ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εύβοια: Καταγγελία υπαλλήλων σε ιχθυοκαλλιέργειες για παρεμπόδιση απεργίας

Οι υπάλληλοι στις ιχθυοκαλλιέργειες καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι σε κάθε απεργία οι μηχανισμοί της εργοδοσίας πιέζουν και τρομοκρατούν τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν σε απεργίες, αλλά και συνολικά να μένουν μακριά από τη δράση του σωματείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της AVRAMAR που για άλλη μια φορά με αυταρχικές μεθόδους παρεμποδίζει τη συμμετοχή των συναδέλφων σε απεργία.


Αυτή τη φορά σε μέρα απεργίας κανόνισε εργασίες πέραν των απαραίτητων και πέραν του ωραρίου, υποχρεώνοντας συναδέλφους να έρθουν για δουλειά ακόμα και από τις τέσσερις τα χαράματα. Με αυτό τον τρόπο οι συνάδελφοι αναγκάζονται στην ουσία να δεσμευτούν από την προηγούμενη μέρα πως δε θα απεργήσουν.

 


Δεν είναι καινούργιες αυτές οι πρακτικές. Σε κάθε απεργία οι μηχανισμοί της εργοδοσίας πιέζουν κα τρομοκρατούν τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν, αλλά και συνολικά να μένουν μακριά από τη δράση του σωματείου.

Αυτή είναι και η “ελεύθερη” πρόσβαση στην εργασία που θέλει να εξασφαλίσει το νομοσχέδιο, και γι’ αυτό η διοίκηση της AVRAMAR το περιμένει με αγωνία και αρνείται να συζητήσει συλλογική σύμβαση με το σωματείο πριν την ψήφισή του.

Την απάντηση την πήραν από τους συναδέλφους που απέργησαν και συμμετείχαν και στις συγκεντρώσεις, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, πως έχουν τη δύναμη να σπάνε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό και να διεκδικούν το δίκιο τους, όταν έχουν για όπλο τους την οργάνωση.

 

Πηγή: evima.gr

Διαβάστε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: Σήμερα χαμογελάμε, από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειάΕλλάδα

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε μία αυθόρμητη ομιλία στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα Κεντρικά Γραφεία και φώναζε συνθήματα. Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τον εν...

Ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου: «Ισχυρή δομική αντιπολίτευση και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά»Ελλάδα

Λίγο μετά τις 11 η Έφη Αχτσιόγλου ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράτ...

Αχτσιόγλου: Ισχυρή δομική αντιπολίτευση και επιστροφή σε κυβερνητική τροχιάΕλλάδα

Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά», έστειλε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη ...

Προετοιμασίες στη Λάρισα για τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται από αύριοΕλλάδα

Με τον φόβο νέων προβλημάτων λόγω των καιρικών φαινομένων και της βροχόπτωσης που αναμένονται από αύριο, Δευτέρα, βρίσκονται οι κάτοικοι του νόμου Λάρισας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες το...