ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ταξίδι: Η απόλυτη λίστα γεγονότων, για να απολάυσετε την Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη είναι διάσημη παγκοσμίως για τη ζωντανή της ατμόσφαιρα, την εκθαμβωτική αρχιτεκτονική της, την αστραφτερή ακτογραμμή της και μια αξιοζήλευτη λίστα τουριστικών αξιοθέατων .

Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψετε για αυτήν την καταπράσινη μεσογειακή πόλη!

Η Βαρκελώνη έχει ένα συναρπαστικό παρελθόν και μια πλούσια κουλτούρα, και συνδέεται με τόσα πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα που θα σας παραξενέψουν.

Γνωρίζατε ότι η Βαρκελώνη είναι γεμάτη με υπόγεια ρωμαϊκά ερείπια; Και ότι οι παραλίες της πόλης είναι τεχνητές ; Ναί!

Υπάρχει ένας ολόκληρος σωρός από συναρπαστικά και δροσερά γεγονότα της Βαρκελώνης που θα μας αρέσει να ανακαλύψουμε.

Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε τη δημοσίευση για ολόκληρη τη λίστα με τα 50+ πιο συναρπαστικά γεγονότα για τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Για τι είναι γνωστή η Βαρκελώνη

Πάρκο Ciutadella, Βαρκελώνη, Ισπανία.
Φωτογραφία: Trabantos/Shutterstock

Η Βαρκελώνη είναι μια ζωντανή πόλη στη βορειοανατολική ακτή της Ισπανίας που έχει καθιερωθεί ως ένας διάσημος προορισμός με έναν πλούτο πολιτιστικών θησαυρών και σαγηνευτικές εμπειρίες . 

Ένα από τα πιο εξέχοντα χαρακτηριστικά της πόλης είναι η αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική της, η οποία την έχει κάνει μια αρχιτεκτονική παιδική χαρά και μια απόδειξη καινοτομίας και καλλιτεχνικής έκφρασης. 

Στην καρδιά των αρχιτεκτονικών θαυμάτων της Βαρκελώνης βρίσκονται οι συναρπαστικές δημιουργίες του Antoni Gaudi , όπως η La Sagrada Familia, το Park Guell και το Casa Batllo.

Αυτά τα εμβληματικά ορόσημα έχουν γίνει συνώνυμα με τη Βαρκελώνη και προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες που μένουν με δέος για την ομορφιά και την εφευρετικότητά τους.

Η Βαρκελώνη είναι επίσης διάσημη για τη συλλογή από χαρισματικές γειτονιές, η καθεμία με τη δική της γοητεία. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, η Γοτθική Συνοικία (Barri Gotic), πρέπει να επισκεφθείτε, καθώς προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα απολαυστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο. 

Το να μπείτε στα στενά μεσαιωνικά δρομάκια της Γοτθικής Συνοικίας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βαρκελώνη . Θα βρεθείτε βυθισμένοι στην ιστορία, περιτριγυρισμένοι από κτίρια αιώνων, γοητευτικές πλατείες και κρυμμένες αυλές. 

Η γοητεία της Βαρκελώνης επεκτείνεται στις εκπληκτικές μεσογειακές παραλίες της , παρέχοντας μια ιδανική απόδραση από την αστική φασαρία. 

Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τη δελεαστική γαστρονομική σκηνή της , με αρκετά τάπας μπαρ, λαϊκές αγορές και εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin για να ικανοποιούν τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες.

Η τέχνη και ο πολιτισμός ανθίζουν στη Βαρκελώνη, με μια πληθώρα μουσείων, γκαλερί και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που τροφοδοτούν τη δημιουργικότητα και την έμπνευση. 

Για να μην αναφέρουμε ότι η Βαρκελώνη είναι μια πόλη γιορτών και γιορτών , όπου οι ντόπιοι αγκαλιάζουν τις πολιτιστικές τους παραδόσεις με πάθος και ενθουσιασμό.

Ο αθλητισμός κατέχει επίσης ξεχωριστή θέση στην καρδιά της Βαρκελώνης, με το ποδόσφαιρο να είναι ένα πάθος που ενώνει τους κατοίκους του.

Η πόλη φιλοξενεί την FC Barcelona, ??έναν από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο , και η παρακολούθηση ενός αγώνα στο Camp Nou, το εμβληματικό στάδιο του συλλόγου, είναι μια εμπειρία όπως καμία άλλη.

50 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Βαρκελώνη, Ισπανία

Γεγονότα για την ιστορία της Βαρκελώνης

Πανόραμα της αρχαίας ρωμαϊκής πύλης και της Placa Nova, Γοτθική συνοικία Barri, Βαρκελώνη, Ισπανία.

Γεγονός 1: Η Βαρκελώνη ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους οι οποίοι δημιούργησαν μια αποικία με το όνομα Barcino στα τέλη του 1ου αιώνα π.Χ.

Γεγονός 2: Ερείπια ενός πρώιμου οικισμού, συμπεριλαμβανομένων τάφων και κατοικιών που χρονολογούνται παλαιότερα από το 5000 π.Χ., έχουν ανασκαφεί στη γειτονιά El Raval.

Γεγονός 3: Πολλά υπολείμματα του Barcino εξακολουθούν να υπάρχουν σε διάφορες τοποθεσίες της Γοτθικής Συνοικίας της Βαρκελώνης. Μερικά ερείπια διακρίνονται στις υπόγειες εκθέσεις του Μουσείου Ιστορίας της Βαρκελώνης (MUHBA), το οποίο περιλαμβάνει επίσης άλλα μνημεία κληρονομιάς από τη ρωμαϊκή εποχή στη Βαρκελώνη.

Γεγονός 4: Ο μύθος λέει ότι το όνομα Βαρκελώνη είναι η τροποποιημένη εκδοχή του «Barkenlo» (που σημαίνει «αυτό με τα περισσότερα λαχανικά ή καλά φυτά»? το αρχικό όνομα που δόθηκε στην πόλη από Ιβηρικούς αποίκους.

Γεγονός 5: Ορισμένες πηγές προτείνουν ότι η πόλη πήρε το όνομά της από τον Καρχηδόνιο στρατηγό Hamilcar Barca, ο οποίος φέρεται να ίδρυσε την πόλη τον 3ο αιώνα π.Χ.

Γεγονός 6: Μετά τους Ρωμαίους, η Βαρκελώνη καταλήφθηκε από τους Βησιγότθους τον 5ο αιώνα μ.Χ. Αργότερα, κατά τον 8ο αιώνα, η πόλη δέχτηκε εισβολή από τους Μαυριτανούς παραμένοντας υπό τον έλεγχό τους για άλλα 100 χρόνια έως ότου οι Φράγκοι κατέκτησαν ξανά την πόλη.

Γεγονός 7: Η Βαρκελώνη είναι γεμάτη καταφύγια αεροπορικών επιδρομών λόγω του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου που διήρκεσε από το 1936 έως το 1939. Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη και να επισκεφτείτε ένα από αυτά! Το Shelter 307 ( Refugi 307) είναι ένα από τα περισσότερα από 1.000 καταφύγια που χτίστηκαν στην πόλη. Τώρα, είναι μέρος του MUHBA, ενός από τα καλύτερα μουσεία της Βαρκελώνης .

Γεγονότα για τη γεωγραφία και τα φυσικά χαρακτηριστικά της Βαρκελώνης

Εναέρια άποψη της παραλίας Barceloneta, στη Βαρκελώνη, Ισπανία.

Γεγονός 8: Η Βαρκελώνη καλύπτει μια έκταση 39,2 τετραγωνικά μίλια και έχει πληθυσμό 1,62 εκατομμύρια (2018), καθιστώντας την τη μεγαλύτερη πόλη στη Μεσόγειο Θάλασσα και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ισπανία.

Γεγονός 9: Η Βαρκελώνη ψηφίστηκε ως η «καλύτερη παραλιακή πόλη» από το National Geographic.

Γεγονός 10: Η Βαρκελώνη η πρώτη και μοναδική πόλη στον κόσμο που βραβεύτηκε με Βασιλικό Χρυσό Μετάλλιο για την αρχιτεκτονική από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων. Το βραβείο χρονολογείται από το 1848 και αναγνωρίζει την ουσιαστική συμβολή ενός ατόμου ή μιας ομάδας στη διεθνή αρχιτεκτονική.

Γεγονός 11: Υπάρχει ένας αστικός μύθος ότι ο διάσημος Πύργος του Άιφελ, το πιο διάσημο ορόσημο του Παρισιού, υποτίθεται ότι βρισκόταν στη Βαρκελώνη. Δυστυχώς, η Ισπανία απέρριψε το έργο του Gustave Eiffel λόγω του μεγέθους και του κόστους του. Ωστόσο, αυτό είναι ένας αστικός μύθος.

Γεγονός 12: Οι παραλίες της Βαρκελώνης είναι τεχνητές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν παραλίες στη Βαρκελώνη πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Η παραλία της Βαρκελώνης ήταν γεμάτη τοπικές βιομηχανίες μέχρι τότε, αλλά τώρα έχει επτά παραλίες με ακτογραμμή 2,8 μιλίων.

Γεγονός 13: Θεωρούμενη ως μία από τις καλύτερες παραλίες της Βαρκελώνης , η διάσημη παραλία Barceloneta ονομάστηκε επίσης η καλύτερη αστική παραλία στον κόσμο.

Γεγονός 14: Περίπου το 3,5% της επιφάνειας της Βαρκελώνης είναι περιοχές πρασίνου.

Γεγονός 15: Η πόλη φιλοξενεί περίπου 90 πάρκα και κήπους.

Γεγονός 16: Οι μισές εκτάσεις πρασίνου της Βαρκελώνης ανήκουν στο Parc de Collserola. Το πάρκο είναι 22 φορές μεγαλύτερο από το Central Park της Νέας Υόρκης, καθιστώντας το το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο στον κόσμο.

Γεγονός 17: Με 112 μίλια ποδηλατοδρόμων, η Βαρκελώνη είναι μια από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις στον κόσμο.

Γεγονότα για τα αξιοθέατα και τον τουρισμό της Βαρκελώνης

Η Sagrada Familia της Βαρκελώνης περιβάλλεται από ανθισμένα δέντρα την άνοιξη.
Φωτογραφία: Mistervlad/Shutterstock

Γεγονός 18: Το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στη Βαρκελώνη είναι το Μουσείο FC Barcelona, ??με πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο Camp Nou.

Γεγονός 19: Η Barcelona Camp Nou, έδρα του FC Barcelona Club, είναι το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 99.354.

Γεγονός 20: Η FC Barcelona Club είναι η 4η πλουσιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο.

Γεγονός 21: Η Βασιλική La Sagrada Familia δεν είναι μόνο το πιο διάσημο αξιοθέατο στη Βαρκελώνη αλλά και το πιο επισκέψιμο αξιοθέατο στην Ισπανία. Αυτό το διάσημο μνημείο προσελκύει περίπου 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Γεγονός 22: Η Basilica de la Sagrada Familia βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και 140 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί ακόμη και από τις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας (που οι αιγυπτιολόγοι πιστεύουν ότι ολοκληρώθηκαν σε 10-20 χρόνια).

Γεγονός 23: Ο αρχικός αρχιτέκτονας της Sagrada Familia δεν ήταν ο Antoni Gaudi. Ο καθεδρικός ναός σχεδιάστηκε αρχικά από τον Francesco de Paula del Villar και καταλήφθηκε και άλλαξε σημαντικά υπό την ηγεσία του Γκαουντί.

Γεγονός 24: Ο Antoni Gaudi θάφτηκε στη La Sagrada Familia. Πέθανε χτυπημένος από τρόλεϊ στη Βαρκελώνη, ενώ ακόμη εργαζόταν στο έργο της εκκλησίας. Ο αρχιτέκτονας θάφτηκε στο παρεκκλήσι της Παναγίας του Καρμήλου, μέσα στη βασιλική.

Γεγονός 25: Η διάσημη οδός La Rambla της Βαρκελώνης αποτελείται στην πραγματικότητα από πέντε δρόμους: Rambla de Canaletes, Rambla dels Estudis, Rambla de Sant Josep, Rambla dels Caputxins και Rambla de Santa Monica. Γι' αυτό μερικές φορές αποκαλείται «Las Ramblas» (πληθυντικός).

Γεγονός 26: Η Βαρκελώνη φιλοξενεί τον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο στην Ισπανία. Βρίσκεται στο Ciutat Vella (Παλιά Πόλη) της Βαρκελώνης, το Portal de l'Angel είναι ο πιο πολυσύχναστος διάδρομος πεζών της χώρας, με κατά μέσο όρο 150.000 άτομα να περπατούν καθημερινά. Επιπλέον, αυτός ο ακριβός δρόμος είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για ψώνια στη Βαρκελώνη .

Γεγονός 27: Η Βαρκελώνη φιλοξενεί εννέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, που επιλέχθηκαν για την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους αξία. Είναι η Sagrada Familia, το Park Guell, το Palau Guell, το Casa Batllo, το Casa Mila, το Casa Vicens, η Colonia Guell and Gaudi's Crypt, το Palau de la Musica Catalana και το μοντερνιστικό περίβλημα του Hospital de Sant Pau.

Γεγονός 28: Θεωρούμενο ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Βαρκελώνης , το Park Guell είναι στην πραγματικότητα ένα αποτυχημένο οικιστικό έργο. Το πάρκο ανατέθηκε ως συγκρότημα κατοικιών από τον πλούσιο βιομήχανο Eusebi Guell για την αριστοκρατία της Βαρκελώνης. Λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής ολοκληρώθηκαν μόνο δύο κατοικίες και το πάρκο.

Γεγονός 29: Προσελκύοντας περισσότερους από 27 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, η Βαρκελώνη είναι η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ισπανία. Έρχεται στην 8η θέση στην κατάταξη των πόλεων με τις περισσότερες επισκέψεις της Ευρώπης.

Γεγονός 30: Το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης (Βαρκελώνη-Αεροδρόμιο Ελ Πρατ) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ισπανία και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στις ακτές της Μεσογείου.

Γεγονός 31: Το πρώτο μαγικό κατάστημα και μουσείο μαγείας στον κόσμο, το Teatro Museo El Rei de la Magia, ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη το 1881.

Γεγονός 32: Το Museo Picasso (Μουσείο Πικάσο) στη Βαρκελώνη, διαθέτει 3500 έργα τέχνης του Pablo Picasso, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης του Κυβιστή στον κόσμο.

Γεγονός 33: Το κέντρο υπερυπολογιστών της Βαρκελώνης φιλοξενεί τον MareNostrum, τον μεγαλύτερο υπερυπολογιστή στη Νότια Ευρώπη και τον 93ο ταχύτερο στον κόσμο. Αυτός ο υπολογιστής έχει μέγιστη απόδοση 314 εκατομμύρια δισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο!

Γεγονός 34: Το πραγματικό όνομα του καθεδρικού ναού της Βαρκελώνης είναι ο Καθεδρικός Ναός του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Ευλαλίας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο καθεδρικός ναός αποτίει φόρο τιμής στον συνπολιούχο άγιο της Βαρκελώνης, Eulalia.

Γεγονότα για τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής της Βαρκελώνης

Βαρκελώνη, ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ - 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Εμφάνιση Castell στις 14 Απριλίου 2013 στη Βαρκελώνη, Καταλονία.  Οι καλλιτέχνες του Castellers de Barcelona δείχνουν κατά τη διάρκεια του Can Jorba στο avinguda Portal del Angel.
Φωτογραφία: BearFotos/Shutterstock

Γεγονός 35: Η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα της Καταλονίας, μιας αυτόνομης κοινότητας της Ισπανίας.

Γεγονός 36: Η Καταλονία είναι γνωστή για την ισχυρή περιφερειακή της ταυτότητα καθώς και για το κίνημα ανεξαρτησίας.

Γεγονός 37: Υπάρχουν δύο επίσημες γλώσσες στη Βαρκελώνη: η καταλανική και η ισπανική. Η πλειοψηφία των κατοίκων της Βαρκελώνης θεωρούν τους εαυτούς τους πλήρως δίγλωσσους.

Γεγονός 38: Σύμφωνα με το νόμο, οι δάσκαλοι, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πρέπει να γνωρίζουν πώς να μιλούν καταλανικά.

Γεγονός 39: Από το 1939-1975, κατά την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας υπό τον Φράνκο, τα Καταλανικά ήταν απαγορευμένα. Ακόμη και οι τηλεφωνικές κλήσεις έπρεπε να πραγματοποιούνται στα ισπανικά.

Γεγονός 40: Παρόλο που η Ισπανία είναι δημοφιλής για τους χορούς φλαμένκο της, η καταλανική περιοχή έχει τον δικό της παραδοσιακό χορό – τη Sardana.

Γεγονός 41: Στις 23 Απριλίου, η Βαρκελώνη γιορτάζει τον Άγιο Γεώργιο, τον πολιούχο της Καταλονίας. Την ημέρα του Αγίου Γεωργίου (La Diada de Sant Jordi), είναι παράδοση για τα ζευγάρια να ανταλλάσσουν δώρα: οι άντρες λαμβάνουν ένα βιβλίο και οι γυναίκες ένα τριαντάφυλλο. Όχι τυχαία, η ημέρα είναι επίσης γνωστή ως El Dia de los Amantes (Ημέρα των Εραστών).

Γεγονός 42: Αρκετοί διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο Salvador Dali, ο Joan Miro και ο Antoni Gaudi γεννήθηκαν στην Καταλονία.

Γεγονός 43: Γεννημένος στη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία, ο Πικάσο έχει ρίζες στη Βαρκελώνη. Ο Πάμπλο Πικάσο πέρασε στην πραγματικότητα τα διαμορφωτικά του χρόνια στη Βαρκελώνη και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της.

Γεγονός 44: Το πιο διάσημο φεστιβάλ στη Βαρκελώνη είναι το Fiestas de La Merce. Ο εορτασμός που πραγματοποιείται προς τιμήν του Mare de Deu de la Merce, του προστάτη της Βαρκελώνης, πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο και διαρκεί περίπου 5 ημέρες.

Γεγονότα για το φαγητό της Βαρκελώνης

Tapas στη Βαρκελώνη, Ισπανία.

Γεγονός 45: Επί του παρόντος, υπάρχουν 26 εστιατόρια με αστέρι Michelin στη Βαρκελώνη. Μερικά από αυτά τα δημοφιλή εστιατόρια με αστέρι Michelin είναι τα Roca Moo, Lasarte, Abac, Angle, Moments και Enoteca, για να αναφέρουμε μερικά.

Γεγονός 46: Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η παέγια δεν προέρχεται από τη Βαρκελώνη. Αυτό το διάσημο ισπανικό πιάτο επινοήθηκε στην πραγματικότητα στη Βαλένθια της Ανατολικής Ισπανίας.

Γεγονός 47: Η Βαρκελώνη είναι γνωστή για την κουλτούρα της τάπας, όπου μοιράζονται μικρά πιάτα με διάφορα πιάτα μεταξύ φίλων και συγγενών. Αυτή η παράδοση ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση, την εξερεύνηση διαφορετικών γεύσεων και τη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας.

Γεγονός 48: Τα παραδοσιακά καταλανικά πιάτα περιλαμβάνουν pa amb tomaquet (ψωμί τριμμένο με ντομάτα και ελαιόλαδο), botifarra (καταλανικό λουκάνικο) και calcots (ψητά φρέσκα κρεμμυδάκια).

Γεγονός 49: Οι αγορές τροφίμων της Βαρκελώνης είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού. Το πιο διάσημο είναι το La Boqueria, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τη La Rambla. Αυτές οι πολυσύχναστες αγορές προσφέρουν μια πολύχρωμη ποικιλία από φρέσκα προϊόντα, τοπικές λιχουδιές, μπαχαρικά και πολλά άλλα.

Γεγονός 50: Η Βαρκελώνη έχει το δικό της μοναδικό επιδόρπιο που ονομάζεται crema catalana, το οποίο μοιάζει με την κρεμ μπρουλέ. Ωστόσο, η πόλη φημίζεται και για μια άλλη γλυκιά απόλαυση που ονομάζεται xuixos. Αυτά τα απολαυστικά αρτοσκευάσματα είναι γεμάτα με κρέμα καταλάνα ή άλλες γλυκές γεμίσεις και είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε για τους λάτρεις των γλυκών.

Γεγονός 51: Το Cava, ένα αφρώδες κρασί παρόμοιο με τη σαμπάνια, παράγεται στην κοντινή περιοχή Penedes. Η Βαρκελώνη έχει αγκαλιάσει την κάβα ως το εορταστικό ποτό της επιλογής της και θα τη βρείτε ευρέως διαθέσιμη σε όλη την πόλη για τοστ για ειδικές περιστάσεις.

FAQ

Τι ενδιαφέρον έχει η Μπαρτσελόνα;

Ο συνδυασμός ιστορίας, τέχνης, αρχιτεκτονικής, ζωντανής κουλτούρας, γαστρονομικών απολαύσεων και η δυναμική ζωή της πόλης της Βαρκελώνης την καθιστούν έναν ατελείωτα συναρπαστικό προορισμό.

Τι είναι ένα επιπλέον γεγονός για την Μπαρτσελόνα;

5 διασκεδαστικά γεγονότα για τη Βαρκελώνη, Ισπανία:

  • Η Βαρκελώνη είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Μεσόγειο Θάλασσα και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.
  • Η Βαρκελώνη έχει ψηφιστεί ως η «καλύτερη παραλιακή πόλη» στον κόσμο.
  • Η Βαρκελώνη φιλοξενεί εννέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
  • Οι παραλίες της Βαρκελώνης είναι τεχνητές.
  • Η Βαρκελώνη είναι μια από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις στον κόσμο.

Σε τι φημίζεται η Μπαρτσελόνα;

Η Βαρκελώνη φημίζεται για την εκπληκτική αρχιτεκτονική της, την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της, τις ηλιόλουστες παραλίες και τη δελεαστική κουζίνα της.

 

 

Πηγή: https://www.cuddlynest.com/blog/barcelona-facts/

Διαβάστε επίσης

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Διήμερο συνέδριο στο Ζάππειο για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις, 6 - 7 ΔεκεμβρίουΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 6 - 7 Δεκεμβρίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο,   στο πλαίσιο της 10ης Athens International Tourism Culture Expo , το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστήμ...

WSJ: Η πόλη που εξαιτίας των Airbnb κινδυνεύει να μείνει χωρίς κατοίκουςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στη Φλωρεντία αυξήθηκαν εκρηκτικά τα τελευταία χρόνια, ωθώντας στα ύψη τα ενοίκια και «διώχνοντας» τους κατοίκους, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Wal...

«Τουρισμός για Όλους»: Νέος κύκλος για περισσότερους δικαιούχουςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Προγραμματική Συμφωνία για τον Β’ κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» υπεγράφη χθες από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο νέος ...

"Τουρισμός για Όλους": Σε περισσότερους δικαιούχους  - Η πλατφόρμα ανοίγει τον ΙανουάριοαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους προβλέπει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», για την έναρξη του οποίου σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υπέ...

«Διψασμένοι» για εκδρομές οι Βορειοελλαδίτες - Περισσότεροι κατά 25% οι εκδρομείς των εορτών ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανάσες ξεγνοιασιάς από την καθημερινότητα έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν για τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων οι Βορειοελλαδίτες εκδρομείς, οι οποίοι α...

ΠΟΞ: Έντονη αντίδραση για τις ρυθμίσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση και το τέλος ανθεκτικότηταςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την έντονη διαφωνία της για τις ρυθμίσεις σχετικά με το  "τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση"  και για τις  βραχυχρόνιες μισθώσεις,  που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσ...

"O τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας": Μεγάλη επιτυχία της 11ης Γενικής Συνέλευσης του ΞΕΕ - Οι προβληματισμοί - Τα συμπεράσματαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με αθρόα συμμετοχή από πλευράς ξενοδόχων, διενεργήθηκε η 11 η  Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας το περασμένο Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo,...

"Θα κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο φιλοξενίας": Όλγα Κεφαλογιάννη στη Γ.Συνέλευση του ΞΕΕΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο όραμα ,τους στόχους και τις δράσεις για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία εγκαινίασε την έκθεση XENIA 2023 και μίλησε...

Συστάσεις της Booking.com σε ξενοδοχεία και καταλύματα | Πώς θα αξιοποιήσετε τις ταξιδιωτικές τάσεις του 2024ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πηγή φωτο: pixabay.com Συστάσεις στους ξενοδόχους και τα τουριστικά καταλύματα όλων των τύπων να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ταξιδιωτικές τάσεις, που ανέδειξε η έρευνά της για το 2024...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού θα διευκολύνει τις επενδύσεις στις τουριστικές υποδομές της χώραςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τη συνεισφορά του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) στον ελληνικό Τουρισμό εξήρε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα της 11ης τακτικής γενικής συνέλευσης του...