ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μητσοτάκης παρέδωσε τηλεφωνικά τη διερευνητική εντολή – Αύριο στις 11.00 στο Προεδρικό ο Τσίπρας

Τηλεφωνικά παρέδωσε την διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επέστρεψε στις 17:00 τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Την Τρίτη το πρωί στις 11:00 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, όμως, δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα.

 

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

 

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την οποία και παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις χθεσινές (21.05.2023) εκλογές.

 

Σε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, το Νίκο Ανδρουλάκη, το Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι επόμενες εκλογές για γίνουν στις 25 Ιουνίου. 

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται η ορκωμοσία της νέας Βουλής, η οποία προέκυψε από την κάλπη της Κυριακής. Τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της και Τρίτη 30 Μαΐου η διάλυσή της, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διενέργεια νέων εκλογών, κατά πληροφορίες στις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Διαβάστε επίσης

Στο Προεδρικό σήμερα ο Αλ. Τσίπρας για τη 2η διερευνητική – Ώθηση στις διαδικασίες προς τις νέες εκλογέςΕλλάδα

Tον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, δέχεται σήμερα, 23 Μαΐου στις 11:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολ...

Εκλογές 2023: Ο διεθνής Τύπος για τη νίκη της ΝΔ - "Οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ της σταθερότητας"Ελλάδα

Πώς σχολιάζουν τα διεθνή μέσα το εκλογικό αποτέλεσμα - Πού οφείλεται η πανηγυρική νίκη της ΝΔ και η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ   Με κεντρική διαπίστωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μ...

Οι 300 της νέας ΒουλήςΕλλάδα

Οι 300 της νέας Βουλής:   ΝΔ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Λάμπρου Ηλείας ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του Στυλιανού Επικρατείας ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ (ΑΡΙΑ) του Αριστείδη Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών ΑΘΑΝΑ...

Την Τετάρτη συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - "Πρωταρχικής σημασίας πλέον η μάχη της 25ης Ιουνίου"Ελλάδα

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στον δρόμο για τις...