ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σχορτσανίτης: Δεν έπιασα τη μπάλα για 11 εκατομμύρια Έλληνες

Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι ένας μπασκετμπολίστας που έχει ακούσει τόσα πολλά, από τα media, τους οπαδούς, τις ομάδες από τις οποίες πέρασε… Πολλοί έλεγαν πως αδίκησε το ταλέντο, αλλά και τον εαυτό του, με τον τρόπο που πορεύτηκε, ωστόσο ο ίδιος έχει απαντήσει ελάχιστες φορές.

Πιο συγκεκριμένα, όταν στην τρίτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, ο «Big Sofo» πήγε σε κλινική στην Ελβετία, όλοι επέσπευσαν να συμπεράνουν πως έκανε προσπάθεια να χάσει κιλά. Ο ίδιος θυμάται: «Η πιο απλή δικαιολογία που ακούστηκε τότε, ήταν ότι πήγα στην κλινική για να βοηθηθώ με τα κιλά…».

 

Ο Σχορτσανίτης, 13 χρόνια μετά, αποκαλύπτει τι πραγματικά τον οδήγησε στο να μην ακουμπήσει μπάλα για 15 ημέρες σε ένα ησυχαστήριο μακριά από την Ελλάδα και πώς έφτασε μέχρι το σημείο του να χάσει τον εαυτό του.

«Είχα θέμα να διαχειριστώ το ψυχολογικό θέμα και αυτό οδήγησε στην μείωση των αθλητικών επιδόσεων και την αύξηση των κιλών. Αν δεν είχα αυτή τη βοήθεια στην κλινική σίγουρα θα είχα σταματήσει το μπάσκετ», σημειώνει.

Μάλιστα ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ξεκινώντας τη συνέντευξή του ανέφερε πως: «δεν αποφάσισα να πιάσω την μπάλα για 11 εκατομμύρια Έλληνες»

Μέσω της ιστοσελίδας gazzetta.gr, λέει τη δική του αλήθεια: για τα κιλά του, την καριέρα του, την ψυχολογία του, το μπάσκετ, την ζωή του.

Δείτε τη συνέντευξή του:

 

Διαβάστε επίσης

Επιστημονικός σύμβουλος στην Ιαπωνία: «Δεν είναι φυσιολογικό να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»Αθλητικά

Μια από τις πιο αυστηρές προειδοποιήσεις μέχρι στιγμής για τους κινδύνους που ενέχει η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων διατύπωσε ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης ...

Παναθηναϊκός: 50 χρόνια από τον τελικό του Γουέμπλεϊ - Η καινούργια πρόσοψη του γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης” Αθλητικά

Οι Γεώργιος Καλαφάτης, Απόστολος Νικολαΐδης και Παύλος Γιαννακόπουλος κοσμούν τους τοίχους της Λεωφόρου με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από το έπος του Γούεμπλεϊ. Η διοίκηση του...

Σαν σήμερα ξεψύχησε στον πάγκο ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γ. Λόραντ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Αθλητικά

31 Μαΐου 1981. Ο Γκιούλα Λόραντ “σβήνει” στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο προπονητής που ταυτίστηκε με το πρώτο πρωτάθλημα του “Δικεφάλου”, άφησε την τελευταία του πνο...