Όπως έγινε γνωστό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ενδεχόμενο αδίκημα υποκίνησης βίας, με βάση σχετικές διατάξεις του αθλητικού νόμου. Αρχικά σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί πότε ανέβηκε η φωτογραφία, αλλά και ποιος την ανάρτησε.

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης έρχεται λίγες ώρες μετά την κίνηση του Αλέξη Κούγια να δείξει μια φωτογραφία στο κινητό του, η οποία προέρχεται από ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη, γιου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν.

Ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε «οι γονείς του Άλκη μου έδωσαν μια εντολή σήμερα, την οποία είμαι υποχρεωμένος να διεκπεραιώσω. Θέλω να σας δείξω κάτι που είναι συγκλονιστικό. Οι γονείς μου έδωσαν εντολή να το κάνω, με την ελπίδα να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Μου ζήτησαν να σας δημοσιοποιήσω αυτή τη φωτογραφία».

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα μαχαίρι καρφωμένο σε ξύλινο τραπέζι, ενώ την είχε αναρτήσει ο Γ. Σαββίδης μετά από ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη μέσα στην Τούμπα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «καταδρομική επίθεση, τέλεια προσχεδιασμένη» και ζήτησε την καταδίκη όλων των συλληφθέντων -εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους- για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση εις βάρος του αδικοχαμένου 19χρονου.

Είπε, μάλιστα, πως δεν αποκλείεται να ασκηθούν επιπλέον ποινικές διώξεις για την υπόθεση. «Μην εκπλαγείτε, αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων, που είναι και τα δυο κακουργήματα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι αυτό θα «λύσει τα χέρια» της Δικαιοσύνης. Μίλησε δε και για ηθικούς αυτουργούς, ευχόμενος ν’ αναδειχθούν κατά την ανακριτική διαδικασία.

Αναφερόμενος στους δύο φίλους του 19χρονου, που τραυματίστηκαν κατά την δολοφονική επίθεση, ο ποινικολόγος είπε ότι είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι, δεν κυκλοφορούν και ζουν με καθεστώς τρόμου. «Μού περιέγραψαν ακριβώς τι έγινε. Θα τα πουν κι όταν κληθούν (από την ανακρίτρια). Ήταν προηγουμένως στο λεγόμενο πάρκο του Άρη, μαζί με άλλους συνομήλικούς τους, πίνοντας καφέδες και συζητώντας. Είναι βέβαιοι ότι τους παρακολούθησαν και τους απομόνωσαν εκεί που έγινε η δολοφονία και οι δύο απόπειρες […]. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για καταδρομική επίθεση, τέλεια προσχεδιασμένη, με ανθρώπους που κρατούσαν τσίλιες για να μπορούν οι δολοφόνοι να κάνουν αυτό που έκαναν. Κι αυτό θα αναδείξουμε στην ανάκριση», τόνισε.

 

Πηγή: thepressproject.gr