ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να αχρηστεύσει τις παγίδες αστικών κομμάτων

«Και στην Κατερίνη, στην Πιερία, όπως σε όλη τη χώρα, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, μπορούν να αχρηστεύσουν τις παγίδες που στήνουν ξανά τα κόμματα του κατεστημένου, σύσσωμα τα αστικά επιτελεία, και να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής, στην Κατερίνη. 

Είπε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «με μοιρασμένους ρόλους» επιχειρούν να διαμορφώσουν «συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για το λαό.».

Πρόσθεσε ότι «τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συνέπρατταν με τη ΝΔ, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα και τώρα προεκλογικά ζώστηκαν τα φυσεκλίκια» με τον ΣΥΡΙΖΑ να «εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη βουλή λίγο πριν τις εκλογές, ενώ στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.». 

«Γι' αυτό οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, πρέπει να απορρίψουν τους εκβιασμούς, να κάψουν τα αντιλαϊκά σενάρια!» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών εάν πρέπει να δυναμώσουν τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ή αν πρέπει να γίνει πιο δυνατός ο λαός και το κίνημά του, να απαντήσουν: Δυνατός ο λαός, δυνατό το ΚΚΕ!».

Αναφερόμενος στην «κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία στην Ουκρανία, με κίνδυνο να συμπαρασύρει επικίνδυνα και τι δική μας χώρα», στην σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας «για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία» και στον κίνδυνο μιας νέας ευρωπαϊκής καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, «η οποία -παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις- δεν πρόκειται να αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική οικονομία», σημείωσε ότι είναι αποδείξεις πως «το σύστημα της εκμετάλλευσης, περνάει κι αυτό τα ζόρια του, που τελικά τα πληρώνουν οι λαοί.». 

«Ζόρια για το σύστημα σημαίνει και νέες δυνατότητες για το λαό και το κίνημά του» επισήμανε, στη συνέχεια, προσθέτοντας «αυτοί που έχουν την εξουσία, ανησυχούν μη τυχόν ξεσπάσουν κοινωνικές εκρήξεις, φοβούνται την άνοδο της ταξικής πάλης και επιδιώκουν «σταθερές» -όπως τις λένε- κυβερνήσεις που θα τις έχουν του χεριού τους.». 

«Εκεί που το σύστημα νιώθει φόβο κι ανησυχία, οι λαοί πρέπει να δουν την δική τους ελπίδα και προοπτική. Κι αυτή την ελπίδα, αυτή την προοπτική, φωτίζει στη χώρα μας, με την πάλη του, το ΚΚΕ» τόνισε. 

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι στο «στόχο μιας κυβερνητικής σταθερότητας «για τους πάνω», συναντιούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», όμως «αυτή η δική τους σταθερότητα, σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό.».

Όπως εξήγησε όλες αυτές οι κυβερνήσεις «αυτοδύναμες ή συνεργασίας κινούνται στις ίδιες ράγες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των δεσμεύσεων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κι αυτός ο δρόμος, όπως έχει αποδειχτεί, είναι μόνιμα φαρδύς - πλατύς μόνο για τα κέρδη και τα προνόμια του κεφαλαίου, αλλά είναι πολύ στενός, ασφυκτικός, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης «η -όπου να ‘ναι- ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της ελληνικής οικονομίας», για τα οποία κομπάζει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, είναι το αποτέλεσμα της συνέχισης, διατήρησης και κλιμάκωσης της επίθεσης σε όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων».
Είπε ότι οι «καθηλωμένοι μισθοί πείνας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βελτιωθούν με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που προεκλογικά εξήγγειλε ο Μητσοτάκης, γιατί εκτός των άλλων, αυτή τη μικρή αύξηση την έχει ήδη φάει η μαρμάγκα της ακρίβειας.».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και οι επενδύσεις, είναι το αποτέλεσμα της προκλητικής στήριξης του κεφαλαίου με νέα κίνητρα και προνόμια, όπως η μείωση της φορολογίας του και των ασφαλιστικών εισφορών που τα φορτώνεται ο λαός.». 

Ανέφερε ότι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης συνοδεύονται από νέα βάρη και προαπαιτούμενα στις πλάτες του λαού. «Πέρα από το ότι η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνουν μέχρι και 33% αύξηση στους τόκους των δανείων τους, με κίνδυνο να απογειωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας» συμπλήρωσε. 

Σημείωσε, επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα, ότι και στην Πιερία από την καπιταλιστική ανάπτυξη «η οποία, ούτε για όλους μπορεί να είναι, ούτε δίκαιη» χάνουν οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, τα λαϊκά στρώματα και τόνισε:

«Όσο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ, θα μαλώνουν για το ποιός θα εγγυηθεί καλύτερα τους ρυθμούς ανάπτυξης, ποιοι κλάδοι της οικονομίας πρέπει να στηριχτούν, πώς πρέπει να μοιραστούν τα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης, το ΚΚΕ θα αποκαλύπτει τον ταξικό, βαθιά άδικο χαρακτήρα αυτής τους της ανάπτυξης.».

Είπε ότι το ΚΚΕ «θα μπαίνει μπροστά για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις,  για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, όπως ο νόμος Χατζηδάκη και άλλοι, θα αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, θα μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια, για προσλήψεις γιατρών, για εξοπλισμό σε υποδομές, για να πάψει η υγεία του λαού και το φάρμακο, να είναι εμπορεύματα και να υπάρχουν τόσο μεγάλες ελλείψεις.».

Ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για την ανασφάλεια που προξενεί στο λαό η μετατροπή της χώρας σε «απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο» και για την κλιμάκωση της «ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία», σημειώνοντας ότι «κλιμάκωση με απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες συνέπειες είναι και η επικείμενη αποστολή γερμανικών και αμερικανικών αρμάτων μάχης.». 

«Σε αυτές τις συνθήκες, η προοπτική από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, δεν είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή που εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους, αλλά μόνον η απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Και γι' αυτό βέβαια μιλάει καθαρά μόνο το ΚΚΕ που σταθερά αποκαλύπτει τι σημαίνει για το λαό και το μέλλον του η υλοποίηση των σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που για λογαριασμό της γεωπολιτικής αναβάθμισης της αστικής τάξης αναλαμβάνει να τρέξει η εκάστοτε κυβέρνηση» υπογράμμισε. 

Είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν όταν ισχυρίζονται ότι «η επιλογή αυτή αποτελεί δήθεν ασπίδα προστασίας απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας».

Ο Δ. Κουτσούμπας ότι ταυτόχρονα με την εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, «τρέχουν οι διεργασίες σε Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία να θέτει επίμονα τις απαράδεκτες αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και μιλά για «Γαλάζια Πατρίδα»...».

«Το τι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται, κυρίως για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, από τα παζάρια που είναι σε εξέλιξη, φαίνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τα νησιά του Αιγαίου «ΝΑΤΟϊκά νησιά»! Είναι μια άλλη διατύπωση, αυτού που είχε πει -χωρίς να μιλήσει διπλωματικά- ο Τσίπρας, ότι στη θάλασσα του Αιγαίου δεν υπάρχουν σύνορα...» σημείωσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, είπε ότι «η κάθε κυβέρνηση, παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και συνεχίζει την αντιλαϊκή πορεία από κει που την άφησε η προηγούμενη.».

«Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα να πουν όλοι: «Φτάνει ως εδώ! Δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος». Κι αυτό το «φτάνει ως εδώ», σήμερα μεταφράζεται μόνο με συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και στις εκλογές γράφεται μόνο με ΚΚΕ δυνατό!» τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΠΣ: Ισχυρή σύσταση για περιορισμό άσκοπων μετακινήσεων εν όψει κακοκαιρίαςΕλλάδα

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες ενόψει της κακοκαιρίας με την ονομασία BARBARA/ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ που αναμένεται να επηρεάσει τη ...

Τσίπρας: Η κυβέρνηση της διαφθοράς και της εκτροπής ήρθε η ώρα να κριθεί από τον λαόΕλλάδα

"Ήρθε η ώρα του λαού. Η κυβέρνηση της ακρίβειας, η κυβέρνηση των ανισοτήτων, των υποκλοπών και των εκβιασμών, η κυβέρνηση της διαφθοράς και της εκτροπής ήρθε η ώρα να κριθεί από το...

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή για την αξιολόγηση εκπαιδευτικώνΕλλάδα

Υπογράφηκε σήμερα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία αποφασίστηκε η έναρξη λειτουργίας της ειδι...

Κάθειρξη 5 ετών στον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για γενετήσιες πράξεις με ανήλικηΕλλάδα

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο  της Αθήνας στον πρώην ντράμερ γνωστού συγκροτήματος που κατηγορείτο για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης στον Ωρωπό από...

Υποχρεωτικές αλυσίδες: Προειδοποίηση για την Αττική - Οι οκτώ κεντρικοί άξονες που χρειάζονται προσοχήΕλλάδα

Ο νέος νόμος ορίζει ότι οι  αντιολισθητικές αλυσίδες αυτοκινήτου  είναι υποχρεωτικές σε ακραίες καιρικές συνθήκες.   Μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και ενδεχομένως και στις αρχές της...

Όλα τα νεότερα για την κακοκαιρία Barbara - Πώς θα κινηθεί – Το επικίνδυνο 24ωρο για την Αττική - Ισχυρές συστάσεις της ΓΓΠΠΕλλάδα

Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν την κακοκαιρία με το όνομα ”BARBARA” στη χώρα μας από την ερχόμενη Κυριακή. Τα κύρια χαρακτηριστικ...

Π. Τσαπανίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παλεύει για αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα στους φτωχούς και να στηριχθεί η μεσαία τάξηΕλλάδα

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να στηρίξει τη μεσαία τάξη και «να επαναφέρει τη σωστή λειτουργία στους δημοκρατικούς θεσμούς» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδο...