ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε αλλά αποκλείστηκε...

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου επικράτησε με μόλις επτά πόντους διαφορά επί των Τσέχων αλλά δεν έφτασε το «μαγικό 12» που χρειαζόταν για να περάσει στα προημιτελικά.

 

Από την αρχή του αγώνα με τους Τσέχους το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), η Εθνική μας έπαιζε αντίπαλη με το «μείον 12»: νίκη με τόσους πόντους διαφορά χρειαζόταν για να περάσει αυτή στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ της Κίνας.

 

Τελικά νίκησε με επτά πόντους διαφορά και έτσι η Τσεχία βρέθηκε να πανηγυρίζει έχοντας χάσει και η Ελλάδα να βυθίζεται στην κατάθλιψη έχοντας παλέψει και κερδίσει…

 

Για την Εθνική Ελλάδος μπορεί να αποτελούν μια κάποια δικαιολογία τα σφυρίγματα των διαιτητών, κυρίως ως προς την αντιμετώπιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο –δεν είναι τυχαίο ότι μετά το τέλος του ματς ο MVP του ΝΒΑ διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητικό τρίο.

 

Ηταν αποφάσεις που εκεί όπου η Ελλάδα είχε αγγίξει το μαγικό «12» –όταν προηγηθήκαμε 53-65, 6:47? πριν τη λήξη– της στέρησαν την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω και έδωσαν στους Τσέχους να μειώσουν.

 

Ομως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι σε ένα τόσο κρίσιμο ματς οι παίκτες μας έχασαν τόσες ελεύθερες βολές, ενώ στον αντίποδα οι Τσέχοι αποδείχτηκαν εξαιρετικά εύστοχοι από τη γραμμή του φάουλ.

 

Δεν αποτελεί δικαιολογία ότι στο πρώτο ημίχρονο οι Ελληνες πήραν 10 ριμπάουντ λιγότερα από τους αντιπάλους τους και έτσι είχαν έπειτα μόλις ένα 20λεπτο στο β’ μέρος του αγώνα για να χτίσουν την ευρεία νίκη που χρειάζονταν.

Στο ημίχρονο η Ελλάδα έχανε 33-32.

 

Πηγή: Protagon.gr

Διαβάστε επίσης

Όμιλος ΕΛΠΕ: Υπερήφανος Χρυσός Χορηγός στους «2ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες - Πάτρα 2019»Οικονομία

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη των Αθλητικών ιδεωδών και του «Ευ Αγωνίζεσθαι», μέσα από την έμπρακτη υποστήριξη συλλόγων, φορέων, αθλητών, αλλά και με...

Μουντομπάσκετ 2019: Και τώρα οι ΗΠΑ - Εκανε το χρέος της η Ελλάδα με Νέα ΖηλανδίαΑθλητικά

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του νίκησαν 103-97 και σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα αναμετρηθούν με την team USA και την Τσεχία   Εστω κι αν οι αγωνιστικ...

20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ολοκλήρωση του γηπέδου Νέας ΦιλαδέλφειαςΕλλάδα

Περιφέρεια και Ερασιτεχνική ΑΕΚ υπέγραψαν σήμερα την Προγραμματική Σύμβαση Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας, με χρηματοδότηση ύψους ...