ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημοσκόπηση: Ποιος φταίει για την ταλαιπωρία στην Αττική Οδό;

Η ευθύνη εγκλωβισμού των οδηγών στην Αττική Οδό ανήκει στη διαχειρίστρια ιδιωτική εταιρεία απάντησε το 52% των ερωτηθέντων (25/1) σε δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Σε σύνολο 303 νοικοκυριών που ρωτήθηκαν τηλεφωνικά, το 41% την επέρριψε στην κυβέρνηση κι ένα 7% στους πολίτες.

Γενικότερα για τους εγκλωβισμούς στους δρόμους της Αττικής, την κυβέρνηση αξιολογεί αρνητικά το 67%, «ούτε αρνητικά ούτε θετικά» το 25% και θετικά το 8%.


Σε σχέση με την απόφαση για αποζημίωση 2.000 ευρώ των εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό, το 42% τη χαρακτηρίζει επικοινωνιακή, το 29% δίκαιη, το 21% παλαιοκομματική και το 7% «τίποτα από αυτά».

 

Η πανδημία
Για τις συνέπειες της πανδημίας τη διετία αυτή, σε σύνολο 1.012 ερωτηθέντων, το 62% δηλώνει αδυναμία να προγραμματίσει τη ζωή του (το 37% μπορεί), το 48% απώλεια εισοδήματος (το 52% δεν έχασε) και το 44% ότι άλλαξαν οι συνθήκες εργασίας του (για το 56% δεν άλλαξαν).

Ως προς τις ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, το 29% τις επιρρίπτει στους πολίτες που δεν τηρούσαν τα μέτρα, το 28% θεωρεί ότι δεν ελέγχονταν επαρκώς τα μέτρα, το 27% πιστεύει ότι το Κράτος δεν έλαβε αυστηρά μέτρα και το 16% εκτιμά ότι δεν τα έλαβε έγκαιρα.

Στην αξιολόγηση της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία, το 34% την κρίνει θετικά, το 29% ούτε αρνητικά ούτε θετικά, ενώ το 36% αρνητικά.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έναντι της πανδημίας, το 49% την αξιολογεί αρνητικά, το 26% ούτε αρνητικά ούτε θετικά και το 7% θετικά.

 

Πολιτικοί αρχηγοί
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, σε μέτρηση πριν την κακοκαιρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% σε θετικές γνώμες, 26% ουδέτερες και 36% αρνητικές.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει 13% σε θετικές γνώμες, 30% σε ουδέτερες και 57% σε αρνητικές.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη θετικές είναι οι γνώμες σε ποσοστό 17%, ουδέτερες κατά 59% και αρνητικές κατά 20%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 17%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 από 2%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ κατέγραψε ποσοστά από 36-39%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από 20-23%, το ΚΙΝΑΛ από 18-21%, το ΚΚΕ από 6,5-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 από 2-2,5%, τα άλλα κόμματα από 9-11%.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

Στέφανος Κολοκούρης: Ποιος είναι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος που αποστρατεύεταιΕλλάδα

Μία από τις αλλαγές που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ σήμερα είναι η αποστράτευση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος Π.Σ. Αλέξι...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Από το 2008 είχε να χιονίσει τόσο στην Αθήνα – Οι 12 χειρότερες χιονοπτώσεις από το 1911Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος αιώνα, από το 2000 και μετά, το μεγαλύτερο ύψος χιονιού στην Αθήνα είχε σημειωθεί το 2008 (25 εκατοστά) και η κακοκαιρία «Ελπίδα» κατατάσσεται αμέσως...

Ο εργοδότης εγκλωβισμένου υπαλλήλου προσπαθεί να πάρει τα 2.000 ευρώ της Αττικής ΟδούΕλλάδα

Καταγγελία από εγκλωβισμένο οδηγό: Ο εργοδότης του αξιώνει τα 2.000 από την Αττική Οδό γιατί το αυτοκίνητο είναι εταιρικό Είναι γνωστή η προσπάθεια κάποιων εργοδοτών να ξαναπάρουν ...

Δ. Αθηναίων: Αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρωνΕλλάδα

Αποζημιώσεις τους ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων, ανακοίνωσε ότι θα δώσει ο δήμος Αθηναίων, με εντολή του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη.  Ειδικότερα, σύ...

Αττική: Μετά τα χιόνια πλημμύρες; – Οι ειδικοί προειδοποιούν για το ΣάββατοΕλλάδα

Ο καιρός θα χειροτερέψει ξανά το Σάββατο, ενώ μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι χρειάζεται εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού, του μηχανισμού των δήμων και των πολιτών για πλημμύρες στη...

Σκρέκας: Λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα - Τι είπε για το ενδεχόμενο αποζημιώσεωνΕλλάδα

Περίπου 1.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, εκτιμώντας πως η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί παντού μέχ...