ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια του - Σημαντική ανανέωση αλλά και γκρίνιες

Το ΠΑΣΟΚ ήταν χθες το πρώτο κόμμα που ανακοίνωσε σε μεγάλο ποσοστό τα ψηφοδέλτια του. Η ομάδα υπό τον Βαγγέλη Αργύρη δούλεψε συστηματικά και πλέον το κόμμα βρίσκεται και τυπικά σε προεκλογικούς ρυθμούς. Αυτό, όμως, δεν έγινε αναίμακτά.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ΚΠΕ υπήρξαν ορισμένοι που μάλλον δεν είδαν με καλό μάτι τις ανακοινώσεις ενώ είχαν προηγηθεί -εν μέσω καταγγελιών- αποχωρήσεις στελεχών.

Από την Χαριλάου Τρικούπη υπογράμμιζαν ότι οι όποιες γκρίνιες ήταν σχετικά περιορισμένες και λίγο πολύ αναμενόμενες καθώς δεν γίνεται όλοι να είναι… ευχαριστημένοι. Στόχος, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή ήταν (και παραμένει) η ανανέωση σε όλα τα επίπεδο. Εξ ου κιόλας τα νέα πρόσωπα φτάνουν σε ποσοστό 63% και μάλιστα το 31% (ήτοι ένας στους τρείς!) των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών.

 

Την ίδια ώρα, το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα». Οι αριθμοί μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια, όμως αποτελεί κοινή παραδοχή ότι το νέο ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το παλιό.

 

Δεν είναι όλα ρόδινα στη Χαριλάου Τρικούπη


Παρ’ όλα αυτά, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι όλα ρόδινα. Η Ζέφη Δημαδάμα, επί παραδείγματι, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια, υπογραμμίζοντας (αιχμηρά) ότι «η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες – περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες – ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους», προσθέτοντας χαρακτηριστικά και εντός παρένθεσης: «(δεν έχω ούτε θέλω να έχω χορηγούς)». Και τόνισε πως «αφορά μόνο τους πλούσιους ή τους γόνους, τα παιδιά πολιτικών που κρατούν την ”παράδοση” με το επίθετό τους, τους καρεκλοκένταυρους ή τους υποψήφιους του κομματικού σωλήνα. Όχι τους επιστήμονες, όχι τους ανθρώπους της κοινωνίας…».

 

Λίγο νωρίτερα, ο πρώην συντονιστής τομέων πολιτικής, Απόστολος Σπυρόπουλος (υιός του Ροβέρτου Σπυρόπουλου) κατήγγειλε ότι τον τελευταίο χρόνο το κίνημα έχει χάσει τον πολιτικό προσανατολισμό του. Διοικείται από μια ολιγομελή ομάδα που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και μόνο στόχο έχει τη διατήρηση της οποίας εσωκομματικής κυριαρχίας».

 

Aξίζει, δε, να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν και οι διαφωνίες κατά τη διάρκεια της ΚΠΕ, με την Α. Παπαθανάση να διαφωνεί με το ψηφοδέλτια που καταρτίστηκε για την Φωκίδα.

 

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν στα ψηφοδέλτια

Σε κάθε περίπτωση, χθες, ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων. Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες, καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

 

 

Πηγή: ethnos.gr 

Διαβάστε επίσης

N. Ανδρουλάκης: Ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για κυβέρνηση συνεργασίας βάση προγράμματος χωρίς παζάρια εξουσίαςΕλλάδα

Στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας, μετατοπίζεται αισθητά ο άξονας της μετεκλογικής στρατηγικής του Νίκου Ανδρουλάκη. Με την προυπόθεση βέβαια, όπως τόνισε στην την χθεσινή...

Σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε παραθαλάσσια περιοχή, νότια τη ΚωΕλλάδα

Σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε, το απόγευμα της Κυριακής, σε δύσβατο σημείο στην παραθαλάσσια περιοχή "Προφήτη Ζαχαρία", νότια τη Κω.    Η σορός περισυνελέγη με τη συν...

"Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα": Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τη μουσουλμανική μειονότηταΕλλάδα

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας καταλογίζει στην Τουρκία, το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με σημερινές  τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη .   Μάλιστ...

Διάλογοι «φωτιά» αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας – Έρευνα διέταξε ο Θεοδωρικάκος, παρέμβαση ΝτογιάκουΕλλάδα

Τις συνομιλίες υψηλόβαθμων αξιωματικών της  Ελληνικής Αστυνομίας  (ΕΛ.ΑΣ) με μαφιόζους και  νονούς της νύχτας  φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Το Bήμα της Κυριακής», μ...