ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο σε αποθήκη πυρομαχικών (βίντεο)

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές καθώς και δεξαμενές καυσίμων - Οι εκρήξεις ακούγονται μέχρι τον Βόλο

 

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στη Μαγνησία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγονται εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές καθώς και δεξαμενές καυσίμων ενώ οι εκρήξεις ακούγεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τον Βόλο.



Δείτε βίντεο:

 

 


Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 για εκκένωση 9 περιοχών στον Βόλο

Διαδοχικά μηνύματα του 112 δέχτηκαν οι κάτοικοι εννιά περιοχών του δήμου Βόλου λόγω των αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εκκενώσεις γίνονται προληπτικά εξαιτίας της έντασης των ανέμων που αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο.

Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

 

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

 

Φωτογραφίες: Πάνος Κουφαλέξης

Πηγή: protothema.gr

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Iefimerida.gr οι εκρήξεις γίνονται σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αγχιάλου. Η αποθήκη έχει εκκενωθεί από το προσωπικό.

 

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που βρίσκεται στο σημείο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σείεται» η γη στην περιοχή. «Έφτασε φωτιά, πήραν φωτιά. Πρωτοφανές για την περιοχή», ανέφερε άνθρωπος που είναι εκεί.

 

 

Εξαιτίας των ανέμων έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά παρά τη μάχη που δίνουν στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

Παράλληλα, η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες, όπου επίσης σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

 

Αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στο Σέσκλο, ανατολικά προς νοτιοανατολικά του χωριού και χαράσσεται μεγάλη ζώνη πυροπροστασίας και άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην προχωρήσει η φωτιά προς τον οικισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες στη Μαγνησία. Μία γυναίκα απανθρακώθηκε σε τροχόσπιτο, ενώ ένας κτηνοτρόφος, που προσπαθούσε να σώσει τα ζώα του, βρήκε τραγικό θάνατο.

 

Λίγο μετά τις 17:00 και σύμφωνα με το τοπικό μέσο thenewspaper.gr, οι φλόγες έχουν φτάσει λίγο πριν την είσοδο της Νέας Αγχιάλου, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρηματοδοτική συμφωνία - ορόσημο, ύψους έως €766 εκατ., μεταξύ της HELLENiQ ΕNERGY, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. και της Eurobank Α.Ε., για επενδύσεις σε έργα ΑΠΕΕλλάδα

Φωτογραφία:  Από αριστερά, ο  Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας κ. κ  Βασίλης Καραμούζης , ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ...

Τρομακτικές εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο - Ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας 3 χιλιόμετρα από το σημείο (Βίντεο)Ελλάδα

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και γενικότερα της περιοχής του Βόλου καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες συνεχίζει να μαίνεται και να κατακαίει τα πάντα...

 Εκκενώνεται από τη θάλασσα η Αγχίαλος  Μαγνησίας - Φεύγουν με τα μωρά αγκαλιά (βίντεο - φωτογραφίες) Ελλάδα

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχίαλου που αναγκάζονται να εκκενώσουν την περιοχή ύστερα από μήνυμα 112 και να κατευθυνθούν προς τον Αλμυρό και την πόλη του Βόλου.  ...

Κεφαλογιάννη: Σημαντική η συμβολή των αθλητικών διοργανώσεων στην προβολή της ΕλλάδαςΕλλάδα

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου για τη 70ή διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις, στον χώρο PLOES, όπου απηύθυνε χαιρετισμό κατά την παρουσίαση της...