ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον εισαγγελέα ο Φλώρος - Με κάταγμα στη μύτη και ρήξη καρπού ο Γραμμένος -Το χρονικό της επίθεσης

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έφτασε μετά στις 19.15 το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση που έκανε το πρωί στη Βουλή,                  σε βάρος του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλη Γραμμένου. Μετά το πρωινό επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ του Βασίλη Γραμμένου της «Ελληνικής Λύσης» και του Κωνσταντίνου Φλώρου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του Κωνσταντίνου Φλώρου και από τη ΓΑΔΑ, οδηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/04) στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Βασίλη Γραμμένο που δέχτηκε την επίθεση από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, έχει υποστεί κάταγμα ρινικών οστών και ρήξη καρπού. Αναλυτικά, το ιατρικό ανακοινωθέν που διάβασε στη Βουλή ο κ. Χήτας της Ελληνικής Λύσης αναφέρει τα εξής:

«Κάταγμα ρινικών οστώνΔιάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

Σύμφωνα με τον κ. Χήτα, ο συνάδελφός του έβαλε νάρθηκα ανάπαυσης πηχεοκαρπικής, ενώ το νοσοκομείο του έδωσε αναρρωτική άδεια 10 ημερών.

 

Πώς έγινε το βίαιο επεισόδιο

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας για την άρση ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας του Κ. Φλώρου, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωνα με τη μήνυση ένας λογαριασμός στο twitter έβριζε τον πατέρα Φλώρο και σύμφωνα με τον ίδιο διαχειριστής ήταν ο Κ. Βελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της ψηφοφορίας και τη στιγμή που οι δύο βουλευτές βρίσκονταν στην Ολομέλεια, ξεκίνησε ένα φραστικό επεισόδιο. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ο κ. Γραμμένος φέρεται να είπε προς τον κ. Φλώρο που ζητούσε τον λόγο να μιλήσει «βούλωσέ το εσύ σκουπίδι», με τον κ. Γραμμένο να συνεχίζει – σύμφωνα με το κ. Φλώρο – και να του λέει «γα@@ τη μάνα σου. Θα σε πάω μέσα με βραχιολάκι»!

Εκείνη την στιγμή ο κ. Φλώρος φέρεται να φωνάζει «τι είπε;» και οι δύο άνδρες βγαίνουν από την Ολομέλεια.

Έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγες στιγμές πριν την γροθιά ο Φλώρος μαινόμενος φώναζε: «Δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κα@@@!».

Στη συνέχεια τους χώρισαν αλλά ο Φλώρος συνέχισε να λέει: «Eσύ θα βρίζεις τη μάνα μου ρε κα@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@Τη μάνα μου μου ρε; Θα σε γα@@@@».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ισχυρίζεται ότι ο κ. Γραμμένος συνέχισε τις ύβρεις λέγοντας: «Εσένα τη μανούλα σου θα τη…. Και θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@»!

Ο κ. Φλώρος εκείνη την στιγμή τον πιάνει από τον λαιμό και σύμφωνα με τους μάρτυρες φωνάζοντας και βρίζοντας τον γρονθοκόπησε.

Ο κ. Γραμμένος έπεσε κάτω και η φρουρά πήγε αγκαζέ τον κ. Φλώρο τον οποίο απομάκρυνε μέσω του εντευκτηρίου, ο οποίος συνέχιζε να βρίζει τον κ. Γραμμένο!

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στη συνέχεια εσπευσμένα στο ιατρείο της Βουλής, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

 

 

Τα καρέ της επίθεσης:

 

6200550
floros-vouli
floros-vouli3
6200552
6200551

 

Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από την Βουλή 

Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας αποφάσισε την επιβολή της απομάκρυνσης του κ. Φλώρου από τις εργασίες της Βουλής για 15 μέρες.

Έκανε λόγο για κτηνώδη συμπεριφορά του ανεξάρτητου βουλευτή και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει τις δικαστικές συνέπειες.

Όπως μάλιστα είπε, πρόκειται για ποινή χάδι, αλλά με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, δεν υπάρχει μεγαλύτερη.

 

Συνελήφθη ο Φλώρος

Σημειώνεται πως ο πρωταγωνιστής του καυγά Κωνσταντίνος Φλώρος έχει συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με την ποινή που αντιμετωπίζει να φτάνει τα 10 έτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει τα εξής:

«1.Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος.

2. Ο υπαίτιος των παραπάνω πράξεων εναντίον νομαρχιακών, δημοτικών ή κοινοτικών συμβουλίων ή άλλου συμβουλίου τοπικής αυτοδιοίκησης ή μέλους τους τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

3. Όποιος δημόσια περιυβρίζει τη Βουλή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Αν η περιύβριση τελέστηκε εναντίον κάποιου από τα συμβούλια της παρ. 2, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι δύο ετών. Η ποινική δίωξη γίνεται ύστερα από αίτηση της Βουλής ή του Συμβουλίου».

«Μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα και να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε ότι θα σταλούν τα πρακτικά αλλά και η μαρτυρία των αστυνομικών που άκουσαν τις ύβρεις».

 

Φλώρος: ”Τον έριξα κάτω με κεφαλοκλείδωμα, δεν τον γρονθοκόπησα”

Την δίκη του οπτική για το βίαιο περιστατικό που συνέβη στη Βουλή, δίνει ο πρωταγωνιστής του σκηνικού, νυν ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην Σπαρτιάτης, Κωνσταντίνος Φλώρος, που κατηγορείται πως γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος τονίζει πως δεν τον χτύπησε αλλά τον έριξε κάτω με κεφαλοκλείδωμα, υποστηρίζει πως ο ίδιος έχει γρατζουνιές στο λαιμό και πως ο κ. Γραμμένος έβρισε χυδαία την οικογένεια του.

 

Αναλυτική οι δηλώσεις Φλώρου:

«Όλο το σκηνικό ξεκίνησε από την ομιλία του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου που είναι λόγω μιας μήνυσης που έχει κάνει ο πατέρας μου για τον κ. Βελόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από ψεύτικο προφίλ στο twitter. Ανέφερε σε κάποια στιγμή στο λόγο του ο κ. Χήτας ότι ο κ. Βελόπουλος δεν είχε καμία σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Εγώ εκείνη τη στιγμή απάντησα ότι αυτό θα το κρίνουν τα δικαστήρια και όχι εσύ. Εκείνη τη στιγμή αναίτια και χωρίς να του έχω απευθύνει το λόγο πετάχτηκε ο κ. Γραμμένος μου είπε «Βούλωστο εσύ σκουπίδι»Του είπα εγώ «Άντε γ…» πάνω στα νεύρα μου γιατί έχω προηγούμενα με τον κ. Γραμμένο. Εκείνος μου απάντησε «γ… τη μανούλα σου».

Φεύγει. Δεν έδωσα συνέχεια παρότι γύρισα και του είπα «τι είπες;» εκείνη τη στιγμή γιατί δεν δέχομαι κανένας να βάζει σε αντιπαραθέσεις πολιτικές άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Πόσο μάλλον την οικογένειά μου και τη μητέρα μου που είναι ό,τι πιο ιερό έχω. Γι’ αυτό δεν μετανιώνω για οποιαδήποτε πράξη γίνεται όταν μου βρίζουν τη μητέρα. Νομίζω ο καθένας με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσε.

»Από εκεί και πέρα ο κ. Γραμμένος αντί να σηκωθεί να φύγει, γιατί σηκώθηκε εκείνη τη στιγμή να φύγει, ξανά γυρνάει προκαλώντας με χειρονομίες, κάνοντάς μου κ…δάχτυλα και σύμβολα με χειροπέδες, ότι θα μου γ… τη μανούλα και θα με πάει μέσα στη φυλακή. Εκείνη τη στιγμή σηκώθηκα πάνω γιατί πήγαινε να φύγει κατευθείαν τρέχοντας προς την έξοδο του κοινοβουλίου. Τον έπιασα από μπροστά. Ήταν και ο αστυνομικός, ο φρούραρχος του κοινοβουλίου, ο οποίος είχε βάλει και το χέρι του ανάμεσα.

Μου κόλλαγε ο κ. Γραμμένος με το σώμα του μπροστά και του έλεγα «τι είπες; Πες τα εδώ μπροστά στον αστυνομικό. Γιατί δεν λες ό,τι είπες μέσα και να το πεις και στον αστυνομικό μπροστά;». Εκείνη τη στιγμή με απωθεί, με σπρώχνει για να μπει μέσα στην αίθουσα. Εγώ από αντίδραση, θέλετε σε άμυνα, αντίδραση όπως θέλετε πείτε το, τον έπιασα από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γρονθοκοπήματα ούτε τίποτα άλλο από όσα έχουν ειπωθεί δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ούτως ή άλλως με οποιοδήποτε τρόπο ιατροδικαστικής έρευνας ή οτιδήποτε αν εγώ γρονθοκόπησα κανέναν.

Αν κάποιος έχει σημάδια από όλο αυτό ίσως είμαι εγώ. Στο λαιμό μου που έχω και κάποιες γρατζουνιές. Από τον γιακά σαν κεφαλοκλείδωμα και τον έριξα κάτω».

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

Έως 3 μέτρα το μπόνους ύψους κτιρίων σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το ΥΠΕΝΕλλάδα

  Τροπολογία βάσει της οποίας το μπόνους στο ύψος των κτιρίων θα είναι κλιμακωτό και σε συνάρτηση με τον συντελεστή δόμησης κατέθεσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Στα δικαστήρια για την απολογία του o Κωνσταντίνος Φλώρος – Αντιμέτωπος με κακούργημαΕλλάδα

  Στα ανακριτικά γραφεία στην Ευελπίδων οδηγήθηκε πριν από λίγο ο ανεξάρτητος βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος , μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ...

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο Αττικόν μετά την καταγγελία του βουλευτή  Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει την σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τ...

Ε. Μελέτη: Η ψυχικά ανθεκτική γυναίκα δεν θα υποκύπτει σε κανέναν κακοποιητικό ζυγόΕλλάδα

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής Ελεονόρα μελέτη, συμμετείχε σε εκ...

Κόλπος του Άντεν: H φρεγάτα Ύδρα έβαλε εναντίον δύο UAVs, κατέρριψε το ένα – «Επιχείρηση Ασπίδες»: Αποτελεσματική ενέργειαΕλλάδα

  Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (25/4) στον Κόλπο του Άντεν , η φρεγάτα Ύδρα στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβ...

Ενώπιον του Ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημαΕλλάδα

Σήμερα Πέμπτη, το μεσημέρι, θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για την απολογία του ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την...

Αφρικανική σκόνη: Προειδοποίηση Σαρηγιάννη – «Νέο επεισόδιο ίσως και πιο έντονο μέχρι τα μέσα Μαΐου»Ελλάδα

Φωτογραφία Πάρης Καραμάνης -    Στο έντονο φαινόμενο αφρικανικής σκόνης που παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας μας κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα, αναφέρθηκε ο καθηγητή...

Ποινική Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε στον Κ. Φλώρο - Παραπέμφθηκε σε ανακριτήΕλλάδα

Ποινική δίωξη για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή άσκησε ο Εισαγγελέας στον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνο Φλώρο γ...