ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γυναικοκτονία στην Κω: "Παραδώστε μας τον ύποπτο" ζητά ο Πολωνός πρωθυπουργός

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινή γνώμη από την τραγική κατάληξη που είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο είχε συναντηθεί.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε ενώπιον του ανακριτή η απολογία του 32χρονου δράστη από το Μπαγκλαντές, βασικού υπόπτου της υπόθεσης, ο οποίος έχει συλληφθεί και κατηγορείται για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση.



Ο ίδιος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν έχει αλλάξει η κατηγορία σε κάποιο βαρύτερο αδίκημα ή κακούργημα.


Παράλληλα, τη Δευτέρα (19/06) κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικού, ο σύντροφος της 27χρονης, ο οποίος ήταν και αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές, μόλις έγινε γνωστή η τραγική κατάληξη των ερευνών με ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος Πολωνός κλήθηκε από τους αστυνομικούς καθώς οι αρχές εντόπισαν κάποια νέα μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας και χρειάζονταν εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ του, βάζοντας το σήμα του πένθους, δηλαδή μία μαύρη κορδέλα με εκατοντάδες ακολούθους του να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.


Την ίδια στιγμή πολιτικές διαστάσεις έχει λάβει η υπόθεση γυναικοκτονίας, αφού με ανάρτησή του στο Twitter, ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι ζήτησε να εκδοθεί ο δράστης στην Πολωνία και να βρεθεί ενώπιον πολωνικού δικαστηρίου για να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή.

Βέβαια, να σημειωθεί πως με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να παρέμβει στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, εξ ου και στα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του δέχεται σφοδρή κριτική, με πολλούς να τον κατηγορούν για "πολιτικά παιχνίδια" πάνω σε μια τραγωδία και πως "βιάζεται" να βρει ενόχους στην όλη υπόθεση. Τονίζεται, δε, πως ακόμη δεν υπάρχει κάποιος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 27χρονης, με τον πολωνό πρωθυπουργό να αναφέρεται γενικά και αυθαίρετα σε "ύποπτο".

"Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστασίας. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να εκδώσει τον ύποπτο να σταθεί ενώπιον πολωνικού δικαστηρίου και να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή", έγραψε χαρακτηριστικά.

 


Διατάχθηκε έρευνα από τις πολωνικές αρχές
Παράλληλα, έρευνα για την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης διατάχθηκε από τον Πολωνό γενικό Εισαγγελέα, με τον ίδιο να αναφέρει πως οι εισαγγελείς της χώρας θα ζητήσουν άμεσα στοιχεία από τους Έλληνες ανακριτές.

"Σε σχέση με τη δολοφονία μιας 27χρονης Πολωνής στην Ελλάδα, διέταξα έρευνα. Την υπόθεση θα χειριστεί η Επαρχιακή Εισαγγελία στο Βρότσλαβ. Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν άμεσα στοιχεία από Έλληνες ανακριτές", έκανε γνωστό μέσω Twitter, ο Πολωνός γενικός Εισαγγελέας, Ζμπίγκνιεβ Ζιόμπρο.

 


Στο κάδρο των ερευνών και δεύτερο πρόσωπο
Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει άλλωστε και ο Πακιστανός συγκάτοικος του υπόπτου που απολογείται, ο οποίος επίσης φαίνεται να έχει πέσει σε αντιφάσεις. Άλλωστε, μόνο δύο τρόποι υπάρχουν για να μπόρεσε το σώμα της άτυχης κοπέλας να βρεθεί εκεί. Είτε να έγιναν όλα στο συγκεκριμένο σημείο, είτε προφανώς με την βοήθεια κάποιου να μεταφέρθηκε το πτώμα της από το σπίτι των δύο αλλοδαπών στον βάλτο.

Υπάρχει δε, βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον συλληφθέντα με την κοπέλα να πηγαίνουν στο σπίτι του, μετά το μίνι-μάρκετ στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, δεν υπάρχει όμως υλικό που να τους δείχνει να φεύγουν, ενώ ο συγκάτοικος δίνει μια διαφορετική εικόνα. Εάν όμως γνώριζαν ότι το απέναντι σπίτι είχε κάμερα που "βλέπει" την είσοδο του ισόγειου σπιτιού τους, ενδεχομένως από ένα πίσω παράθυρο να έγινε η μεταφορά.

 

Το χρονικό εντοπισμού της 27χρονης
Μέσα σε σακούλα, στις Αλυκές της Κω, εντοπίστηκε νεκρή η 27χρονη Αναστάζια από την Πολωνία. Τη σορό εντόπισε εθελόντρια της Πολιτικής Προστασίας που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της κοπέλας.

Το πτώμα βρέθηκε σε βαλτώδη περιοχή, ένα μόλις χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που εθεάθη μαζί της σε ένα μίνι μάρκετ, το βράδυ της εξαφάνισής της.

Την περιοχή στο Μαρμάρι της Κω, "χτένιζαν" εδώ και 4 μέρες, αστυνομικοί, εθελοντές και κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών, μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί με τη βοήθεια drone, σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, κοντά στο σπίτι του βασικού υπόπτου.

Η μητέρα της κοπέλας που έφθασε στο νησί μαζί με ιδιωτικό ερευνητή από την Πολωνία, πίστευε ότι η κόρη της έχει απαχθεί.

Από κάμερες στην περιοχή Μαρμάρι, φαίνεται η 27χρονη να μπαίνει σε ταβέρνα το βράδυ της Δευτέρας δύο ώρες πριν εξαφανιστεί. Στην ταβέρνα, έχει καταγραφεί και ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος της κοπέλας, μία μέρα μετά την εξαφάνιση της. Φαίνεται να την αναζητά, δείχνοντας στους υπαλλήλους, φωτογραφία της από το κινητό του τηλέφωνο.

 

DNA της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου
Οι Αρχές βρήκαν τρίχες της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα. Στα χέρια και στο λαιμό του, μάλιστα, υπάρχουν γρατσουνιές, οι οποίες εξετάζεται αν προήλθαν από πάλη. «Είχα πάθει κάποιο ατύχημα. Τα έχω καιρό αυτά τα σημάδια» φέρεται να είπε.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 500 μόλις μέτρα από το σπίτι του υπόπτου και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να ανακτηθεί η τελευταία διαδρομή που έκανε η κοπέλα πριν εξαφανιστεί. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

 

Βίντεο ντοκουμέντο με τον 32χρονο
Το MEGA έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο, δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της άτυχης κοπέλας. Σε αυτό διακρίνεται ο 32χρονος ο οποίος φτάνει με το ποδήλατό του έξω από ένα μίνι μάρκετ στο Μαρμάρι. Στη συνέχεια, μπαίνει μέσα και ζητά να κάνει ανάληψη ενός ποσού μέσω πολυεθνικής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.

Αφού παίρνει χρήματα που τα στέλνει κάποιος γνωστός του από το Κουβέιτ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ρωτά την υπάλληλο αν μπορούν να του εκδώσουν αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό.

Αφού του λένε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αποχωρεί από το κατάστημα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τον συλλαμβάνει άλλη κάμερα ασφαλείας να κατευθύνεται προς συγκεκριμένο σημείο και να γυρνά πίσω σε κατάσταση πανικού με στάχια στα ρούχα του.

 

Πηγή: news247.gr 

Διαβάστε επίσης

Aλ.Τσίπρας: «Πόρισμα κόλαφος» των δικαστικών εμπειρογνωμώνων για τα Τέμπη και τις «ευθύνες» της κυβέρνησηςΕλλάδα

Για «πόρισμα κόλαφο» των δικαστικών εμπειρογνωμόνων όσον αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των...

Εκπρόσωπος Λιμενικού για ναυάγιο στην Πύλο: Έλυσαν το σχοινί και συνέχισαν αυτοδύναμαΕλλάδα

Για την  επιχείρηση έρευνας  και  διάσωσης των μεταναστών 47 ναυτικά μίλια  ανοικτά της  Πύλου , αλλά και το ρεπορτάζ του BBC, μίλησε στην ΕΡΤ ο Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος,  ...

Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Θρίλερ με το σημείο όπου βρέθηκε η σορός – Συγκλονίζουν οι δηλώσεις των συγγενών τηςΕλλάδα

Παραμένουν τα ερωτήματα για τη  δολοφονία της 27χρονης στην Κω . Μετά από τον  εντοπισμό της σορού  της σε ερημική τοποθεσία, οι Αρχές ερευνούν πλέον, κάτω από ποιες συνθήκες  δολο...

Από αύριο οι αιτήσεις για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠΕλλάδα

Αρχίζει, αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα για τους βρεφικούς, παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ...

Περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ναυάγησε στην Πύλο, σύμφωνα με την πακιστανική αστυνομίαΕλλάδα

Περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ανατράπηκε την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας στο Πακιστάν, η οποί...

Αύριο θα απολογηθούν οι 9 συλληφθέντες για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου - Τι απαντά το ΛιμενικόΕλλάδα

Από δύο δεξαμενόπλοια για την παροχή τροφοεφοδίων προσεγγίστηκε αρχικά το αλιευτικό σκάφος που μετέφερε αδιευκρίνιστο αριθμό μεταναστών και βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου σε διεθνή ύδ...

Θάνατος 27χρονης: Στον ανακριτή ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές – Καταθέτουν η μητέρα της και ο 28χρονος φίλος της – Δεύτερο πρόσωπο στο κάδρο των ερευνώνΕλλάδα

Ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας εμφανίστηκαν η μητέρα και ο 28χρονος φίλος της άτυχης κοπέλας από την Πολωνία, που δολοφονήθηκε στο νησί της Κω, ενώ προσήχθη και ο 32χρονος βασικό...

Η απίστευτη ιστορία που προηγήθηκε της πρόσκρουσης αυτοκινήτου σε κολώνα στον ΚηφισόΕλλάδα

Απίστευτη  είναι η ιστορία που αφορά την  πρόσκρουση αυτοκινήτου  νωρίς σήμερα το πρωί  σε κολώνα της ΔΕΗ στην κάθοδο της Κηφισο ύ στον κλάδο εξόδου προς την Πέτρου Ράλλη. Όπως έγι...