ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Καθηγητής σε δημόσιες θέσεις παρά τις βαριές ποινικές διώξεις εναντίον του

Η τοποθέτηση αναπληρωτή καθηγητή της ΑΣΟΕΕ σε κρατικές θέσεις παρά τις βαρύτατες κατηγορίες και τις δικαστικές εκκρεμότητες που εκκρεμούν εναντίον του καθώς και η πειθαρχική και διοικητική αδράνεια που παρατηρήθηκε είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.


Την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης την οποία υπογράφουν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής τομεάρχης, Διονύσης Καλαματιανός και σαράντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, «Η υπόθεση του συγκεκριμένου καθηγητή έγινε γνωστή μετά από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών στις 18 Οκτωβρίου 2021 σύμφωνα με το οποίο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΟΕΕ κατείχε θέσεις στην διοίκηση του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και στην διοίκηση του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, για αυτόν τον αναπληρωτή καθηγητή έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για τοκογλυφία και έχει ορισθεί δικάσιμος. Επίσης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική εκβίαση, όπου διενεργείται κύρια ανάκριση. Σημειώνουμε ότι  τον περασμένο Ιούλιο και ενώ εκκρεμούσε η ανάκριση σε βάρος του, ο ίδιος διορίστηκε για δεύτερη φορά στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου.

Παρά τις βαριές ποινικές διώξεις και τις σοβαρές καταγγελίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση τόσο του Πρύτανη του ΟΠΑ όσο και της υπουργού Παιδείας, δεν υπήρξε καμία διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του καθηγητή.

Με δεδομένο ότι ο αναπληρωτής καθηγητής συνεχίζει να διδάσκει φοιτήτριες και φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο παρελθόν διορίστηκε με κυβερνητικές επιλογές ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου και του ΚΕΜΕΑ, πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις ώστε να μην υφίσταται ουδεμία υπόνοια συγκάλυψης και προστασίας του καθηγητή.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ερωτάται αν έχει κινηθεί η διαδικασία για να τεθεί σε δυνητική αργία ο εν λόγω αναπληρωτής καθηγητής και τί είδους πειθαρχικά μέτρα έχουν ληφθεί εναντίον του καθώς και πότε περιήλθε σε γνώση της η επιστολή καθηγητών του ΟΠΑ που καταγγέλλουν όσα προαναφέρθηκαν και τί έχει πράξει σχετικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλούνται να απαντήσουν με ποια κριτήρια διορίστηκε ο ανωτέρω αναπληρωτής καθηγητής στο Δ.Σ. του Κέντρο Μελετών Ασφαλείας δεδομένου ότι έχει άσχετη ειδικότητα με το αντικείμενο του Κέντρου, ενώ ταυτόχρονα ήταν διορισμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ», τι υπηρεσίες παρείχε και ποια ήταν η αμοιβή του. Τα ανωτέρω γεγονότα συνέβησαν, ενώ αποδεικνύεται η ποινική δίωξη για τοκογλυφία, για κακουργηματική εκβίαση και η ύπαρξη άλλης εκκρεμούσας ανάκρισης». 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, προμηθεύονται από σήμερα Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, έως και το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, πέ...

image descriptionΕλλάδα

Την παράταση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό έως το τέλος Ιανουαρίου, θα αποφασίσει πιθανότατα στη σημερινή της σύσκεψη η Επιτροπή των Ειδικών όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί ...

image descriptionΕλλάδα

  Η Γεωργία Μπίκα η 24χρονη που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μιλά για πρώτη φορά δημόσι...

image descriptionΕλλάδα

Για «υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη θέση του κόμματος για τις αλλαγές του ποινικού κώδικα και το έγκλημα του βιασμού, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με το κυβερνών κόμμα ν...

image descriptionΕλλάδα

Λιγότερο από ένας χρόνος πέρασε από τις 25 Ιανουαρίου 2021 όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του Φλοράνς Παρλί υπέγραψαν τη σύμβαση για τη...