ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών

Ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως φέρουν οι αστυνομικοί που είχαν βάρδια στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων όταν τους ζητήθηκε βοήθεια από την 28χρονη λίγο πριν τελικά την σκοτώσει ο πρώην σύντροφος της, θα αναζητήσει η Εισαγγελία.

 

Με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος , διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αστυνομικών του επίμαχου Τμήματος, προς το οποίο κατέφυγε το θύμα για να ζητήσει προστασία από τον πρώην σύντροφο της, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποτρέψει το μοιραίο τέλος της.

 

Ο κ. Ελευθεριάνος αφού μελέτησε τη δικογραφία για την δολοφονίας της γυναίκας , μερικά μέτρα μακριά από το Τμήμα όπου φαίνεται να είχε ζητήσει περιπολικό να την πάει στο σπίτι της , ζητά να ερευνηθεί αν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

 

Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει πριν αποφανθεί για την υπόθεση και το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργείται για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς.

 

Όσο αφορά το έγκλημα σε βάρος της γυναίκας , ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του δράστη για ανθρωποκτονία από πρόθεση , παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για δική του χρήση.

 

 

Τι αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ 

 

Διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα συνέβησαν σχετικά με τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, δίνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ με σημερινή ανακοίνωσή του.

 

Ειδικότερα, αναφέρει:"Στις 22:10, χθες, η 28χρονη μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια ημέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της. Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της".

 

Όσον αφορά στα όσα συνέβησαν μετά την αποχώρηση του θύματος από το Α.Τ, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σημειώνει:"Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Αμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε. Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών".

 

Επίσης, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι "από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση. Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

 

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

 

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button)".

 

Τέλος, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι "από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση".

 

Για βιαιοπραγία και βιασμό είχε μηνύσει η 28χρονη τον 39χρονο πρώην σύντροφό της

 

Η 28χρονη που τραυματίστηκε θανάσιμα, αργά χθες το βράδυ, λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όταν της επέφερε μαχαιριές ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του, το 2020, για βιαιοπραγία και βιασμό.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, η άτυχη γυναίκα πήγε αργά το βράδυ στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από ένα φίλο της,για να καταγγείλει τον φερόμενο ως δράστη, επειδή την παρενοχλούσε. Στη συνέχεια ζήτησε αστυνομική προστασία προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Η αξιωματικός Υπηρεσίας της είπε να περιμένει μέσα στο Α.Τ., προκειμένου να καλέσει ένα περιπολικό.

 

Η 28χρονη όμως, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, δεν περίμενε και αμέσως μετά βγήκε έξω από το Α.Τ., μαζί με το άτομο που την συνόδευε. Παράλληλα, κάλεσε η ίδια από το κινητό τηλέφωνό της το κέντρο της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να πάει ένα περιπολικό στο σημείο. Την ώρα που μιλούσε με το «100», ο 39χρονος, που παραμόνευε, της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε, ενώ ο φίλος της δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αμέσως μετά, ο φερόμενος ως δράστης αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο, και με τη συνοδεία αστυνομικών, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

 

Σημειώνεται, ότι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στο ΕΠΑΛ Άμφισσας – Εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια διακομίστηκαν στο νοσοκομείοΕλλάδα

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρις το μεσημέρι της Δευτέρας (2/2) σε χώρο του ΕΠΑΛ Άμφισσας. Το κτήριο τυλιχθηκε στους καπνούς, με αποτέλεσμα εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια να εμφανίσουν ανα...

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τι λέει η ΕΛΑΣ για το έγκλημα – Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο ο δράστηςΕλλάδα

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία έξω ακριβώς από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων .  Η άτυχη 28χρονη δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της μόλις β...

Από τα 1100 μ. «ανέβηκε» στα 1900 μ. η φωτιά στα Πιέρια όρη που μαίνεται για τρίτη ημέρα Ελλάδα

«Η φωτιά ξεκίνησε στα Πιέρια Όρη πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι, και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα σχεδόν στα όρ...

Νοτοπούλου για τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Αμείλικτα τα ερωτήματα για τη στάση της ΑστυνομίαςΕλλάδα

«Πόσες ακόμη Γυναίκες θύματα Έμφυλης Βίας πρέπει να θρηνήσουμε μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα;», ρωτά η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπ...

Δ. Μιχαηλίδου: Η απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στον τουριστικό κλάδο, βασικό μέλημά μαςΕλλάδα

«Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί σημαντικό κρίκο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μέλημά μας είναι οι εργαζόμενοί του να λαμβάνουν το "μέρισμα" που τους αναλογεί από την ανάπτ...