ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επική ανατροπή και πρόκριση για την ΑΕΚ - Σήμερα οι κληρώσεις για τους δικέφαλους

Με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό των  καθυστερήσεων (90+4΄), η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τη Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο (45΄ Μεχμέντι), όμως ισοφάρισε με εκπληκτικό γκολ του Σιμόες στο 65΄ και πήρε τη νίκη με το buzzer beater του Ιρανού.  

Ο νόμος του Μέρφι: Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ και πέναλτι έχασε και βρέθηκε πίσω στο σκορ το κρισιμότερο σημείο, στην εκπνοή. Στο 18΄ ο Πέρβαν απέκρουσε το πέναλτι του Μάνταλου, το οποίο είχε κερδίσει ο Κρίστιτσιτς σε ανατροπή από τον Σλάγκερ. Ο ορισμός της μεγάλης ευκαιρίας που χάθηκε για την ΑΕΚ και μαζί η ψυχολογική ώθηση που θα της έδινε το προβάδισμα. Παρόλα αυτά, δεν έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έδειχνε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Όμως, ακριβώς με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο Μπρέκαλο πάσαρε στον Μεχμέντι κι αυτός με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Τσιντώτα για το 0-1.  

Ήταν ένα ημίχρονο που το προβάδισμα θα μπορούσε να έχει πάει σε οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή επιθετικά, ήταν όμως εξαιρετική στη μετάβαση και δεν επέστρεψε στη Βόλφσμπουργκ να βρει ρυθμό όποτε έκλεβε τη μπάλα. Μονόπλευρη η ανάπτυξη των Γερμανών από αριστερά, όπου οι Βασιλαντωνόπουλος, Γκαρσία αλληλοσυμπληρώνονταν και κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες. Μία φορά πήγαν από δεξιά οι φιλοξενούμενοι και από εκεί ο Μπρέκαλο «έφτιαξε» το γκολ του Μεχμέντι. Ούτε σέντρα δεν πρόλαβαν να εκτελέσουν οι παίκτες της Ένωσης και ο διαιτητής τους έστειλε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο... 

Στο β΄ ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να δώσουν και την ψυχή τους. Με μπροστάρη τον Αντρέ Σιμόες που ήταν «άρχοντας» στο χώρο του κέντρου, πίεσαν ασφυκτικά τους Γερμανούς. Έλειπε όμως η καλή τελική πάσα, αφού ο Μάνταλος ήταν σε κακή μέρα επιθετικά. Και αυτό το πρόβλημα έλυσε ο Σιμόες, ο οποίος με «οβίδα» από τα 25 μέτρα ισοφάρισε στο 65ο λεπτό! Ο Πορτογάλος σκόραρε στην Ευρώπη τρία χρόνια μετά το 3-0 επί της Μπριζ, όταν είχε πετύχει δύο γκολ και είχε οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Με την αύρα του Σιμόες και την ενέργεια που έβγαζαν οι Γκαρσία, Ινσούα, Κρίστιτσιτς, η ομάδα του Καρέρα κυριαρχούσε και έδειχνε ικανή για τη μεγάλη ανατροπή. Ο Ιταλός προπονητής χρησιμοποίησε όσα «όπλα» είχε στη διάθεσή του, ρίχνοντας στο ματς τους Λιβάγια, Μαχαίρα, Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός ήταν αυτός που έστειλε την ΑΕΚ στους ομίλους καθώς στο 90+4΄ κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, άδειασε την άμυνα της Βόλφσμπουργκ και έγραψε το τελικό 2-1! 

 

 

Σήμερα η κλήρωση των ομίλων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

 

Σήμερα  (02/10, 14:00) στην έδρα της UEFA, την Νιόν, είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των 12 ομίλων του Europa League 2020/21, όπως και η απονομή του βραβείου στον κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης για την σεζόν 2019/20. 

 Ανάμεσα στις 48 ομάδες θα βρίσκονται και ο ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κράσνονταρ στα play οffs του Champions League, αλλά και  η ΑΕΚ, κάτι απέκλεισε την Βόλφσμπουργκ στα play offs του Europa League.

Δέκα οκτώ ομάδες είχαν εξασφαλίσει απευθείας συμμετοχή, έξι προέρχονται από τα play offs του Champions League μετά τον αποκλεισμό τους, τρεις που επίσης αποκλείστηκαν από την τρίτη προκριματική φάση του Champions League, ενώ οι άλλες 21 προέρχονται από τα play offs του Europa League.
Oι 48 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας που καθορίζονται από την κατάταξη του συντελεστή του συλλόγου. O ΠΟΑΚ βρίσκεται στο 2ο γκρουπ κια η ΑΕΚ στο 3ο γκρουπ.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα βρει στο δρόμο του, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την Σπάρτα Πράγας, τη Σλάβια Πράγας, τη Λουντογκόρετς, τη Γιούνγκ Μπόις, τον Ερυθρό Αστέρα, τη Λέστερ, την Καραμπάγκ, τη Σταντάρ Λιέγης και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η ΑΕΚ  αποφεύγει τις Φέγενορντ, Ρέιντζερς, Χόφενχαϊμ, Γρανάδα, 'Αλκμααρ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μόλντε, Λίντσερ, Χάποελ Μπερ Σεβά και Κλουζ

 Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίξει με σύλλογο από τη δική της χώρα.

 


 


1ο ΓΚΡΟΥΠ
'Αρσεναλ (Αγγλία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Ρόμα (Ιταλία)
Νάπολι (Ιταλία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Γάνδη (Βέλγιο)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Σέλτικ (Σκωτία)

2ο ΓΚΡΟΥΠ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)
Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)
Λέστερ (Αγγλία)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)

3ο ΓΚΡΟΥΠ
Γρανάδα (Ισπανία)
Μίλαν (Ιταλία)
'Αλκμααρ (Ολλανδία)
Φέγενορντ (Ολλανδία)
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ρέιντζερς (Σκωτία)
Μόλντε (Νορβηγία)
Χόφενχαϊμ (Γερμανία)
Λίντσερ (Αυστρία)
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)
Κλουζ (Ρουμανία)

4o ΓΚΡΟΥΠ
Ζόρια (Ουκρανία)
Λιλ (Γαλλία)
Νις (Γαλλία)
Ριέκα (Κροατία)
Ντάνταλκ (Ιρλανδία)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
Αντβέρπ (Βέλγιο)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
Σίβασπορ (Τουρκία)
Βολφσμπέργκερ (Αυστρία)
Ομόνοια (Κύπρος)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)

Διαβάστε επίσης

Ρολάν Γκαρός: Παλικάρι ο Τσιτσιπάς, πάλεψε μέχρι τέλους - 'Εχασε με 3-2 σετ από τον ΤζόκοβιτςΑθλητικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχανε με 2-0 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έφερε το ματς στα ίσια, όμως τελικά ηττήθηκε με 3-2 σετ στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός. Στην 6η φορά που τέθηκαν αντ...

Το μιούζικαλ με τη ζωή του Κρόιφ τον Σεπτέμβριο του 2021 στην ΟλλανδίαΑθλητικά

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ, έχει ξεκινήσει η προεργασία για την παρουσίαση ενός μιούζικαλ με θέμα τη ζωή του θρυλικού Ολλανδού ποδοσφαιριστή, ο οποίος πέθ...

Επιχορήγηση σωματείων από Δήμους σε τροπολογία του υφυπουργού ΑθλητισμούΑθλητικά

Δύο διατάξεις που στοχεύουν, αφενός στην περαιτέρω στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αφετέρου στο νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου, κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τροπολογία...