Μονομαχία Αχτσιόγλου-Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικό Συμμαχία με διακύβευμα την ανάδειξη του διάδοχου του Αλέξη  Τσίπρα.

Τα μέλη του κόμματος ψηφίζουν Έφη Αχτσιόγλου ή Στέφανο Κασσελάκη στα 538 εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί σε όλη τη χώρα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και όσοι και όσες ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καταχωρημένοι στο μητρώο μελών.

Ο τρίτος στην πρώτη αναμέτρηση, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε τη στήριξή του στην 38χρονη υποψήφια, Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ο τέταρτος, Νίκος Παππάς, στον Στέφανο Κασσελάκη. Εναντίον του κ. Κασσελάκη είχε ταχθεί ήδη πριν τον πρώτο γύρο ο πέμπτος της αναμέτρησης Στέφανος Τζουμάκας. Από τους βουλευτές που έχουν εκδηλωθεί, διαπιστώνει κανείς ότι οι αριθμοί είναι περίπου  μοιρασμένοι, με ένα μικρό προβάδισμα του κ. Κασσελάκη.

Μετά από μία εβδομάδα έντονης αντιπαράθεσης, καθώς προηγήθηκε μπαράζ επιθέσεων σε βάρος της πρώην υπουργού, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με προσβολές και fake news, ζητούμενο είναι η ενότητα της παράταξης.

Το τοξικό κλίμα των προηγούμενων ημερών ανάγκασε πάντως τους γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, να στείλουν μήνυμα τονίζοντας ότι «είναι αναγκαίο να επικρατήσει ο πολιτισμένος διάλογος, η νηφαλιότητα και το αίσθημα ευθύνης, όπως και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντίπαλός μας είναι η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στοίχημα για τη διαδικασία και για τα επιτελεία των δύο μονομάχων παραμένει η προσέλευση των ψηφοφόρων, καθώς στον πρώτο γύρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Διαβάστε επίσης

Ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου: «Ισχυρή δομική αντιπολίτευση και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά»Ελλάδα

Λίγο μετά τις 11 η Έφη Αχτσιόγλου ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράτ...

Αχτσιόγλου: Ισχυρή δομική αντιπολίτευση και επιστροφή σε κυβερνητική τροχιάΕλλάδα

Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά», έστειλε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη ...

Προετοιμασίες στη Λάρισα για τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται από αύριοΕλλάδα

Με τον φόβο νέων προβλημάτων λόγω των καιρικών φαινομένων και της βροχόπτωσης που αναμένονται από αύριο, Δευτέρα, βρίσκονται οι κάτοικοι του νόμου Λάρισας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες το...

Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίαςΕλλάδα

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 1μμ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ...