ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Απομακρύνονται οι λαμαρίνες από την αυλή του Κυβερνείου.

Απομακρύνονται το επόμενο διάστημα  οι λαμαρίνες που χρησίμευαν ως διαχωριστικό μεταξύ του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Κυβερνείου. Οι λαμαρίνες αυτές είχαν τοποθετηθεί  πριν από δέκα χρόνια σχεδόν προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης  του Καποδιστριακού κτιρίου.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε ένα μεγάλο βαθμό , ώστε  να φιλοξενηθούν στο κτίριο οι επετειακές εκδηλώσεις για το 1821  και η μεγάλη έκθεση  της Βουλής των Ελλήνων με θέμα  τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ωστόσο οι λαμαρίνες συνέχισαν να υπάρχουν και να αμαυρώνουν αισθητικά  το χώρο αλλά κυρίως να παρεμποδίζουν τον προαυλισμό των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου   καταλαμβάνοντας  ένα μεγάλο τμήμα  του προαυλίου.

Μεγάλο πρόβλημα επίσης σημειωνόταν και κατά τις ημέρες λειτουργίας του Φεστιβάλ Θεάτρου στον ίδιο χώρο.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αίγινας και της Διευθύντριας  του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αρχοντούλας Γεωργοπούλου και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε να  κατασκευαστεί προσωρινή περίφραξη μέχρι να παραδοθεί πλήρως το έργο από την ανάδοχο εταιρεία και η απόθεση της παρούσης περίφραξης (λαμαρίνες) στο εσωτερικό χώρο προς  το Κυβερνείο.

Ήδη όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες η νέα σιδερένια περίφραξη έχει τοποθετηθεί και τις επόμενες μέρες  θα αφαιρεθεί η παλαιά. Απελευθερώνεται έτσι ένα μεγάλο μέρος για  τους μαθητές  του 2ου Δημοτικού Σχολείου όπου θα μπορούν να αναπτύσσουν τις δραστηριότητες  τους χωρίς  την επικινδυνότητα των λαμαρινών. Μέσα στο χώρο του σχολείου επιστρέφει η ράμπα που διευκολύνει τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όσο  για το κτίριο του Κυβερνείου αναμένεται η εγκατάσταση νέου αναδόχου του έργου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εναπομείνασες εργασίες. Μετά την ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης ολοκλήρωσης της επισκευής του Κυβερνείου Καποδίστρια και πριν την εγκατάσταση του νέου αναδόχου του έργου θα αποφασιστεί από κοινού η μελλοντική εργοταξιακή περίφραξη.

Όπως συμπεραίνουμε από την τελευταία παράγραφο οι μελλοντικές εργασίες μας απομακρύνουν πολύ από την παράδοση του ιστορικού κτιρίου και τη χρήση του ως Ιστορικό Αρχείο Αίγινας.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Δελτίο τύπου της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ:Ακρίβεια: Ο μεγάλος πονοκέφαλος των νοικοκυριών ενόψει των εορτών.Αίγινα

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι, Η Οργάνωση μας συνεχίζει τη καμπάνια κατά της ακρίβειας με ανάρτηση πανό στη κοινότητα Μεσαγρού Αίγινας,παράλληλα ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τ...

Αίγινα: "Η γιαγιά Singer" παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Γ. Μπήτρου.Αίγινα

Πρόσκληση Σας  προσκαλούμε σε μια Χριστουγεννιάτικη βραδιά με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου  του Γιώργου Μπήτρου, «Η γιαγιά Singer », την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στ...

Αίγινα: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:Αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου Θεοδωρικάκου για τους Δήμους         Αίγινα

     Η απόφαση αυτή «Συνιστά νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας»    και την πλήρη δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είχε εξαρχής και με επι...

Αίγινα: Δράση συγκέντρωσης χριστουγεννιάτικων δώρων από το "Όλοι μαζί μπορούμε" και το Δήμο Αίγινας.Αίγινα

Ο Δήμος Αίγινας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», διοργανώνει (για τρίτη χρονιά) δράση συγκέντρωσης χριστουγεννιάτικων δώρων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.  ...