ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεκρός ο «Κωστής», η διάσημη φώκια της Αλοννήσου

Δολοφονημένος, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο βρέθηκε το Σάββατο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια - μασκώτ της Αλοννήσου, ο οποίος είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. Ενώ, στην περιοχή ήδη έχει γίνει κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Όπως αναφέρει η Οργάνωση MoM: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής» (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι».

Και συνεχίζει: «Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή».

Η Οργάνωση υπογραμμίζει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Και επισημαίνει: «Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.

Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

Ενώ, η MOm προχωράει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου

Photo Credits: E. Tounta/Mom

Διαβάστε επίσης

Ποια θέματα κυριάρχησαν στα πολιτικά πηγαδάκια στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της ΔημοκρατίαςΕλλάδα

Η ευχή «για ένα ήσυχο καλοκαίρι», ο προβληματισμός για τη μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορονοϊού και η ανησυχία για τους ανεμβολίαστους επικράτησαν στα πηγαδάκια που αναπτύχθηκαν κατά ...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, την Αργολίδα και στα νησιά Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για έξι Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμμα...

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκε ο οικισμός Ρυτό -Εμπρησμό «βλέπει» η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο]Ελλάδα

Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Άνω Αλμυρής στην Κορινθία. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε στο iefimerida.gr (ώρα ...

Η ΠτΔ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, στα πρώην κρατητήρια ΕΑΤ – ΕΣΑ στο Πάρκο ΕλευθερίαςΕλλάδα

Με την ευκαιρία της 47ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατία, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε το πρωί στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, στα...