αυτό το υπαίθριο πάρτι, που δεν είχε την άδεια των αρχών, πολύ περισσότερο επειδή οι νεαροί καρναβαλιστές στην πλειονότητά τους δεν φορούσαν πρ...