ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρέντη: Από το Σάββατο οι απολογίες των 67 συλληφθέντων – Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά των «αρχηγών»

 

Την απάντηση τους στο βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, καλούνται να δώσουν σταδιακά από το Σάββατο, ενώπιον των πέντε ανακριτών όπου έχουν οριστεί, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση εγκληματικής οργάνωσηςοπαδών, μέλη της οποίας εμπλέκονται στην θανάσιμη επίθεση που δέχθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Εναντίον των συλληφθέντων αλλά και σε όσους περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό και καταζητούνται ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τουλάχιστον 12 κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Σύμφωνα με τη δίωξη, πέντε κατηγορούμενοι βαρύνονται με κατηγορία που αφορά διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς τους αποδίδεται ηγετικός, κεντρικός ρόλος στην λειτουργία της οργάνωσης που σύμφωνα με την δικογραφία είχε συγκεκριμένη δράση με φόντο την αθλητική δραστηριότητα της ομάδας τους.

Κορυφαία θέση στη δικογραφία κατέχει ο βίαιος θάνατος του αστυνομικού, εγκληματική πράξη που σύμφωνα με τις αρχές είναι αποτέλεσμα οργανωμένης απόφασης για επίθεση κατά αστυνομικών, η οποία ελήφθη από την ιεραρχία της οργάνωσης και εκτελέστηκε από μέλη της.

Ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής του κάθε κατηγορούμενου, η δίωξη μεταξύ άλλων αφορά τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για: 

 • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 
 • Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης. 
 • Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης. 
 • Συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης 
 • Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
 • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης 
 • Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
 • Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.
 • Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση 
 • Εκβίαση με απειλή βλάβηςτης επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά την διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης. 
 • Ληστεία κατά συναυτουργίακαι κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο. 
Ρέντη: Από το Σάββατο οι απολογίες των 67 συλληφθέντων – Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά των «αρχηγών»
Intime

Αποκόμιζαν χρήματα από παράνομες πωλήσεις και εκβιασμούς

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα οικονομικά στοιχεία των φερόμενων αρχηγών, οι οποίοι φέρονται να αποκόμιζαν χρήματα από παράνομες πωλήσεις, καθώς και απο εκβιασμούς έξω από το γήπεδο, με βάση τα όσα έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί στο διαβιβαστικό.

Σε αυτό γίνεται λόγος για μεροκάματα τα οποία έκαναν είτε ως υπάλληλοι στο γήπεδο, στο οποίο εμφανίζονταν να εργάζονται κατά διαστήματα, πουλώντας εισιτήρια “με καπέλο” και προσκλήσεις για το γήπεδο, τα οποία είχαν προμηθευτεί οι ίδιοι δωρεάν. Από εκεί και πέρα φέρονται να έπαιρναν χρηματικά ποσά κάθε φορά που είχε αναμέτρηση από τους καντινιέριδες όπου έστηναν την πραμάτεια τους έξω από το γήπεδο, της τάξης των 20 έως 50 ευρώ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις έβαζαν τους επονομαζόμενους “μικρούς”, άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών, να κάνουν αυτή τη δουλειάγια λογαριασμό τους, τους οποίους μάλιστα με αντάλλαγμα τη δωρεάν πρόσβαση στο γήπεδο, τους έστελναν να συμμετάσχουν και σε επεισόδια.

Τουλάχιστον από το 2019 υπολογίζεται η δράση της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία εμπλέκεται σε περισσότερα από δέκα περιστατικά βίας με οπαδικό χαρακτήρα, τα οποία συνενώθηκαν και οδήγησαν στον σχηματισμό της συγκεκριμένης δικογραφίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, που καλούνται να απολογηθούν για σοβαρά αδικήματα, είναι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου κρατούμενου ο οποίος ομολόγησε πως πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που έκοψε το νήμα της ζωής του αστυνομικού έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο. Συνολικά οι ανήλικοι στην υπόθεση είναι 15.

Επτά κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι τρεις είναι στην ομάδα των 67, εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών χωρίς ωστόσο να τους αποδίδεται συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Ρέντη: Από το Σάββατο οι απολογίες των 67 συλληφθέντων – Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά των «αρχηγών»
Intime

Οι καταθέσεις που έκαψαν τα ηγετικά μέλη

Συνολικά 310 άτομα είχαν καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε αθλητικούς χώρους, ωστόσο “κλειδιά” στην υπόθεση αποδείχθηκαν οι συμπληρωματικές καταθέσεις, από άτομα τα οποία είχαν βρεθεί στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη.

Ορισμένοι οπαδοί έδωσαν πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τα ονόματα γνωστών οργανωμένων οπαδών που ήταν στο γήπεδο.

Τα τρία άτομα, τα οποία ήταν εκείνα που ανέφεραν ποιους από αυτούς είδαν να συμμετέχουν στα επεισόδια στα πέριξ του σταδίου, τέθηκαν άμεσα υπό το καθεστώς «προστασίας μαρτύρων». Αυτό έγινε καθώς οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε πράξεις εκδίκησης και εκφοβισμού σε βάρος τους.

 

 

πηγη: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου (βίντεο)Ελλάδα

Σύμφωνα με  απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου , εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι « Σπαρτιάτες ».   Σύμφωνα με την απόφαση  δεν συντρέχουν οι περιπτώσεις που π...

Στο Αυτόφωρο ο Κ. Φλώρος με εντολή Τασούλα και δεκαπενθήμερη αποβολή από το Κοινοβούλιο για την επίθεση κατά ΓραμμένουΕλλάδα

  Με εντολή του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα , προσήχθη στη ΓΑΔΑ και κρατείται ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για ...

Μπουνιές στη Βουλή: Πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής ΛύσηςΕλλάδα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε μέσα στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια όταν ένας βουλευτής δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο. Πρόκειται για τον βουλευτή τη...

Σε ισχύ από σήμερα το «Καλάθι του Πάσχα» - Έως τις 4 Μαΐου και το «Καλάθι της Σαρακοστής»Ελλάδα

Από σήμερα, 24 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα» ενώ υπενθυμίζεται ότι παραμένει σε ισχύ έως τις 4 Μαΐου και το «Καλάθι της Σαρακοστής». ...

Δωρεάν, διαδικτυακά σεμινάρια από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Επαγγελματικό ΕπιμελητήριοΕλλάδα

  Εννέα, δωρεάν, διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών του, σε θέματα πωλήσεων, διαπραγμάτευσης, branding και μάρκετινγκ προσφέρει το Επαγγελματικό ...

Aπομακρύνεται σταδιακά η αφρικανική σκόνη – Στους 25 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασίαΕλλάδα

  Σταδιακά και από τα δυτικά απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη από τη χώρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο . Το απόγευμα το φαινόμενο θα έχει περιοριστεί στ...