ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Έως τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και πιθανώς στα ορεινά, να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά τα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά πιθανόν να σημειωθούν όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 18-08-22
Αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 34 και στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-08-22
Αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-08-22
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια κυρίως ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο προβλέπονται μέγιστες τιμές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-08-22 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-08-22
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τη Δευτέρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Τι θα κρίνει την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία – Τι είπε ο Πλεύρης για νέα μέτρα το φθινόπωροΕλλάδα

Σε φάση αποκλιμάκωσης βρίσκεται η πανδημία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και ειδικούς που τονίζουν ότι μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ωσ...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ για τον καύσωνα -Έρχεται τριήμερο με θερμοκρασίες «φωτιά»Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τον καύσωνα που βρίσκεται προ των πυλών εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σύμφωνα μ' αυτό υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν...

Παρέμβαση Παυλόπουλου για παρακολουθήσεις: "Δεν νοείται μετάθεση της πολιτικής ευθύνης- Είναι αντικειμενική και πρέπει να αναλαμβάνεται εις το ακέραιο"Ελλάδα

Σαφή αιχμή προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σχετικά με το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων διατύπωσε, από το Κομμένο της Άρτας (σε εκδήλωση για την ναζιστική θηριωδία στο μαρτ...

Κοροναϊός: Τα νησιά με τα περισσότερα κρούσματα – Φόβοι των ειδικών για νέα έξαρση της πανδημίας με την επιστροφή των αδειούχωνΕλλάδα

  Η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ δείχνει μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid, ωστόσο το γεγονός ότι οι διακοπές οδεύουν προς το τέλος τους και οι εκδρομείς επιστρέφουν σταδια...

Πάτρα: Πήγε στα επείγοντα με πόνους στο στομάχι και πέθανε από ανακοπή στην αγκαλιά της γυναίκας του στα επείγονταΕλλάδα

Στην καρέκλα των επειγόντων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας άφησε την τελευταία του ένας άνδρας, ο οποίος μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα χθες τα ξημερώματα συνοδευόμενος απ...