ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκλογές 2023: Στις 19.00 το exit poll, στις 20.30 τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Στις 7 το απόγευμα θα κλείσουν οι κάλπες, οπότε και αναμένεται να παρουσιαστεί το πρώτο κοινό μεγάλο exit poll από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.


Θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψήφων σε επίπεδο συνδυασμών και μετά την ολοκλήρωσή της κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα μεταδίδει το αποτέλεσμα του εκλογικού του τμήματος απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω συσκευής τάμπλετ. Εν συνεχεία ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τους σταυρούς προτίμησης.

 

Με αυτό τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι χρόνοι του πρώτου ασφαλούς και του τελικού αποτελέσματος, καθώς και της σταυροδοσίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας θα υπάρχει μέχρι τις 20:30, ενώ έως τις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80% – 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.


Σημειώνεται ότι σε όσα εκλογικά τμήματα παραμένουν μέχρι εκείνη την ώρα ουρές ψηφοφόρων, θα υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της εκλογικής διαδικασίας μέχρι και δύο ώρες.

 

Πηγή: Καθημερινή 

Διαβάστε επίσης

Στην Πάτρα ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξειΕλλάδα

«Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, μετά την άσκηση του εκλο...