ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με αυτούς του αντιπάλους κληρώθηκαν οι ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/9) στο Μονακό η κλήρωση για τη φάση των ομίλων της σεζόν 2023-24 στο Europa League. Η «αυλαία» των ομίλων ανοίγει στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αγώνες αυτής της φάσης ολοκληρώνονται στις 14 Δεκεμβρίου. Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών της φάσης των ομίλων είναι οι εξής: 21 Σεπτεμβρίου (1η ημέρα), 5 Οκτωβρίου (2η), 26 Οκτωβρίου (3η), 9 Νοεμβρίου (4η), 30 Νοεμβρίου (5η) και 14 Δεκεμβρίου (6η αγωνιστική).

 

Με Αγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον η ΑΕΚ

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ στο Europa League, μετά την κλήρωση των ομίλων που έγινε σήμερα στο Μονακό. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας «έπεσε» στον 2ο όμιλο, με αντιπάλους δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τον Αγιαξ και τη Μαρσέιγ, και μία εκπρόσωπο του καλύτερου πρωταθλήματος της Ευρώπης, της Premier League, την Μπράιτον.

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων αρχίζουν στις 21 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι οκτώ δεύτεροι θα δώσουν αγώνες πλέι-οφ με τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους του Champions League. Οι τρίτοι των ομίλων του Europa League συνεχίζουν στα πλέι-οφ του Europa Conference League.

 

 

Με Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα ο Παναθηναϊκός

Δύο εκπροσώπους από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα βρει στο δρόμο του ο Παναθηναϊκός στο Europa League, μετά την κλήρωση της φάσης των ομίλων, που έγινε σήμερα στο Μονακό. Οι «πράσινοι» κληρώθηκαν στον 6ο όμιλο, μαζί με την ισπανική Βιγιαρεάλ και τη γαλλική Ρεν, ενώ το γκρουπ συμπληρώνει η ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα.

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων αρχίζουν στις 21 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι οκτώ δεύτεροι θα δώσουν αγώνες πλέι-οφ με τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους του Champions League. Οι τρίτοι των ομίλων του Europa League συνεχίζουν στα πλέι-οφ του Europa Conference League.

 

Με Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα κληρώθηκε ο Ολυμπιακός

Στον πολύ δύσκολο πρώτο όμιλο του Europa League «έπεσε» ο Ολυμπιακός, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/9) στο Μονακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο του γκρουπ την -κάτοχο του Europa Conference League- Γουέστ Χαμ (Αγγλία), τη Φράιμπουργκ (Γερμανία), την οποία αντιμετώπισε και πέρυσι στην ίδια φάση, καθώς και την Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία). Οι αγώνες της φάσης των ομίλων αρχίζουν στις 21 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου.

Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι οκτώ δεύτεροι θα δώσουν αγώνες πλέι-οφ με τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους του Champions League. Οι τρίτοι των ομίλων του Europa League συνεχίζουν στα πλέι-οφ του Europa Conference League.

 

Με Αϊντραχτ, Ελσίνκι και Αμπερντίν ο ΠΑΟΚ στο ECL

Εφικτή δείχνει για τον ΠΑΟΚ η πρόκριση στα νοκ-άουτ του Europa Conference League, μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στο Μονακό. Ο «Δικέφαλος του βορρά» κληρώθηκε στον 7ο όμιλο, με επικεφαλής την γερμανική Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (νικήτρια του Europa League την περίοδο 2021-22), αλλά η Ελσίνκι από τη Φινλανδία και η Αμπερντίν από τη Σκωτία μοιάζουν αντίπαλοι «στα μέτρα» του.

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων αρχίζουν στις 21 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι οκτώ δεύτεροι θα δώσουν αγώνες πλέι-οφ με τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους του Europa League. 

Διαβάστε επίσης

Αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα στο ΟΑΚΑ λόγω προβλήματος με τη στατικότητα του στεγάστρου ΚαλατράβαΑθλητικά

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών ( ΟΑΚΑ ) ενημερώνει ότι κατόπιν μελέτης για την στατικότητα των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα προέκυψ...

ΕΠΟ: Έγινε λάθος...Αθλητικά

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του μεγάλου λάθους από την πλευρά της ΕΠΟ στην υπόθεση των τεσσάρων «τιμωρημένων» διεθνών, που δεν αγωνίστηκαν με το Γιβραλτάρ, η Ομοσπονδία πήρε θέσ...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη σε Φάληρο και Αθήνα λόγω του "ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις"Αθλητικά

Λόγω διεξαγωγής της Υπερειδικής Διαδρομής ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στην Πλατεία Νερού, στην περιοχή του Φαλήρου την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές...

Στους «16» με ανατροπή η ΕθνικήΑθλητικά

Με ανατροπή, αφού βρέθηκε στο -15 (28-43), 1:48΄΄ πριν την ολοκλήρωση του α΄ μέρους, η εθνική πήρε τη νίκη, με 83-74 στον «τελικό» με τη Νέα Ζηλανδία, για την 3η και τελευταία αγων...

Πρώτος «τελικός» για την ΕλλάδαΑθλητικά

O πρώτος «τελικός» της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, βρίσκεται προ των πυλών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει (30/8, 15:40) τη Νέα Ζηλανδία, στο κλείσ...