ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Forbes: Σε ποιό μέρος στην Ελλάδα μπορούν να ζήσουν άνετα και οικονομικά οι Αμερικανοί συνταξιούχοι

Καταρρίπτει τον μύθο, ότι  η Ευρώπη είναι εντελώς απρόσιτη για τον μέσο Αμερικανό και Καναδό συνταξιούχο, και πως τα μόνα μέρη στον κόσμο που θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το κόστος ζωής τους είναι στη Λατινική Αμερική ή την Ασία, το Forbes.

 

«Περνάω περίπου το μισό χρόνο στο Παρίσι, Γαλλία, και το άλλο μισό στον Παναμά, και ο λογιστής σύζυγός μου έπαθε σοκ όταν συνέκρινε το κόστος» αναφέρει αρχικά η αρθρογράφος Kathleen Peddicord.

«Είμαστε σε θέση να ξοδεύουμε πολύ λιγότερα στο Παρίσι απ’ ό,τι στον Παναμά για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή στο Παρίσι δεν χρειαζόμαστε αυτοκίνητο, ούτε χρειάζεται να λειτουργούμε τον κλιματισμό 24 ώρες το 24ωρο. Στον Παναμά ξοδεύουμε πολλά χρήματα σε εισαγόμενα τρόφιμα και κρασιά, αλλά στο Παρίσι, από όπου προέρχονται πολλά από αυτά, πληρώνουμε ένα μικρό κλάσμα του κόστους…» εξηγεί.

 

«Αν είστε πρόθυμοι να κοιτάξετε πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ, μπορείτε να κάνετε την επιταγή της σύνταξης να αξίζει πολύ περισσότερο από ό,τι στην πατρίδα σας» λέει η  Peddicord, αναδεικνύοντας 5 Ευρωπαϊκά μέρη όπου υπόσχεται  «έναν πλούσιο τρόπο ζωής -καλύτερο από εκεί που ζείτε τώρα- έως και 61% λιγότερο από ό,τι πληρώνετε σήμερα τον μήνα»

Το δημοσίευμα έχει υπολογίσει το κόστος ζωής σε κάθε μία από τις 5 περιοχές, τα κάλλη των οποίων περιγράφονται με λυρισμό. Μία από αυτές είναι και η Κρήτη.

Το top-5

Βαλένθια, Ισπανία: 2.477 δολάρια το μήνα για ένα ζευγάρι

Κάποτε αποκαλούμενη «Πόλη της Χαράς», σήμερα «Πόλη των Πορτοκαλιών», «Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών», «Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design», «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του Έξυπνου Τουρισμού», «Πράσινη Πρωτεύουσα του Μέλλοντος» και «Γαστρονομική Μέκκα»… Είναι δύσκολο να δώσει κανείς μόνο έναν τίτλο στην υπέροχη Βαλένθια…

Αν περπατήσετε στους δρόμους της, θα γνωρίσετε 2.000 χρόνια ιστορίας, από τη μεσαιωνική ισλαμική εποχή μέχρι τις φουτουριστικές κατασκευές που μοιάζουν με σκηνικά από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Με αμμώδεις, ζεστές μεσογειακές παραλίες διαθέσιμες σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο της πόλης, αυτή η περιοχή έχει μερικές από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες στον κόσμο, με περίπου 2.700 ώρες ηλιοφάνειας – 300 και πλέον ηλιόλουστες ημέρες το χρόνο.

Με υψηλού επιπέδου υποδομές και υψηλή ποιότητα ζωής, είναι οικονομικά προσιτή και καλύπτει τα περισσότερα στάνταρντ των απαιτήσεων.

Μπράγκα, Πορτογαλία: $2,855 ανά μήνα για ένα ζευγάρι

Η Μπράγκα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της βόρειας επαρχίας Μίνχο της Πορτογαλίας, διάσημη για τα καταπράσινα τοπία της, όπου παράγεται το κρασί vinho verde.

Με στενά δρομάκια και πολύβουες πλατείες που περικλείονται από ιστορικά κτίρια και κομψές εκκλησίες μπαρόκ, το ιστορικό κέντρο της Μπράγκα είναι μια πυκνή, πολυσύχναστη γειτονιά γεμάτη από καφετέριες, εστιατόρια, μπουτίκ, εκκλησίες, σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, σπίτια και πολλά άλλα…

Η Μπράγκα είναι μια εναλλακτική επιλογή συνταξιοδότησης στην Πορτογαλία, ειδικά σε σύγκριση με το Αλγκάρβε, τη Λισαβόνα και το Πόρτο, κσθώς το κόστος ζωής και οι τιμές των ακινήτων είναι σημαντικά χαμηλότερα.

Κρήτη, Ελλάδα: 1.865 δολάρια το μήνα για ένα ζευγάρι

Η Κρήτη είναι το τέλειο μέρος αν τα ενδιαφέροντά σας είναι η χαλάρωση στην παραλία, η ηλιοθεραπεία, η αρχαιολογία, οι καταδύσεις και η αυθεντική μεσογειακή διατροφή.

Πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, η Κρήτη έχει τα πάντα, από πόλεις μέχρι ορεινά χωριά, από παραλίες μέχρι χιονισμένα βουνά και από ανέγγιχτη εσωτερική άγρια φύση μέχρι αρχαίους ελαιώνες και αμπελώνες.

Τα νερά εδώ είναι ξεχωριστά: κρυστάλλινα, αντανακλούν τις περισσότερες αποχρώσεις του μπλε.  Δεν είναι μόνο οι παραλίες, όμως…

Η Κρήτη διαθέτει επίσης βουνά στα οποία μπορείτε να κάνετε σκι, το φαράγγι της Σαμαριάς -το μεγαλύτερο στην Ευρώπη- και άλλους μοναδικούς σχηματισμούς γης που δημιουργούν ατελείωτες ευκαιρίες για υπαίθρια αναψυχή.

Καθώς είναι νησί, θα περιμένατε ότι η διαβίωση θα ήταν ακριβή. Όμως η Κρήτη έχει ένα από τα χαμηλότερα κόστη ζωής στην Ευρώπη σε σχέση με την πολύ υψηλή ποιότητα ζωής. Το νησί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να επιτρέπει ευελιξία στον προϋπολογισμό.

Γασκώνη, Γαλλία: $1,952 ανά μήνα για ένα ζευγάρι

Τα γραφικά χωριά της Γασκώνης, πολλά από τα οποία έχουν κερδίσει τον τίτλο των πιο όμορφων χωριών της Γαλλίας μοιάζουν με αυτά των παραμυθιών.

Πρόκειται για έναν ποιμενικό τόπο, όπου η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται από τρακτέρ και ζώα… Όπου οι αγρότες κυβερνούν και ο καιρός ή η συγκομιδή είναι το κύριο θέμα στα χείλη όλων… Όπου οι άνθρωποι ξυπνούν πολύ πριν από τον ήλιο και πίνουν κόκκινο κρασί από τις 11 π.μ….. Όπου το φαγητό είναι πλούσιο και φρέσκο από τα βοσκοτόπια… Όπου η αγορά του χωριού είναι η πηγή για κοινωνικές συναναστροφές και οι άνθρωποι βρίσκονται στο κρεβάτι από τις 9 μ.μ.

Η Γασκώνη είναι άλλος ένας προορισμός που αποδεικνύει ότι η ζωή στην Ευρώπη δεν είναι οικονομικά απρόσιτη για τους Αμερικανούς…ειδικά αν ζήσει σαν ντόπιος και κάνει χρήση των τοπικών αγορών.

Κότορ, Μαυροβούνιο: $2,658 ανά μήνα για ένα ζευγάρι

Έχοντας γίνει γνωστή ως η Μυστική Ριβιέρα της Ευρώπης, το Κότορ είναι ένα κρυμμένο στολίδι στην Αδριατική. Μοιράζεται την ίδια ακτή και έχει θέα στην ίδια θαλάσσια περιοχή με τη νοτιοανατολική Ιταλία – αλλά με μόνο ένα κλάσμα του κόστους.

Οι μεσαιωνικές πόλεις και οι πολυτελείς σύγχρονες κατασκευές πλαισιώνονται από δραματικά σκηνικά αστραφτερής ακτογραμμής και εκπληκτικές ορεινές εικόνες προς κάθε κατεύθυνση.

Με τη θάλασσα στη μία πλευρά και τα χιονοδρομικά κέντρα στην άλλη, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείτε να απολαύσετε από κοντά εδώ στο μικρό Μαυροβούνιο.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια «παιδική χαρά» για τους υπερ-πλούσιους, το κόστος ζωής είναι ευέλικτο, από απλό μέχρι πολυτελές

Συνολικά, είναι προσιτό για τα στάνταρ των περισσότερων ανθρώπων, και ειδικά σε σύγκριση με τη γειτονική Κροατία, η οποία προσφέρει πολλά από τα ίδια ελκυστικά στοιχεία, αλλά σε πολύ υψηλότερες τιμές.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

"Greek Mafia": Ποινική δίωξη για 9 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας - Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣΕλλάδα

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα πέντε.  Όπως προέκυψε τα άτομα αυτά εμπλέ...

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Οι φοιτητές απορρίπτουν το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – «Πλήγμα στη δημόσια παιδεία»Ελλάδα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην παιδεία. Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα σε όλη τη χώρα. Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενώνουν τις φωνές τους ενάντια σ...

Greek Mafia: Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες – Νέος κύκλος ερευνών για έως και 10 άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθείΕλλάδα

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν τα δύο άτομα  που φέρεται πως κρύβονται πίσω από τις δολοφονίες ανθρώπων της λεγόμενης Greek Mafia και συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιω...

Κ. Μητσοτάκης στο Νταβός: Αιολική ενέργεια για την Ευρώπη με επίκεντρο το ΑιγαίοΕλλάδα

Τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως πυλώνας ενεργειακής ασφάλειας στη Βαλκανική , αλλά και σε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη ανέδειξε ο πρωθυπουργός από το Νταβός . «Θέ...

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Ένταλμα σύλληψης για τον 50χρονο – Τέσσερις προσαγωγέςΕλλάδα

Σε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από δόλο μετατράπηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκ νέου προσαγωγή του 50χρονου, που εξετάζεται σε σχέση με την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσο...

Ζελεδάκια κάνναβης: Στον νόμο για τα ναρκωτικά υπάγεται η ουσία HHC – Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑΕλλάδα

Δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», η Κοινή Απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για τη...

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα σήμερα - Αυξάνονται οι καταλήψειςΕλλάδα

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικοί και γονείς θα δώσουν το «παρών» σε  συλλαλητήρια  που διοργανώνονται σήμερα Πέμπρη σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπισ...

Greek Mafia: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Ρουμπέτη και Σκαφτούρου – Πέντε οι ταυτοποιήσειςΕλλάδα

Σε δύο συλλήψεις για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη , οι οποίοι ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα της Greek Mafia, προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης η Ελλ...