ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο βίντεο από τη δολοφονία Καραϊβάζ – Σε δύο πρόσωπα επικεντρώνονται οι έρευνες (βίντεο))

 

Οι έρευνες για την εξιχνίαση επικεντρώνονται μεταξύ άλλων και στα βίντεο από κάμερες σε δρόμους και κατοικίες κοντά στο σημείο της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Το Star δημοσίευσε ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο από την οδό Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσης και στο οποίο φαίνεται να περνά ένα σκουτεράκι παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων.

 

Το βίντεο είναι τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο μηχανάκι επιβαίνει μόνο ο οδηγός και τα ρούχα του είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι, δηλ. να χωρίστηκαν προκειμένου να “θολώσουν” τα νερά και να είναι πιο εύκολη η διαφυγή τους.

 
 
 

Η αστυνομία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, φαίνεται πως εξετάζει και το ενδεχόμενο οι δράστες να ήθελαν να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν.

 

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, την Τετάρτη 7 Απριλίου ο δημοσιογράφος έφυγε κανονικά από το στούντιο της τηλεοπτικής εκπομπής, όμως καθυστέρησε να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο λόγος ήταν ότι άλλαξε δρομολόγιο, παρέλαβε τη σύζυγό του από τη δουλειά και πήγαν και οι δύο μαζί στο σπίτι τους με μεγάλη καθυστέρηση.

Έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο οι δράστες να έφυγαν, γιατί η καθυστέρηση ήταν μεγάλη ή γιατί ήθελαν να τον προσεγγίσουν όταν ήταν μόνος του.

  • Την Πέμπτη ο δημοσιογράφος έφυγε μία ώρα νωρίτερα από τη δουλειά του απ’ ό,τι συνήθιζε και επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του. Τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη είχε παρκάρει ακριβώς έξω από το σπίτι του.
  • Την Παρασκευή, ο δημοσιογράφος έφυγε τη συνηθισμένη ώρα από το στούντιο και μάλιστα δεν βρήκε να παρκάρει έξω από το σπίτι του, αλλά βρήκε θέση κοντά στο παρκάκι, σε απόσταση περίπου 90 μέτρων.

Εικάζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι οι δράστες να είχαν βάλει συνεργούς τους να έχουν πιάσει τη θέση μπροστά από το σπίτι, ώστε να δώσουν χρόνο στους δύο εκτελεστές να δράσουν.

Νέα στοιχεία με τον αναβάτη να κοιτά την κάμερα

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το real.gr σε δύο πρόσωπα επικεντρώνονται επίσης οι έρευνες.
Πρόκειται για το δεύτερο μηχανάκι το οποίο ακολουθεί πέντε λεπτά μετά τους εκτελεστές του δημοσιογράφου, την ώρα που αυτοί κατευθύνονται προς το σημείο της εκτέλεσης και αφού έχουν ειδοποιηθεί πως ο Γιώργος Καραϊβάζ έχει φτάσει κοντά στο σπίτι του και ψάχνει σημείο στάθμευσης.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το βίντεο, το οποίο προσπαθούν να αναλύσουν καθώς εκτιμούν πως ίσως ο οδηγός είναι γυναίκα λόγω της σωματοδομής. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που στο θολό «κάδρο» της Greek Mafia υπάρχει ώσμωση από άρωμα γυναίκας.

Οι αναβάτες του δεύτερου δίκυκλου που ακολουθούν την ίδια παράνομη διαδρομή – αντίθετα το δρόμο – με τους εκτελεστές του δημοσιογράφου, ίσως να είναι και η ομάδα που παρακολουθούσε τον συνάδελφο, από τη δουλειά του μέχρι και το σπίτι του, ενώ παράλληλα είναι δυνατόν να έπαιζαν το ρόλο, της ομάδας υποστήριξης. Δηλαδή εάν κάτι δεν πήγαινε καλά στην επιχείρηση εξοντώσης του γνωστού δημοσιογράφου, να πάρουν μέρος σε επίπεδο απεμπλοκής των δολοφόνων του Καραϊβάζ.

  • Παράλληλα η κίνηση του οδηγού, ή της οδηγού του δίκυκλου να κοιτάξει επίμονα προς τις κάμερες του συγκεκριμένου κτιρίου, δείχνει αν μη τι άλλο, την προσοχή που έδιναν στα σημεία που υπάρχουν κάμερες οι δυο αναβάτες. Άλλωστε ένας απλός πολίτης δεν έχει κανένα λόγο να κοιτά τα κτίρια με κάμερες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το βίντεο, καθώς όπως διαφαίνεται οι αναβάτες έχουν ανοιχτά τα κράνη τους, φορώντας όμως χειρουργικές μάσκες. Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει ιδιαιτέρως εξελιγμένα εργαστήρια και είναι δυνατόν από την εργαστηριακή επεξεργασία του βίντεο να βγουν πολλά.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργαστηριακές αναλύσεις και στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, από κάμερα στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου διαφαίνεται μια γυναίκα σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 μέτρων, από εκεί που έχουν σταματήσει πρόσκαιρα οι δυο εκτελεστές του δημοσιογράφου, να μιλά συνεχώς στο κινητό της.

Οι αστυνομικοί ακόμα ψάχνουν μέσω του συγκεκριμένου υλικού, εάν η γυναίκα με τα κοντά σκούρα μαλλιά, ίσως σκούφο και τα μαύρα μεγάλα γυαλιά ηλίου, έχει σχέση με την υπόθεση ή απλά περνούσε τυχαία από το σημείο.

Βέβαια η συγκεκριμένη γυναίκα ουδεμία σχέση έχει με την γυναίκα υπάλληλο του Δήμου, που ήταν μαζί με συνεργείο στο σημείο της δολοφονίας και ήδη έχει δώσει κατάθεση στην Ασφάλεια.

 

 

Αντιθέτως η γυναίκα που ενδιαφέρει την Ασφάλεια δεν έχει καμία παρουσία στο σημείο της δολοφονίας. Αντιθέτως βρίσκεται στο κάτω παράλληλο δρόμο με την οδό Άννινου, στη συμβολή με την οδό Μουλοπούλου, όπου διεπράχθη η δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ίσως πρόκειται για τη γυναίκα που δίνει το σήμα στους δολοφόνους από την οδό Αγ. Δημητρίου, να ξεκινήσουν την πορεία για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ. Ενδεχομένως να είναι και η γυναίκα που οδηγεί το δεύτερο σκούτερ ως ομάδα υποστήριξης.

Αυτά είναι τα ερωτηματικά τα οποία τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ είναι δυνατόν να δώσουν απαντήσεις και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Ψήφος αποδήμων: Οι 200 ψήφοι, η στάση των κομμάτων και η άγνωστη εξίσωση του ΜέΡΑ25 Ελλάδα

Σε δύσκολη κοινοβουλευτική εξίσωση μετατρέπεται η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, που για να εφαρμοστεί θα πρέπει να λάβει 200 ψήφους στην ονομαστική...

Έρευνα στα λύματα: Αυξάνεται η χρήση κοκαΐνης, αντιθλιπτικών και αγχολυτικών φαρμάκων Ελλάδα

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση για τα ευρήματα στα λύματα προχώρησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Ν.Θωμαίδης στον ΣΚΑΪ. Αφού διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές...

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Λιβύης - Στις 11:30 θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔΕλλάδα

Με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi συναντάται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, στις 11:30, ο πρωθυπουργός θα...

Στην Άγκυρα αύριο ο Νίκο; Δένδιας - Γεύμα θα παραθέσει ο Μεβλούτ ΤσαβούσογλουΕλλάδα

Μετά τη συνάντησή τους ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα παραθέσει δείπνο "ιφτάρ" στον Έλληνα ομόλογό του   Στην  Άγκυρα  θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Εξωτερικών,  Νίκος Δένδιας , όπου και θα έχε...

Ράπτη στον ΣΚΑΪ: Eίμαστε σε κορύφωση τρίτου κύματος- Πότε θα δούμε αποκλιμάκωση σε ΜΕΘΕλλάδα

Όπως εξήγησε η υφυπουργός, κοιτώντας τα νούμερα του επταημέρου, βλέπουμε σταδιακή αποκλιμάκωση τόσο στον δείκτη θετικότητας (- 7,5% περίπου) όσο και στον δείκτη των κρουσμάτων. «Αυ...

Με τραπεζάκια έξω και self test θα ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα -Ολες οι πληροφορίεςΕλλάδα

Με αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, λειτουργία αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και με self test για τους εργαζόμενους αναμένεται να γίνει το άνοιγμα της εστίασης μετά ...

Αλ. Τσίπρας: Νέο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Στροφή στη μεσαία τάξη με πακέτο στήριξης 5,7 δις – Νέο επιτελείο με επιστροφή της Λούκας ΚατσέληΕλλάδα

  Η στροφή στη μεσαία τάξη, με ανασύνθεση του οικονομικού επιτελείου - απομάκρυνση Δραγασάκη - Τσακαλώτου και επιστροφή της Λούκας Κατσέλη - και η κατά το δυνατόν εύλογη κοστολόγησ...