ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πεντακομματικό το Προεδρείο της Βουλής - Χωρίς αντιπροέδρους «Σπαρτιάτες», «Νίκη» και «Πλεύση Ελευθερίας»

Με ευρύτατη πλειοψηφία έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης για τις θέσεις Αντιπροέδρων της Βουλής. Στο προεδρείο της Βουλής δεν θα μετέχει Αντιπρόεδρος από τη ΝΙΚΗ, τους Σπαρτιάτες και την Πλεύση Ελευθερίας διότι οι προτεινόμενοι δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία. Έτσι το προεδρείο της Βουλής θα είναι πεντακομματικό.

Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας, για την εκλογή Αντιπροέδρων, Γραμματέων και Κοσμητόρων έχει ως ακολούθως:

Ψήφισαν συνολικά 300 βουλευτές,

-Για το αξίωμα του Α Αντιπροέδρου ψήφισαν 299 βουλευτές, ο Ιωάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) έλαβε 269 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών» (εκλέγεται)

-Για το αξίωμα του Β Αντιπροέδρου, ψήφισαν 299 βουλευτές, ο Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ) έλαβε 269 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών» (εκλέγεται)

-Για το αξίωμα του Γ Αντιπροέδρου, ψήφισαν 299 βουλευτές, ο Θανάσης Μπούρας (ΝΔ) έλαβε 269 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών» (εκλέγεται)

-Για το αξίωμα του Δ Αντιπροέδρου, ψήφισαν 300 βουλευτές, η Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών» (εκλέγεται)

-Για το αξίωμα του Ε' Αντιπροέδρου, ψήφισαν 300 βουλευτές, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών» (εκλέγεται)

-Για το αξίωμα του Στ' Αντιπροέδρου, ψήφισαν 300 βουλευτές, ο Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) έλαβε 269 ψήφους, και 31 ψήφισαν «παρών» (εκλέγεται)

-Για το αξίωμα του εβδόμου Αντιπροέδρου ψήφισαν 300 βουλευτές, ο Πέτρος Δημητριάδης (Σπαρτιάτες) έλαβε 25 ψήφους και 275 βουλευτές ψήφισαν «παρών» (δεν εκλέγεται)

-Για το αξίωμα του όγδοου Αντιπροέδρου ψήφισαν 300 βουλευτές, ο Βασίλης Βιλιάρδος (Ελληνική Λύση) έλαβε 256 ψήφους και 44 βουλευτές ψήφισαν «παρών» (εκλέγεται)

-Για το αξίωμα του ένατου Αντιπροέδρου ψήφισαν 300 βουλευτές, ο Γιώργος Αποστολάκης (Νίκη) έλαβε 31 ψήφους και 269 βουλευτές ψήφισαν «παρών» (δεν εκλέγεται)

-Για το αξίωμα του δέκατου Αντιπροέδρου ψήφισαν 300 βουλευτές, ο Μιχαήλ Χουρδάκης (Πλεύση Ελευθερίας) έλαβε 95 ψήφους και 205 βουλευτές ψήφισαν «παρών) (δεν εκλέγεται)

-Για το αξίωμα των Κοσμητόρων, ψήφισαν 300 βουλευτές. Από τη ΝΔ, ο Βασίλειος Νικόλαος Υψηλάντης έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών», ο κ. Βασίλης Γιόγακας έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών». Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαρίνα Κοντοτόλη έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Για το αξίωμα των Γραμματέων ψήφισαν 300 βουλευτές. Από τη ΝΔ ο κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών», η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών», ο Γεώργιος Βρεττάκος έλαβε 270 ψήφους, 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών», ο Σπύρος Κουλκουδίνας έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών». Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Παππάς έλαβε 269 ψήφους και 31 βουλευτές ψήφισαν «παρών». Από το ΠΑΣΟΚ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Με την ανακοίνωση της λήξης της συνεδρίασης, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο. Όπως όμως επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ζητήθηκε η εξουσιοδότηση του Σώματος για την επικύρωση των Πρακτικών και αυτή παρεσχέθη από την πλειοψηφία.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι με τη συναίνεση του Σώματος λύεται η συνεδρίαση για την Πέμπτη 6 Ιουλίου με αντικείμενο την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, από τον πρωθυπουργό. Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση σε αυτή τη φάση.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Πρώτη σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση - Συντονιστής της Επιτροπής ο Κώστας ΣκαναδαλίδηςΕλλάδα

Συνεδρίασε το απόγευμα στα γραφεία της Χ. Τρικούπη , υπό τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλο, η Επιτροπή για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση συντονιστής της οποίας είναι ο...

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Ανάπτυξη έως 2,3% για φέτος και έως 2,7% για το 2024 – Βασική πρόκληση για την οικονομία ο πληθωρισμόςΕλλάδα

Ώθηση, κατά τουλάχιστον μισή ποσοστιαία μονάδα, μπορεί να δώσει το 2024 στο ΑΕΠ της χώρας, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γραφείου Προϋπολογι...

Κ. Μητσοτάκης: Εντός της ημέρας η ΠΝΠ για ενίσχυση του ΕΚΑΒ από μεικτά πληρώματα Πυροσβεστικής, Ενόπλων ΔυνάμεωνΕλλάδα

Εντός της ημέρας η ΠΝΠ για τα μεικτά πληρώματα Πυροσβεστικής, Ενόπλων Δυνάμεων για ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά...

Δημήτρης Νατσιός: Υπάρχει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού- Πρότεινε αγωγή της αγνότητας στα σχολείαΕλλάδα

Τη διδασκαλία της «αγωγής της αγνότητας» στα σχολεία πρότεινε ο Δημήτρης Νατσιός, πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», ενώ δήλωσε ξανά υπέρμαχος της θεωρίας για το δικαίωμα του αγέννητου ...

Διακόπηκε για τις 24 Ιουλίου η δίκη για το Μάτι, για να αρθεί η ασυλία της Ρ. ΔούρουΕλλάδα

Σε διακοπή της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 οδήγησε η εκλογή της Ρένας Δούρου στη Βουλή, στις πρόσφατες εκλογές. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, που επί ...

 Κ. Μητσοτάκης: Ίσως και εντός της ημέρας η ΠΝΠ για μικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒΕλλάδα

Την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αξιοποίηση στελεχών της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων του ...