ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεωργιάδης: «Αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς»

Την ώρα που οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και ενώ η δημοσιογραφική έρευνα δείχνει ότι ο θάνατος 57 ανθρώπων ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ομολογεί κυνικά ότι «αν ο Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς»

Η επίδειξη αναλγησίας από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη έγινε λίγες μόνο ώρες πριν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προσπαθήσει, για ακόμα μια φορά, να μεταθέσει σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις τις ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε  τους επιθετικούς ισχυρισμούς του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, περί «ασφάλειας» των σιδηροδρόμων, από το βήμα της Βουλής, ελάχιστες μέρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη.

 
 

Υπενθυμίζεται, ότι στις 20 Φεβρουαρίου του 2023, ο κ. Καραμανλής έλεγε στη Βουλή, απαντώντας τότε στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Είναι ντροπή - και ντρέπομαι - που θέτετε θέματα ασφαλείας (στις μεταφορές) και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα - και το ξαναλέω - ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια. (…) Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως ο Κ. Καραμανλής πήρε την πολιτική ευθύνη και καλά έκανε", ωστόσο αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός να ξέρει τι κάνει ο σταθμάρχης Λάρισας;» για να προσθέσει πως «εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση, όχι ανθρώπινου λάθος όπως έλεγα εγώ στην αρχή, έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Αυτοί που τον έβλεπαν, έφυγαν και τον άφησαν μόνο του;».

 

Για να προσθέσει: «Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα».

 
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Αφήνουμε την σοκαριστική παραδοχή Γεωργιάδη στην κρίση πολιτών, Δικαιοσύνης και Μητσοτάκη»

«Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για "ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας"», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην οποία σχολιάζει τις κυνικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Κώστα Καραμανλή.

«Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως "αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς"», σημειώνει και καταλήγει: «Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει».

 

 

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Κυνικά ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε τα ψέματα Καραμανλή για την ασφάλεια των τρένων

Κυνικό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τον τρόπο με τον οποίο «ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, αποκάλυψε ότι εν γνώσει του ο κ. Καραμανλής έλεγε ψέματα στη Βουλή και τους πολίτες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων οκτώ μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα».

Όπως σημειώνει, η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη δηλώνει ότι ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωνε ψευδώς τους Έλληνες πολίτες πως είναι ασφαλές να ταξιδεύουν με το τρένο, ενώ ήξερε τις εγκληματικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεδιοίκησης και την υποστελέχωση των σταθμών του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αν αποκάλυπτε την αλήθεια ο υπουργός, “δεν θα έμπαινε άνθρωπος στο τρένο”. Αυτή η παραδοχή μετά από 57 συνανθρώπους μας που μπήκαν στο τρένο και έχασαν τη ζωή τους, αγγίζει τα όρια της ύβρεως».

«Αλήθεια ο “ανεύθυνος άρχων” Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλογίσει κάποια ευθύνη στον κ. Γεωργιάδη για τη δήλωση του αυτή;» διερωτάται η Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια σε διαδήλωση με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα των ΤεμπώνΕλλάδα

Επεισόδια σημειώθηκαν στη λήξη των διαδηλώσεων, με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος του αγάλματος του Βενιζέλου, όταν άτο...

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Προκήρυξη πρόσληψης στρατιωτικού διδακτικού προσωπικού και εκπαιδευτικού προσωπικούΕλλάδα

Την πλήρωση 41 θέσεων στρατιωτικού διδακτικού προσωπικού και 40 θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στο Τμήμα Ναυτικών Επιστημών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) για το ακαδημαϊκό έτο...

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή - Συνάντηση την Πέμπτη με τον Γ. ΓεραπετρίτηΕλλάδα

Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τόσο τα δρομολόγια των τρένων ό...

Τέσσερις γυναίκες περιγράφουν τη φρίκη που έζησαν στα Τέμπη: "Ήταν βομβαρδισμένος τόπος"Ελλάδα

Μία αστυνομικός, μία πυροσβέστης, μία διασώστρια του ΕΚΑΒ και μία εθελόντρια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης περιέγραψαν τη φρίκη την οποία βίωσαν όταν αντίκρισαν εικόνες που θα μείν...

Πέταξαν τιγράκι έξω από το Αττικό Πάρκο – Είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω (βίντεο)Ελλάδα

Ένα περίεργο περιστατικό που, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται σε παράνομο εμπόριο άγριων ζώων εκτυλίχθηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όταν ένα λευκό τιγράκι μόλις τεσσάρων μηνώ...