ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

UCL: Τελικός αξίας 1,584 δισ. ευρώ και 244 χρόνων ιστορίας

Διακόσια σαράντα τέσσερα (244) χρόνια Ιστορίας, όσα αθροίζουν συνολικά Μάντσεστερ Σίτι (129/έτος ίδρυσης 1894) και Ίντερ (115/έτος ίδρυσης 1908), ...συναντώνται στην Κωνσταντινούπολη και το «Ataturk Olympic Stadium», το γήπεδο που επελέγη από την UEFA να φιλοξενήσει (10/6, 22:00) τον 68o τελικό του Kυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League.
 Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ένας από τους επτά ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο ως παίκτες και ως προπονητές, θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τη Μάντσεστερ Σίτι, στην προσπάθειά της για τον πρώτο τίτλο της στην κορυφαία διοργάνωση.
 Απέναντι στη ομάδα-όνειρο του Πεπ Γκουαρντιόλα  θα βρίσκεται η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι, η οποία με τη σειρά της θα επιχειρήσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου για 4η φορά στην ιστορία της, πρώτη μετά το 2010, όταν είχε πανηγύρισε το «τρεμπλ» με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της.
 Ένας τελικός, ο οποίος θα προβληθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, με συνολική αξία 1,584 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt: στα 1,05 δισεκατομμύρια ευρώ η Μάντσεστερ Σίτι, στα 534,45 εκατ. ευρώ η Ίντερ.
 Δύο ομάδες με σχεδόν ίδιο μέσο όρο ηλικίας (27,6 η Μάντσεστερ Σίτι και 28,9 η Ίντερ ), με πολλούς ξένους στο ρόστερ τους (17 η Μάντσεστερ Σίτι και 16 η Ίντερ ), αλλά και γεμάτες από διεθνείς (18 η Μάντσεστερ Σίτι και 16 η Ίντερ ).
 Οι Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ θα διεκδικήσουν ένα τρόπαιο που έχει ύψος 73,5 εκατοστά και ζυγίζει 7,5 κιλά, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουν τα 90΄ της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ενώ φυσικά θα υπάρχει VAR.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρειάστηκε να εκτελέσει δύο φορές το ίδιο πέναλτι ο Εμπαπέ, για να κερδίσει η Γαλλία 1-0 την ΕλλάδαΑθλητικά

Για 50 λεπτά η Εθνική ομάδα είχε φέρει το παιχνίδι με τη Γαλλία στα μέτρα της, κι ας έπαιζε στο γεμάτο «Σταντ ντε Φρανς» απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2018 και φιναλίστ τ...

Φαντασμαγορική φιέστα για τους «ερυθρόλευκους» κατακτητές της κορυφήςΑθλητικά

Ένα φινάλε άξιο μίας εκ των κορυφαίων σεζόν στην Ιστορία του Ολυμπιακού, στο κατάμεστο ΣΕΦ από τους φιλάθλους του, έζησαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του το βράδυ του Σαββά...

Τέλος εποχής: Ανακοίνωσε με δάκρυα την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς!Αθλητικά

Συγκλονιστικές στιγμές στο «Σαν Σίρο» μετά τη νίκη της Μίλαν επί της Ελλάς Βερόνα! Όπως ήταν γνωστό ο σπουδαίος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα βραβευόταν από τη διοίκηση των «ροσονέρι» για...