ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βιασμός 24χρονης: Τι ερευνούν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές

Απαντήσεις σε πέντε ερωτήματα καλούνται να δώσουν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές που ερευνούν τις εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες της 24χρονης Γεωργίας από την Θεσσαλονίκη για βιασμό της  από έναν γόνο επιχειρηματικής οικογένειας, κι ενδεχομένως και από άλλα άτομα, σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας ύστερα από πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και όλοι είναι μαζί της, κυρίως λόγω της δύναμης που βρήκε η νεαρή κοπέλα να καταγγείλει όσα πιστεύει ότι έγιναν εκείνη τη νύχτα. Και παρά το γεγονός ότι οι μαρτυρίες της είναι αποκαλυπτικές, οι αστυνομικές αρχές οφείλουν να ερευνήσουν τα πάντα.

Κι αυτό για να φωτιστούν όλα τα σημεία της υπόθεσης με τον καταγγελλόμενο βιασμό της 24χρονης και προκειμένου να μην επιτρέπεται η διατύπωση αντίθετου ισχυρισμού, χωρίς να διατυπώνεται οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

Το πρώτο ερώτημα αφορά τον τρόπο και τον χρόνο που μπορεί –σύμφωνα με τις αναφορές της 24χρονης- να της δόθηκε το εν λόγω υπνωτικό χάπι (ΣΣ το επονομαζόμενο «χάπι του βιασμού») το οποίο σε συνδυασμό με αλκοόλ προκαλεί τάσεις λιποθυμίας  και  εξουδετερώνει τις αντιστάσεις  του υποψηφίου θύματος .

Η 24χρονη έχει αναφέρει ότι αυτό πιθανόν δόθηκε στο τρίτο ποτό που της προσφέρθηκε, μετά από δύο σαμπάνιες που ήπιε. Με το δεδομένο όμως ότι αυτή η ουσία δρα  μετά από 10-15 λεπτά θα έπρεπε να της είχε προκαλέσει λιποθυμικές τάσεις όταν ακόμη ακόμη εκείνη δεν είχε φύγει από το πάρτι και την ώρα που συνοδευόταν από τις   φίλες της .

Κρίσιμες οι τοξικολογικές

Επιπλέον εκείνοι που φέρεται ότι μπορεί να το έριξαν τότε δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν ή να συνυπολογίζουν ότι η κοπέλα θα έφευγε και θα ξαναγύριζε στο ξενοδοχείο.  Με την απάντηση για την ανίχνευση ή μη της συγκεκριμένης ουσίας να δίνεται από πιστοποιημένο εργαστήριο στην Ελβετία, με το δεδομένο ότι το Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ είναι σε φάση μετακίνησης κι εκσυγχρονισμού σε νοσοκομείο της πόλης.

Κατά δεύτερο λόγο οι αστυνομικοί προσπαθούν να διευκρινίσουν ορισμένες διαφορές που προκύπτουν από τις διαδοχικές σαφείς καταθέσεις της 24χρονης και των ισχυρισμών του κατηγορουμένου  και των φίλων του για τον καταγγελλόμενο βιασμό, όταν εκείνη ξαναγύρισε στο ξενοδοχείο.

Η άτυχη κοπέλα έχει καταθέσει ότι την υποδέχθηκαν δύο άτομα σε έναν όροφο του ξενοδοχείου πηγαίνοντας για το δωμάτιο της, κι ότι την παρέσυραν σε μία σουίτα όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά (σε τηλεοπτική συνέντευξή της μίλησε για τρία άτομα).

Όμως στην  απολογία του κατηγορουμένου, όπως και τριών ακόμη φίλων, υποστηρίζεται ότι η κοπέλα κατέβηκε στον 4ο όροφο όπου στο δωμάτιο 401 γινόταν το πάρτι στο οποίο βρισκόταν λίγη ώρα νωρίτερα.

Στο ασανσέρ όπως υποστηρίζουν την υποδέχθηκαν δύο άτομα  και όλοι μαζί μπήκαν  ξανά στον χώρο του πάρτι. Ακολούθως η 24χρονη κάθισε σε έναν καναπέ και συζητούσε με τον νεαρό που κατηγορήθηκε  για τον βιασμό της, σχετικά με την δουλειά της σε εργοστάσιο ζάχαρης κλπ.

Σημειώνεται ότι την αναφερόμενη επάνοδό (;) της στο πάρτι –όπου βρίσκονταν κι αλλά 4-5 άτομα- η 24χρονη δεν την μνημονεύει καθόλου.

Ο κατηγορούμενος  ακολούθως υποστηρίζει ότι πήγαν στο δωμάτιο του, το «602» (δηλαδή εκεί που βρέθηκε η 24χρονη κοπέλα το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας )  ανεβαίνοντας δύο ορόφους κι όπου ισχυρίζεται ότι «έκανε συναινετικό σεξ μαζί της».

Χωρίς η 24χρονη να μιλά για αυτές τις κινήσεις της σε διαφόρους ορόφους στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, ίσως λόγω της σύγχυσή της που ενδεχομένως να της προκάλεσε το αλκοόλ σε συνδυασμό με το λεγόμενο «χάπι του βιασμού». Κι αυτό ενώ το δωμάτιο που είχε κρατήσει για να διανυκτερεύσει η 24χρονη Γεωργία Μ. ήταν στον 5ο όροφο.

Και οι έρευνες γίνονται προκειμένου, σύμφωνα με αστυνομικούς, να καταρριφθούν όλοι οι ψευδείς ισχυρισμοί κι οι συμπαιγνίες που επιχειρούν να αλλοιώσουν τα δεδομένα του συμβάντος.

Σημάδια κακοποίησης

Ένα τρίτο σημείο που επιζητά διευκρίνιση, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, είναι τα σημάδια κακοποίησης που εμφάνιζε στο σώμα της η 24χρονη (μώλωπες, εκχυμώσεις κλπ.). Κι αυτό γιατί υπάρχει το δεδομένο ότι δεν είχε μιλήσει για βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της  στις δύο πρώτες καταθέσεις που έδωσε.

Ενα συμπληρωματικό ερώτημα είναι γιατί δέχθηκε αυτά τα κτυπήματα ενώ σύμφωνα με τις καταθέσεις της ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση, χωρίς οποιαδήποτε αντίδραση.

Ένα τέταρτο ζητούμενο ήταν η αναφορά της 24χρονης στην  πρώτη κατάθεση της  στις 3μμ της 1η Ιανουαρίου 2022 στο Τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου όπου σημείωσε ότι μόλις αντελήφθη ότι είχε συνευρεθεί σεξουαλικά χωρίς την συναίνεση της «βγήκα απ’ το δωμάτιο, μπήκα στο ασανσέρ και έτρεξε στο αυτοκίνητο μου, που ήταν σταθμευμένο όπισθεν του ξενοδοχείου επιβιβάστηκα σε αυτό και ήρθα στην υπηρεσία σας».

Όμως από νεότερες αναφορές της προέκυψε ότι έξω από το ξενοδοχείο την παρέλαβε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο εργοδότης της κι η παρουσία της στο αστυνομικό τμήμα υπήρξε αρκετές ώρες αργότερα.

Τα κινητά

Τέλος οι αστυνομικοί επιχειρούν να προσδιορισθούν με ακρίβεια όλα τα δεδομένα των κινήσεων και των τηλεφωνικών κλήσεων που μεσολάβησαν μεταξύ πρωταγωνιστών του περιστατικού γιατί παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις που έχουν δοθεί . Επιπλέον επιχειρείται να προσδιορισθεί ποιοι ήταν οι άλλοι παρευρισκόμενοι στο συγκεκριμένο πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Διαβάστε επίσης

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη – Μέχρι την επόμενη Παρασκευή τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης ΓεωργίαςΕλλάδα

Ο βιασμός στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει οργή, ενώ συνεχώς υπάρχουν εξελίξεις σε σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα γίνουν γνωστά τα...

Εντατικοποιούνται οι έρευνες για το βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Προσήχθη ο Μάνος Παπαδόπουλος - Κατασχέθηκαν τα κινητά τριών εμπλεκόμενωνΕλλάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, την οποία κατήγγειλε η ίδια. Σήμερα Παρασκευή ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυν...

ΕΡΓΟΣΕ: Ολοκληρώθηκε η υποβολή των Φακέλων για τα έξι έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου ύψους €4 δισ.Ελλάδα

Με σταθερά βήματα προχωρά ο σχεδιασμός της ΕΡΓΟΣΕ για την ολοκλήρωση κομβικών υποδομών που θα αναβαθμίσουν το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με απώτερο στόχο να καταστεί η χώρα μας...

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίαςΕλλάδα

Σε πλήρη ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας - Πάνω από 80 μηχανήματα, 2.5 χιλιάδες τόνοι αλά...

Μεταβιβάσεις ακινήτων: «Έμφραγμα» σε συμβολαιογραφεία και ΔΟΥ- Δύο σενάρια παράτασηςΕλλάδα

Σε παράταση της προθεσμίας για την οριστική σύνταξη των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές τιμές που λήγει στις 31 Ιανουαρίου προσανατολίζεται η ηγεσία τ...

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα – Τι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλαΕλλάδα

Αντιμέτωπη με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια πρόκειται να έρθει η χώρα μας τα επόμενα 24ωρα από την επέλαση της  κακοκαιρίας «Ελπίς» . Το πρώτο καιρικό σύστημα αναμένεται να μας ε...

Συναγερμός στην Ελλάδα: Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 εντοπίστηκανΕλλάδα

Ζήτημα χρόνου ήταν να φτάσει και στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή της Όμικρον. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο «Ελευθέρ...

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον ιερέα που συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης – Την Τρίτη η απολογία τουΕλλάδα

Βασιλική Κόκκαλη   Σε αργία τέθηκε ο κληρικός - Στα δικαστήρια βρέθηκε και η κόρη του, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος - Ο 37χρονος ιερέας λειτουργεί σε εκκλησία στα Κ...