ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βελιγράδι: Εκτός τελικού με buzzer beater του Μίσιτς ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε συγκλονιστική προσπάθεια στο τέλος και ισοφάρισε το ματς δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αλλά η  Αναντολού Εφές, πήρε τελικά τη νίκη με 77-74, χάρη σε ένα buzzer beater τρίποντο του Μίσιτς.

O MVP της περσινή διοργάνωσης, πέτυχε ένα μεγάλο καλάθι πάνω στην άμυνα του Βεζένκοφ στην τελευταία επίθεση και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό του Final Four της Euroleague.

 


Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς και πήρε από νωρίς το προβάδισμα, με πρωταγωνιστή τον Μουστάφα Φαλ. Ο ψηλός των “Πειραιωτών” έκανε… πάρτι μέσα στη ρακέτα και με 7 γρήγορους πόντους οδήγησε την ομάδα του στο 14-7. Η Εφές “απάντησε” όμως αμέσως με συνεχόμενα τρίποντα, αφού ένα… τυχερό του Ντάνστον διαδέχθηκε έναν “καταιγισμό” που έφερε το 18-14 υπέρ της τουρκικής ομάδας. Οι “ερυθρόλευκοι” έκλεισαν όμως με προβάδισμα το δεκάλεπτο, 21-18, χάρη σε ένα εξαιρετικό φίνις και βολές του Παπανικολάου.

 

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ και τον Κώστα Σλούκα να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν νέα ώθηση στην ομάδα τους. Το προβάδισμα έφθασε έτσι και στο +7 (39-32), αλλά η Εφές επανήλθε και πάλι με μακρινά σουτ, αφού εκτός του Λάρκιν και ο Μίσιτς βρήκε ρυθμό με δύο εύστοχα τρίποντα μετά από τρία άστοχα στο ξεκίνημα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι με σκορ 43-42 υπέρ των Πειραιωτών.

 

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Εφές ήταν αυτή που εμφανίστηκε καλύτερη στην αρχή και με συνεχόμενα τρίποντα και τον Μπράιαντ να φθάνει τους 16 πόντους, ξέφυγε ακόμη και με διψήφια διαφορά πόντων (52-63). Η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν έχασε όμως την ψυχολογία της και με τον Ντόρσεϊ να την οδηγεί στην επίθεση, μείωσε γρήγορα το σκορ. Με buzzer beater του Ελληνοαμερικανού γκαρντ μάλιστα, διαμορφώθηκε το 66-63 υπέρ των Τούρκων στο 30?.

 

Όλα κρίθηκαν έτσι στην τελευταία περίοδο, όπου οι δύο ομάδες βρήκαν σκορ με το… σταγονόμετρο. Οι άμυνες “κυριάρχησαν” και στις δύο πλευρές, με την Εφές να διατηρεί το προβάδισμα με βολές και να κάνει το 70-74, με 2,5 λεπτά για το φινάλε.

Διαβάστε επίσης

Τελικός Champions League: Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης για το ραντεβού στο ΠαρίσιΑθλητικά

Μία εβδομάδα μετά την έκβαση του... σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Μπαπέ, είναι προγραμματισμένος ο «επίλογος» του Champions League.  Η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία ...

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Τι δήλωσαν Λουτσέσκου και Γιοβάνοβιτς πριν την "μάχη" του ΟΑΚΑ Αθλητικά

Στην αξία που έχει για όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού η επιστροφή του σε έναν τελικό Κυπέλλου μετά από χρόνια, αλλά και σε όσα μικρά ή μεγάλα πέτυχε το «τριφύλλι» κατά τη διάρκ...

Με ζεϊμπεκιά γιόρτασε το πρωτάθλημα Τουρκίας ο Μπακασέτας στη φιέστα της Τραμπζονσπόρ Αθλητικά

Ήταν εκ των πρωταγωνιστών της φετινής κατάκτησης του τίτλου από την  Τραμπζονσπόρ  και πλέον οι φίλοι της ομάδας χορεύουν ζεϊμπέκικο για χάρη του! Ο λόγος για τον  Τάοο Μπακασέτα  ...

Για πρώτη φορά γυναίκα θα διευθύνει ποδοσφαιρικό αγώνα Σούπερ Λίγκ στην ΕλλάδαΑθλητικά

Στον αγώνα Βόλος-ΟΦΗ για τα playouts. Για πρώτη φορά από καταβολής Α’ κατηγορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο μία γυναίκα ορίστηκε να διευθύνει έναν αγώνα της. Πρόκειται για την Ελένη Α...