ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Δήμο Σπετσών: Φωτίζοντας τον Δρόμο προς την Ισότητα και τον Σεβασμό

Σε έναν κόσμο όπου η ισότητα των φύλων και ο σεβασμός προς κάθε άτομο θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτοι πυλώνες, ο Δήμος Σπετσών παίρνει πρωτοβουλίες που υπογραμμίζουν τη δέσμευσή του στις αρχές αυτές, ειδικότερα στην ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία μας, επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου.

 

 

 

"Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σηματοδοτεί μια ευκαιρία να τιμήσουμε τις επιτυχίες των γυναικών, ενώ παράλληλα αναγνωρίζουμε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον αγώνα για ισότητα.

 

Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτής της ημέρας, ο Δήμος Σπετσών ανέλαβε σημαντικές δράσεις.

 

Με τιμή φωτίσαμε το κτίριο του Δημαρχείου μας σε πορτοκαλί χρώμα, ένα δυνατό σύμβολο της παγκόσμιας καμπάνιας κατά της βίας προς τις γυναίκες. Αυτή η πράξη στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και υποστήριξης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί ή βιώνουν βία, και ενισχύει την επιθυμία μας για μια κοινωνία όπου η ασφάλεια και η ισότητα είναι προσβάσιμες για όλες και όλους.

 

Από τις πρωινές ώρες, χαρίσαμε λουλούδια σε όλες τις εργαζόμενες του Δήμου μας. Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα μικρό, αλλά ισχυρό, σύμβολο εκτίμησης και σεβασμού προς τις γυναίκες που συνεισφέρουν καθημερινά στον ομαλό λειτουργικό ρόλο και την ανάπτυξη του νησιου μας . Είναι μια υπενθύμιση της αξίας που έχει η συμβολή τους και της ανάγκης για μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία.

 

Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και η επαναστατική σημαία των Σπετσών για την Ηρωϊδα Καπετάνισσα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο δημαρχείο του νησιού.

 

 

Ο Δήμος Σπετσών πιστεύει στη δύναμη των συμβολισμών αλλά και των πρακτικών για την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης και την προώθηση της ισότητας των φύλων. Σε αυτό το πνεύμα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου κάθε γυναίκα και κορίτσι μπορεί να αναπτυχθεί ελεύθερα, μακριά από κάθε μορφή διάκρισης ή βίας.

 

Σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας με όλες τις γυναίκες , που μάχονται για την καταπολέμηση των αδικιών που εξακολουθούν να υφίστανται. Μόνο μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου ο σεβασμός, η ασφάλεια, και η ισότητα δεν είναι απλώς ιδεώδη, αλλά πραγματικότητα για όλους και όλες.”

 

Η Δήμαρχος Σπετσών Ευγενία Φραγγιά έστειλε πρόσκληση προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να πραγματοποιηθεί η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ το καλοκαίρι στο νησί.

 

Είναι γεγονός ότι στο νησί των Σπετσών ο Δήμος έχει στις άμεσες προτεραιότητες το θέμα της ισότητας των φύλων, με συνεχή δράση και προσπάθεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την προώθηση των ευκαιριών για τις γυναίκες του νησιού.

 

 

 

Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σπετσών, ένα ευρύτερο φόρουμ αφιερωμένο στην ενδυνάμωση και την προαγωγή της ισότητας των φύλων.

 

Η συνεδρίαση, που είχε ως άξονα τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, περιλάμβανε μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που θα υλοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, σε στενή συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών.

 

 

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που ανακοινώθηκαν είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων που εστιάζουν στην αυτοεκτίμηση, την επαγγελματική ανάπτυξη και την προσωπική ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς και προγράμματα μεντορίας και υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας.

 

Η Πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής, εξέφρασαν την αφοσίωσή τους στην ισότητα των φύλων, τόνισαν την ανάγκη για συνεχή δράση και προσπάθεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την προώθηση των ευκαιριών για τις γυναίκες του νησιού.

 

Η συνεδρίαση αυτή και οι προγραμματιζόμενες δράσεις αντανακλούν τη βαθιά πεποίθηση του Δήμου Σπετσών ότι η ισότητα των φύλων αποτελεί βασικό πυλώνα για μια δίκαιη και αναπτυσσόμενη κοινωνία.

 

 

 

 

Καταλήγοντας, η Δήμαρχος Ευγενία Φραγγιά έστειλε πρόσκληση προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για την πραγματοποίηση της επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ το καλοκαίρι στο νησί υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το όραμα ενός ισότιμου και αλληλέγγυου κοινωνικού πλαισίου για όλους τους κατοίκους του νησιού.

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι στις πρόσφατες εκλογές στον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, επανεξελέγη Πρόεδρος η διακεκριμένη συγγραφέας Άννα Τσεκούρα, που προεδρεύει με μεγάλη επιτυχία του υποδειγματικού συλλόγου επί 10 χρόνια και μαζί της εξελέγη μια ομάδα επίσης δραστήριων και εκλεκτών γυναικών του νησιού.

 

Πρόκειται για μία δικαίωση για τις ιδέες το έργο, την πολλή σκληρή δουλειά και την δράση της Προέδρου και των Γυναικών του Συλλόγου, που έχει επικοινωνήσει το έργο του σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Δήμος Σπετσών: Εργασίες Αναβάθμισης και Ασφάλειας στο Νησί των Σπετσών (φωτογραφίες)ΣΠΕΤΣΕΣ

Ο Δήμος Σπετσών ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ολοκλήρωση σημαντικών εργασιών αναβάθμισης και ασφάλειας στο νησί, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε διάφορες τοποθεσίες, με ...

Δήμος Σπετσών: Πρόοδος Εργασιών στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)ΣΠΕΤΣΕΣ

Από τον Δήμο Σπετσών εκδόθηκε απόψε η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:     Η διοίκηση του Δήμου Σπετσών ενημερώνει τους κατοίκους για την πρόοδο των εργασιών στον ΣΜΑ, που αποτελεί...

Σπέτσες: Ένα νησί εργοτάξιο σε 30 εκπληκτικές φωτογραφίες σαν “backstage” λίγο πριν την πάντα συναρπαστική εμφάνιση του!ΣΠΕΤΣΕΣ

Φουλ σε όλα ο Δήμος Σπετσών, οι άνθρωποι των τεχνικών συνεργείων, τα μηχανήματα τους, και οι περίφημοι τεχνίτες των υπέροχων βοτσαλωτών του νησιού για την ολοκλήρωση του μεγάλου έρ...

Σπέτσες: Εθελοντές και αιρετοί καθάρισαν το προαύλιο του Γυμνασίου και την κεντρική παιδική χαρά του νησιού ΣΠΕΤΣΕΣ

Οι Αιρετοί καθώς και τα μέλη της ομάδας «ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ», Ενώνουν Δυνάμεις τους για τον Καθαρισμό του 1ου Γυμνασίου και της κεντρικής Παιδικής Χαράς των Σπετσών!   ...

Βρετανική εφημερίδα Independent: Στις επαναστάτριες της παγκόσμιας Ιστορίας η ΜπουμπουλίναΣΠΕΤΣΕΣ

Εννιά από τις πιο δυναμικές και σκληροτράχηλες γυναίκες στην παγκόσμια ιστορία παρουσίασε σε αφιέρωμά της, η βρετανική εφημερίδα Independent.  Ανάμεσα τους και η ηρωίδα της ελληνικ...

Θερμή υποδοχή στις Σπέτσες του νέου λιμενάρχη του νησιού αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Μαριδάκη (φωτογραφίες)ΣΠΕΤΣΕΣ

"Μια νέα εποχή για τον λιμένα των Σπετσών" σηματοδοτεί η άφιξη του νέου λιμενάρχη του νησιού αντιπλοίαρχου Παναγιώτη Μαριδάκη, όπως επισήμανε κατά την θερμή υποδοχή του χθες στο νη...

Δήμος Σπετσών: Συναρπαστικό πρόγραμμα Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας το τριήμερο!ΣΠΕΤΣΕΣ

Φανταστικά παιχνίδια, αποκριάτικα πάρτι και γιορτές, καρναβαλικές παρελάσεις, χοροί και άλλες υπέροχες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Αποκριάς 2024 ...